Hlavní stan  |  České vinyly  |  Recenze  |  Rozhovory  |  Odkazy  |  Kapely

Hledané  |  Nabídka  |  Inzerce  |  Poznámky  |  O nás  |  Kontakt  |  English info


>>>   H l a v n í   s t a n   >>>   A r c h i v   >>>   2016 - 1. čtvrtletí

>>>   Archiv novinek 2016 - 1. čtvrtletí

>>> BERRY | 2016-03-16 >>>
Vlastníte či jste důvěrně drželi v rukou a udželi v uších alespoň 5 LP desek s letopočtem 2015 a tuzemskou skupinou nebo interpretem zalisovaným do jejich vinylových drážek? Pak by vás tahle anketa mohla zajímat.
Není tak mladá, jako vinyly v současném mainstreamu, poprvé proběhla už v roce 2007, tohle je tedy 9. ročník. Jmenuje se BEST CZECH VINYL DISK a má jenom dvě jednoduché fáze - spuštění a vyhlášení. 14 dnů (17. - 31. 3. 2016), mezi kterými jste vy. Bez nominací, cen a večírků, ten čas a prostředky věnujeme raději nákupu a poslechu gramodesek.
Za níže uvedeným jediným a neměnným odkazem naleznete velmi unikátní alfabetický seznam veškerých námi evidovaných gramodesek tuzemských autorů vydaných v roce 2015, a sice včetně reálných náhledů obalů a jmen vydavatelů. Vše pečlivě ověřeno během mnoha bezesných nocí. Seznamu předcházejí pravidla, která jsou pro každého hlasujícího závazná.
Nenechávejte hlasování na poslední chvíli - udělejte to teď hned. Let's start today! >> http://www.srpuls.cz/vdmusick/ankety/best-czech-vinyl-disk_2015.htm


>>> BERRY | 2016-03-15 >>>
Zřejmě definitivně posledním objeveným vinylem, který za rok 2015 přidáváme formou jakési zpětné novinky, je sampler VINYLA vydaný na značce GOLIART. Jedná se o tradičními 100 kusy limitovanou kompilaci, která slouží coby cena, respektive výroční vinyl stejnojmenné ankety. V tomto případě je již čtvrtý v řadě, ale vzhledem k jisté neaktuálnosti této zprávy je venku už i jeho následovník za minulý rok vyšlý v letošním roce. Na vinylu se nachází po jedné skladbě od všech nominovaných kapel a interpretů z kategorií Deska a Objev. Výběrová kompilace shrnuje podle vydavatelů to nejzajímavější z české hudbení scény za uplynulý rok. Vinyl zároveň slouží jako ocení pro vítěze. Autorem obalu je umělecká skupina Rafani. Desky, které posloužily jako ocenění, navíc Josef Bolf autorsky dotvořil a signoval.


>>> BERRY | 2016-03-15 >>>
Zřejmě nejvýpravnějším tuzemským vinylovým vydáním loňského roku je LP BOX RUMPÁL "1995 Limited 2015". Masivní krabice obsahuje 5 vinylových desek, 4 CD a 1 DVD. Poeticky bigbítová kapela ze Zlína (známá na konci 80. let jako Symfonik Rumpál) se dočkala ultimativní kartonové bedny, 180 gram vinyly speciálního masteringu, každá krabice pak svého čísla. 500 kusy limitovaný box obsahuje kompletní nahrávky (a videoklipy) z let 1995 - 1999 plus dosud nevydané nové album z roku 2015, tedy tři historická remasterovaná oficiální alba (double LP "Umbajquí" 1995, LP "Zadarmo ne" 1996 a LP "Savana" 1999) a jedno nové, do té chvíle nikdy nevydané ("Co sme si schovali" 2015). LP BOX včetně exkluzivní knihy s vysoce kvalitním tiskem vyšel 29. 5. 2015 na značce SUPRAPHON.


>>> BERRY | 2016-03-15 >>>
Další kompilací, která se vloni objevila na vinylovém trhu, je sampler MÝDLOVÝ PRINC. Pod stejným názvem vyšlo Václavu Neckáři album v roce 1981, tahle verze je však shodná pouze názvem a osobou zmíněného zpěváka. Sešli se na ní původní čeští zpěváci, kteří zpívají nejznámější písně Václava Neckáře. Jedná se tady o jakési tribute album, ovšem navázané na stejnojmennou hudební komedii, respektive muzikál Divadla Broadway. Černý vinyl vyšel 13. 3. 2015 na značce SUPRAPHON.


>>> BERRY | 2016-03-15 >>>
NPokud v nějaké scéně pořád nějakým způsobem fungují kompilace, pak ve světě hardcore - punku. Nikdy však nejde o produkt výdělečný, nýbrž maximálně srdcový. S tím k letos vydanému titulu sampler MEMENTO přistupovali DAMAGE DONE RECORDS, vlajkový label tuzemského hardcore - punku, který tímto vydáním oslavil 10 let činnosti a přizval k tomu 14 česko-slovenských kapel. Výpravná deska vyšla v gatefold obalu a obsahuje masivní, vlepený booklet.
Hrají a zpívají:
Strana A:
1. THE CITADEL - Zasiaty Hnev
2. STOLEN LIVES - Bez Vůle, Bez Zájmu
3. HLINOMAZ - Blues Východní Hvězdy
4. REPELENT SS - Jihad Heretika
5. THIS RUIN - Human
6. KUNG-FU GIRLZ - We Don’t Care
7. NULLUS SUM - Self Control
Strana B:
8. TALES OF ERROR - Dernier
9. ROXOR - 5.000.000
10. ██████ - Srpen
11. HANBA - Šrouby & Matice
12. GOT A WOLF - Dead Inside
13. PALAHNIUK - Moře Krve
14. RATS GET FAT - Hyeny.



>>> BERRY | 2016-03-14 >>>
Na značce COFFEE BREATH RECORDS vyšel na konci června 2015 sampler JDI A DÍVEJ SE, a sice jako double LP v jednoduchém obalu a limitované edici 500 kusů. Jdi a Dívej Se je velmi sugestivní ruský film z roku 1985. A teď i kompilace, na které se sešlo sedm black metalových kapel, jejichž kořeny jsou zapuštěné v hard core/punkové scéně. Všechny dodaly před tím nevydané skladby nahrané speciálně pro tuto desku a pomohly tak vytvořit unikátní mozaiku, jež se skládá z obrovské škály emocí, tónů a slov a která má jednoho společného jmenovatele - boj proti fašismu ve všech jeho podobách. Jděte a dívejte se. Poslouchejte, přemýšlejte a nepřestávejte bojovat. Kompilace vychází s masivním bookletem, který obsahuje fotky míst spojených s antifašistickým odbojem nebo fašistickou perzekucí, které ve svém okolí vybraly samotné kapely a doplňuje tak hudební a textovou část o další rozměr. Na deskách najdete kapely Kruh, Pustina, Marnost, sgra, Lichens, Doppelganger Of Death a Smuteční Slavnost a celý je projekt je benefiční pro antirasistickou a antifašistickou kampaň Good Night White Pride.

 


>>> BERRY | 2016-03-14 >>>
Na bílém vinylu vyšel u PSYCHEDELIC UMAMI stejnojmenný sampler PSYCHEDELIC UMAMI 1, kterého se účastní pět kapel, každá po dvou skladbách. Jména tuzemské, konkrétně moravské scény jako Beneluxus, Superego Kid, At Bona Fide, Mancuso či Pure Cityzen mohou tímto počinem vstoupit v širší známost, všechny kapely na vinylu debutují. Žánrově je sampler věnován indie rocku, shoegaze či post rocku a vzezřením se jedná o čisté umění. 180 gram bílý vinyl je vložen do autorského, sítotiskem opatřeného a ručně vázaného a číslovaného obalu, který vyšel v pěti barevných variantách. Pět kapel, pět barevných variant a 500 kusů náklad.



>>> BERRY | 2016-03-14 >>>
Společnými silami čtyřech zúčastněných kapel vyšlo v prosinci 2015 4-way split LP V RUKOU OSUDU | MUSHROOMS OF YUGGOTH | 71TONMAN | O.D.R.A "Four Stirred Hatreds". Žánrově se jedná o česko-polskou doom / sludge / stoner kompilaci, kde stranu A obsadily české kapely V rukou osudu a Mushrooms Of Yuggoth, každá jednou stylově dlouhou skladbou, aby béčko patřilo polským skupinám 71TONMAN a O.D.R.A s jednou klasicky dlouhou skladbou, respektive dvěma kratším. Nahrávka navzdory stylu technicky uhání na 45 otáček a černý vinyl vyšel nákladem 250 kusů.



>>> BERRY | 2016-03-14 >>>
V roce 2010 vyšlo u německého labelu BLACK BUNKER debutové album old school thrash - blackmetalové kapely Zlo, aby o pět let později původní CD verzi následovala verze vinylová. Černý kotouč ZLO "Signum Diabolicum" spatřil temnotu pekelnou v nákladu 300 kusů, byl vybaven novým obalem, velkým plakátem a dvěma bonusovými songy. 28 kusů ze zmíněného nákladu obsahuje jako bonus test press.


>>> BERRY | 2016-03-14 >>>
Vedle níže uvedeného double LP UMBRTKA "IVO" se vloni blýsklo vydavatelství LIBRARY OF HELLFIRE GODS PRODUSTIONS další tuzemskou reedicí a zároveň vůbec prvním vinylovým vydáním, a sice v případě staré blackmetalové klasiky z roku 1997, titulem UNCLEAN "Ten, který se vyhýbá světlu" s legendárním logem, obalem a názvem. Černá deska vyšla tentokrát v nákladu 150 kopií, které byly ručně očíslovány.


>>> BERRY | 2016-03-14 >>>
Pouhými 100 kusy uctil label LIBRARY OF HELLFIRE GODS PRODUSTIONS "industriální velké obrození", neboli album UMRTKA "IVO", které spatřilo stěny továrních hal v podobě double LP v gatefold obalu v prosinci minulého roku. Po vinylových reedicích 2. řadové desky "Úplná demontáž lidstva" (2009/2013) a 3. alba "Kovový háj" (2010/2012) je 4. dlouhohrající deska "IVO" (2010/2015) již třetím vinylem v diskografii avantgardně blackmetalové kapely o úctyhodných 8 albech od roku 2008. Slavný stylový videoklip níže je cover verzí ruské formace Code Red a na desce jej naleznete jako poslední track.



>>> BERRY | 2016-03-14 >>>
Ve třech odlišných edicích vyšlo 3-way split 10" EP NBDY | AMPS FOR CHRIST | REHGRAFSIVART "Season Of The Dog" u labelu DOG BLESS YOU RECORDS. Domácí, prvně jmenovaný zástupce se představil v minulosti jako např. Mr.NBDY, Mr.NBDY!, Mr.Nobody, NBDY, The... (Nobody) či ノーバディー a věnuje se experimentálnímu pro dog noiseu. V podobném, industriálním duchu přispěli i zahraniční kolegové (Amps For Christ - zákládající člen Man Is The Bastard, Rehgrafsivart - člen Bastard Noise). 108 kusů bylo rozděleno na v úvodu zmíněné tři edice - 20 x zelený obal, 80 x červený, oranžový nebo žlutý obal v jiném designu a 8 kusů zůstalo bez obalu, v černém pytli na odpadky. Pro ilustaci přikládáme motiv obalu v univerzálním, černobílém provedení.



>>> BERRY | 2016-03-13 >>>
Po svém vinylovém debutu, split LP ZLÁ KREV | ROZPOR "Soundtrack Out Of The Box" z roku 2014 se otrokovická kapela dočkala samostatného 7" EP ZLÁ KREV "Do It Yourself", které vyšlo v prosinci 2015, obsahuje 4 písně včetně jedné instrumentální a pro angažovanou oi / hradcore-punkovou kapelu představuje vydavatelský sen, se kterým ji pomohli kolektiv Antifašistické akce a distribuce XbastaX.


>>> BERRY | 2016-03-13 >>>
12" EP vydala na konci loňského roku na značce ČESKÝ ROZHLAS dvojice zpěvák Václav Rouček a producent NobodyListen. Pětiskladbový velký vinyl VR/NOBODY "Now" pluje vlnami alternative r'n'b, minimalismu, elektroniky či downtempa a byl zrealizován díky vítězství v exportní soutěži s názvem Czeching 2015, kterou pořádá právě Český rozhlas. Skupina tak byla nahrát své nové skladby v legendárním studiu "A" v Karlíně v Praze a jako bonus tyto vyšly právě na tomto vinylu. Své sessions v karlínských studiích natočili i vítězové předchozích ročníků Czechingu, tedy Never Sol (2013) a Wild Tides (2014).



>>> BERRY | 2016-03-13 >>>
V roce 2011 vyšlo poprvé na vinylu dosud poslední album tuzemské alternativně rockové špičky, a sice LP UŽ JSME DOMA "Jeskyně". Je potěšitelné, když v dnešní době dojde na dolis, neděje se tak pravidelně, naopak spíše výjimečně, nicméně tenhle příjemný osud potkal tento tiul v minulém roce, a tak se deska původně z roku 2010 dočkala své první vinylové reedice, respektive dolisu, který se liší od původní verze jen v detailech - přibylo nové logo vydavatele PAPAGÁJŮV HLASATEL RECORDS a povrchovou úpravou obalu bylo nyní zvoleno matné lamino. Jinak vše při starém dobrém - obal a vnitřní kapsa na 350 gram kartonu, dvanáctistránkový inlay, limitovaný náklad 500 kusů, černý vinyl a nádherná, nadčasová hudba.



>>> BERRY | 2016-03-13 >>>
V roce 2012 vyšlo u francouzského labelu !Angrr! na obskurním formátu double 10" EP UŽ JSME DOMA "Hollywood", a sice na dvou modrých vinylech poplatných barvě obalu. O tři roky později, v roce 2015 došlo u stejného labelu na debutové album UŽ JSME DOMA "Uprostřed slov", které bylo vydáno ve velmi podobně pojaté reedici, a sice na žlutých 110 gram vinylech. Album vydané nákladem 1.000 kusů disponuje novým designem v duchu původního, v nově pojatém vnějším obalu, respektive vnitřních obalech jednotlivých vinylů lze mj. najít např. fotografii jak původní, tak současné sestavy kapely a texty v češtině, angličtině, francouzsštině a polštině.

 

>>> BERRY | 2016-03-13 >>>
Pražská fast'n'loud punk-rock / speed rock'n'roll kapela The Unholy Preachers debutovala v roce 2012 albem "Troublemakers" v CD formátu, aby se k vinylu dostala o tři roky později, zato naplno a neotřele, konečně považte sami. V roce 2015 otevřela samizdatovou trilogii 10" EP a stačila vydat hned dvě černé desky - s okrovým a fialovým obalem, tedy tituly THE UNHOLY PREACHERS "Fuckin' Amen Baby I" a THE UNHOLY PREACHERS "Fuckin' Amen Baby II". Každé EP obsahuje 4 nové tracky, tedy úhrnem 7 autorských skladeb plus cover skladby od Violent Femmes (ten se nachází jako poslední track 2., fialového dílu trilogie).




>>> BERRY | 2016-03-13 >>>
Pražská emo-hardcorová kapela No Chance Of Recovery (NCOR) vydala společnými silami s ruskými WLVS split 7" EP NCOR "s/t" | WLVS "s/t". Černý vinyl vyšel v nákladu 100 kusů a obsahuje po dvou písních od každé kapely.



>>> BERRY | 2016-03-13 >>>
Po debutovém albu TRIUMPH, GENUS "Všehorovnost je porážkou převyšujících" na IRON BONEHEAD PRODUCTIONS přichází blackmetalové duo se sedmipalcovým singlem, dvouskladbovým černým vinylem s prostými černými středovými labely, tedy titulem TRIUMPH, GENUS "Jiné se dnes má mými světy rozléhat", jemuž pomohl z čarodějnické jeskyně na světlo světa slovenský label HEXENCAVE PRODUCTIONS, jež malý vinyl vypravil v nákladu 300 kusů.


>>> BERRY | 2016-03-12 >>>
Pražská streetpunková kapela Saints & Sinners má k vinylu velmi vytříbený vztah a pravidelně na něm publikuje od roku 2012, od kdy vyšla vedle jejího debutového alba i dvojice 7" EP, všechny tituly v několika verzích. Ne jinak je tomu u aktuálního počinu, split 7" EP SAINTS & SINNERS | GRADE 2 "Die With Out Boots On", které si rozdělila s britskou oi! kapelou a vydala u německého labelu CONTRA RECORDS nákladem 1.000 kusů, které byly barevně rozčleněny na černé (200 kusů), modré (400 kusů) a čiré červené vinyly (400 kusů). A aby toho pořád nebylo málo, předobjednávky byly vybaveny bonusovým přebalem s odlišným motivem od standardní verze.


>>> BERRY | 2016-03-12 >>>
Obsáhlou spikleneckou kooperací podílníků (jmenovitě, alfabeticky) EXIT PRODUCTION, HLUBOKÁ ORBA RECORDS, KAMČŮV D.I.Y. SWĚT RECORDS, MUR-MUR METEROID, OBSEDANTE! RECORDS, PURE HEART RECORDS, PUZZLE RECORDS, RAW ZINE RECORDS, SWAMPER, VEGAN FOOD, VÉVA RECORDS, UCHYLNY KOŠ a ULTIMA RATIO vyšlo nákladem 328 kusů split 7" EP RABIES "s/t" | KLUTZ "s/t". Náklad je dále rozdělen třemi druhy použitého kartonu a papíru, který tvoří sítotiskem vyvedený obal. Obě kapely se věnují své vizi extrémního hardcore - violence a zatímco pro Rabies se jedná o mnohý vinyl v řadě, Klutz na lisovaném vinylu tímto vydáním debutují.


>>> BERRY | 2016-03-12 >>>
Doslova československé split 7" EP vyšlo vloni na extrémními žánry proslulém labelu PSYCHOCONTROL RECORDS. 308 kusy limitovaný, strojně číslovaný titul PTAO "s/t" | SEDEM MINUT STRACHU "s/t" obsahuje téměř nepřeberné množství songů, které tuzemští PTAO shrnuli a otitulovali jako "obsáhlý zpěvník lidově populárních šlágrů, který obsahuje 51 písní v podání folklorního souboru PTAO čili Pár teček a otazník". Jedná se přirozeně a pochopitelně o žánr noise core, podobně jako v případě slovenských kolegů ve hlučné zbrani.


>>> BERRY | 2016-03-11 >>>
U POPE'S ASS PRODUCTIONS vyšel vloni další vinyl níže zmíněné jihlavské kapely, a sice split 7" EP PRŮMYSLOVÁ SMRT "s/t" | THE TCHENDOS "s/t". Na 250 vydaných kopiích nakope do zadku především právě Průmyslová smrt, a to šesti do té doby nevydanými skladbami z roku 2012. Béčko bylo obsazeno jedinou skladbou pražské elektronicko-rockové skupiny The Tchendos, kterou nahráli už v roce 2008 a pojmenovali "Dnes naposled".


>>> BERRY | 2016-03-09 >>>
PAPAGÁJŮV HLASATEL RECORDS svými vinylovými nahrávkami sem tam opravdu přitlačí na pilu žánrového extrému. O tom hravě svědčí loňská jednostranná 12" deska jihlavské krajně hardcorové, či chtete-li fastcorové kapely non plus ultra. Extrémní hardcore ve výživný formuli a definici ve zkratce o jednu stranu, to je nekompromisní titul PRŮMYSLOVÁ SMRT "Invaze změn", vinyl s drážkami na straně A a s barevným potiskem na straně B, a texty v češtině i angličtině v bookletu formátu A5, připomínající klasický xeroxovaný fanzin.

 


>>> BERRY | 2016-03-09 >>>
Na mnoha různých kopiích vyšlo celkově 130 kusy limitované split 7" EP OPPENHEIMER "s/t" | CRY OF HUMANS & MxRxNxBxDxY COLLABORATION "s/t". První jmenovaní se věnují studiu power violence, druzí přinášejí svůj experimentální pohled na ambient noise. Ale pojďme k vzezření malé desky, která posouvá dosavadní vydavatelské praktiky ze stávajícího dosaženého kooperačního modelu na druhou. 130 kusů si mezi sebe rozdělilo 10 podílníků (jmenovitě, alfabeticky) APATRIDA RECORDS, DINGLEBERRY RECORDS, DOG BLESS YOU RECORDS, KOROBUSHKA RECORDS, OBSEDANTE! RECORDS, RAW ZINE RECORDS, ROSA PUNX COLLECTIVE, SLIP IT-IN, SWAMPER a TOTALITARIANISM STILL CONTINUES RECORDS, z nichž čtyři šli ještě dál a své kusy vyzdobili vlastními obaly - 20 kopií DOG BLESS YOU RECORDS, 20 kopií KOROBUSHKA RECORDS, 31 kopií RAW ZINE RECORDS a 15 kopií TOTALITARIANISM STILL CONTINUES RECORDS (náhledy titulek jednotlivých edic zleva do prava). Sběratelé a archiváři, trpte.



>>> BERRY | 2016-03-07 >>>
Jihočeský label MONSTER NATION, strážce současného i historického tuzemského metalu na vinylech, přišel vloni se dvěma nadmíru zajímavými vydáními starých nahrávek kultovní kapely domácího black metalu. Nejprve vyšel černý vinyl TÖRR "Witchhammer", což je historicky druhá, samostatná vinylová reedice dema "Witchhammer" z roku 1987, která nyní obsahuje mj. oboustranný plakát / inlay 30 x 60 cm s dosud nepublikovanými dobovými dokumenty. Několik měsíců na to přišlo ještě žhavější a očekávanější želízko, bílý vinyl TÖRR "Gang Live 1989", koncertní nahrávka z roku 1989 - jako druhé demo Törru - tak vyšla vůbec poprvé na gramodesce a stejně jako první zmíněná deska, i tato obsahuje oboustranný plakát / inlay 30 x 60 cm s raritními dobovými fotografiemi a dokumenty.

 

>>> BERRY | 2016-03-07 >>>
Tichá dohoda slaví letos 30 let existence, a tak není divu, že o vinyl zavadila ještě na konci jeho prvního vládního období - vyšlo tak tehdy druhé řadové album "Underpop" z roku 1992 a daleko před ním ještě historické 7" SP z roku 1989. Návrat k vinylu byl poplatný době, pozvolný a archivářsky lehce zamotaný. Ale nebojme se delšího textu. V roce 2014 jsme bohužel neobjevili existenci 10" EP DAN ŠUSTR & ZUZANA VINTROVÁ "The Soulmates Tribute Project - vol. 1", což napravujeme nyní, přikládáme obal, obrázek a informaci, že se jednalo o 200 kusy limitovaný černý vinyl, který obsahoval 6 skladeb - a jak již titul napovídá, cover verzí. Došlo na živé studiové sessions ve smyslu předělávek světoznámých skladeb Neila Younga a dalších "praotců" rocku 60. a 70. let, konkrétně Led Zeppelin a Toma Pettyho. Na nahrávce, která vyšla 17. 2. 2014, se podíleli další hudebníci, včetně rytmické sekce Tiché dohody. Jak titul dále naznačil, šlo o otevření tribute řady, kterou hned v roce následujícím rozšířil velký vinyl TICHÁ DOHODA & ZUZANA VINTROVÁ "Kladno Manchester (The Soulmates Tribute Project - vol. 2)", jež však není řadovým albem kapely, ale mimořádným tributem. Na černé desce, kterou odrodil POP DISSIDENT RECORDS, umístila pražská indie rocková kapela 8 skladeb původně od Oasis, Joy Division, Verve, The Stone Roses, Chemical Brothers, The Smiths či Happy Mondays. Vinyl vyšel 2. 11. 2015 a téma nezávislé britské kytarovky 80. a 90. let z Manchesteru bylo naplněno.



>>> BERRY | 2016-03-07 >>>
Úspěšná crowfundingová kampaň přivedla do podsvětí tuzemské undergroundové scény black metalu, electronic body music a horrorcoru LP MORTAL CABINET "Necrotica", debutové album superskupiny, která jí vloni nedopřála klidného spánku. Černý 180 gramový vinyl obsahuje o jednu skladbu méně, než CD verze, což je asi jediná piha na zvrhlé kráse celého obskurního projektu. Uvnitř obalu se nachází čtyř stránkový inlay a temný vinyl, na němž si dali dostavení František Štorm, Samir Hauser a Řezník, a který vyšel na značce ZNK PRODUCTIONS v den křtu v Rock Café, tedy 28. listopadu 2015.



>>> BERRY | 2016-03-07 >>>
PSYCHOCONTROL RECORDS přísahá na grind core dlouhé roky, a ten loňský nebyl výjimkou. Dílčím důkazem budiž split 7" EP NEEDFUL THINGS "s/t" | N​.​I​.​B​.​I​.​R​.​U. "s/t", které vyšlo v celkovém nákladu 514 kusů, jež byly barevně rozděleny do těchto sběratelských skupin: 94 x zelený vinyl s černým mramorováním, 110 x bílý vinyl s černým mramorováním a konečně 310 x klasický černý vinyl. Každá kapela přispěla třemi grind core tracky, pardubičtí Needful Things vybrali songy z roku 2013 se starým bubeníkem a N.I.B.I.R.U. z Houstonu v Texasu obnažili zářezy z dosud posledního studiového session.



>>> BERRY | 2016-03-07 >>>
Společnými silami kolektivu DINGLEBERRY RECORDS, KOROBUSHKA RECORDS, PURE HEART RECORDS, SKAVEN RECORDS, SWAMPER a TRVS RECORDS vyšlo na jaře loňského roku debutové, jednostranné 12" EP MYCOP "s/t", první vinylový počin hard core - emo kapely z Hranic a Hradce Králové. Limitovaná edice spatřila zlo světa v podobě 143 kusů, z nichž každý je originální obalem vyvedeném na odpadním papíru nebo kartonu. DIY spirit lives.


>>> BERRY | 2016-03-05 >>>
Brněnští grind coristé Mincing Fury And Guttural Clamour Of Queer Decay brázdí tuzemskou scénu takřka v roli veteránů (od roku 2001), ale doposud vždy jen stříbřitými kompaktními disky. Až do loňského roku, kdy debutovali černým a zeleným vinylem, do kterého obtiskli tři tracky své aktuální tvorby. Slovenský label REST OF NOISE PRODUCTIONS totiž vydal split 7" EP MINCING FURY AND GUTTURAL CLAMOUR OF QUEER DECAY "Break Me Down" | COLLISION "s/t". Collision jsou z Holandska, tamní scénu opanují v podobném žánrovém duchu takřka shodně dlouho jako Mincing Fury a na aktuální split přispěli dvěma novými songy, jedním nově nahraným ze svého debutového alba a zničujícím coverem Unseen Terror. Náklad splitu činí 500 kusů, z nichž je 400 na černém a 100 na transparentním zeleném vinylu.



>>> BERRY | 2016-03-05 >>>
Debutový vinyl pražské syrově hardcorové kapely, která jako by vypadla ze stage Ladronky zkraje 90. let, to je titul MEČEM NAPLOCHO "s/t", který vyšel na černém vinylu, v gatefold obalu a ve formátu 7" EP. Malá deska shrnuje dvě předchozí CD-R nahrané v letech 2014, resp. 2015. Na vydání se složily labely, podílníci a sponzoři ČLOVĚK, DEAD HEROES, PHOBIA RECORDS, PUNK STORE, PURE HEART RECORDS, SORGE, SVAB a VÉVA RECORDS a gramodeska je tak venku v mnoha verzích. Rozumějte tomu tak, že továrnu opustily vinyly s bílýmí středovými labely v bílých papírových sáčcích, které se rázem staly neřízenou a neorganizovanou uměleckou plochou - nalezneme tu razítra, ruční kresby, citáty, hlášky, malby, samolepky kapely a další překvapení. Tato edice není nijak limotovaná, buď na vás mezi celkovými 500 kusy vyjde, anebo je pole neorané přenecháno vaší vlastní tvořivosti.



>>> BERRY | 2016-03-05 >>>
V roce 2015 přišla se svým devátým řadovým albem alternativně rocková, respektive indie popová kapela, která jím načala své druhé čtvrtstoletí existence. Double LP TATA / BOJS "A/B" v jednoduché obálce s čtyřpanelovým plakátem vyšlo na černých vinylech na značce SUPRAPHON a kromě obou hitů z 10" SP TATA / BOJS "Strana A" z prosince 2014 obsahuje dalších 11 písniček v odlehčeném a méně hitovém duchu, než tomu bylo například na předchozím albu "Ležatá osmička".

 


>>> BERRY | 2016-03-05 >>>
Bilanční nahrávky dua Andrea Konstankiewicz a Dorota Barová vyšly jako double LP TARA FUKI "The Best Of..." s 21 skladbami včetně jedné dosud nevydané novinky. Dvě dámy, dvě violoncella, dva hlasy a jejich nejlepší skladby. Pět řadových alb a nyní formou dvojvinylu u INDIES SCOPE výběr toho nejlepšího z nich.


>>> BERRY | 2016-03-05 >>>
V roce 2014 vyšlo po 25 leté pauze třetí řadové album novovlnné skupiny Stromboli. Vinylová verze STROMBOLI "Fiat Lux" následovala u WARNER MUSIC vzápětí v roce 2015. Původně deseti skladbové album trpí ve vinylové verzi klasickým nešvarem, kdy se primárně nemyslí na kapacitu desky a do double LP se pak neplánovaně nechce, tedy abych to zkrátil - na LP chybí jeden song, a sice "Já bloudím ráda". Bára Basiková popisuje album jako víc písničkové a melodiemi navazující na první období kapely. Autorské písně Michala Pavlíčka otextoval Vlastimil Třešňák, obal vychází z původního, který zdobil bezejmenný debut z roku 1987.



>>> BERRY | 2016-03-05 >>>
Thrash metalisté od mládí tvrdě řezaní punkem, Stolen Lives z Vysokého Mýta nejsou na vinylu žádní nováčci, naopak takřka zasloužilí umělci, aneb jejich cesta na vinyl započala v době, kdy se tomuhle nosiči mainstream ještě téměř vysmíval, tedy v roce 2006, ale o to tu vůbec nejde. Mají za sebou tři split 7" EP, jedno samostatné 7" EP, split LP s Lahar a po tom všem přišli vloni se svým samostatným debutem STOLEN LIVES "Budoucnost sviní". Dvanáctiskladbovou kolekci vydal v 300 kusovém nákladu dvanáctičlenný konspirační kolektiv jmenně a alfabeticky APATRIDA RECORDS, KAMČŮV D.I.Y. SWĚT RECORDS, MAXIMED RECORDS, POPE'S ASS PRODUCTIONS, RARACH KATUS RECORDS, SOUDRUH, SWAMPER, TOGUE SOL DISTRIBUCIÓN, ULTIMA RATIO, VEGAN FOOD, VÉVA RECORDS a WAKING THE DEAD RECORDS.




>>> BERRY | 2016-03-04 >>>
Pražská ska kapela Sto zvířat vyšla poprvé na vinylu v roce 1991, ale jednalo se jen o stejnojmenné 7" EP. S velkými deskami už pak vinyl nestihla, a že jich vyšlo ve formátu CD úctyhodných devět. S loňskou desátou je na vinylu pomyslně zpět. Album STO ZVÍŘAT "Ministerstvo mýho nitra" obsahuje 13 svižných písní, jejichž žánr není jen ska, ale například i funky či latina. Gramodeska byla zveřejněna na značce 100PROMOTION.


>>> BERRY | 2016-03-04 >>>
Stejně jako předloňského alba STÍNY PLAMENŮ "Propadlé vody" se ujal loňského, dosud posledního a stále aktuálního titulu STÍNY PLAMENŮ "Šum v pološerech" západočeský label NASPHYR PERSONAL DEMON RECORDS. A to není ze shodných prvků všechno, zaměříme-li se na minimální náklad, shoduje se rovněž - jak vinylový debut z roku 2014, tak novinka z roku 2015 spatřila tmu kanálů v omezené sérii 111 kusů pouze na černém vinylu. Black metal odpadních vod začala skupina v čele s 'pánem poklopů', Morbivodem zaznamenávat v roce 1998, do dnes disponuje nepřeberným množstvím demo nahrávek i samotných alb, na vinylu se nyní objevuje podruhé a třetí zářez je chystán na rok letošní. Mělo by se jednat o reedici, ale novinku přineseme až v čase, kdy bude další vinyl na světě. Zatím ji budeme držet pod poklopem.



>>> BERRY | 2016-03-04 >>>
Rokem oplývajícím vinylem se stal pro krajní grindcorovou kapelu Spasm právě ten loňský. Nejprve v podobě bílého vinylu vyšlo v reedici a prvním vinylovém vydání druhé řadové album SPASM "Paraphilic Elegies", které opatřil vydavatelským logem tuzemský label LECTER MUSIC AGENCY, aby po něm následovalo regulérní vydání nové, v pořadí již 4. řadové desky SPASM "Pussy De Luxe", kterou si vzalo do parády německé vydavatelství ROTTEN ROLL REX. Pětisetkusový náklad byl rozdělen celkem čtyřmi barvami vinylu v následujících počtech: 200 x černý, 100 x transparentní modrý s bílým mramorováním, 100 x bílý s černým mramorováním a 100 x červený s černým mramorováním. Spasm je kapela z Přerova, která působí na scéně více než patnáct let, sama sebe tituluje žánrem drum'n'bass gigolo gore grind a pohledy na obaly jejich dosavadních alb nebyly příliš veselé nebo přímo optimistické. S novinkou se cosi láme, ale mottem aktuální desky zůstává trio neoblomné: "All you need is love. All you want is sex. All you have is porn."

 


>>> BERRY | 2016-03-04 >>>
Ani brněnská blackmetalová modla vloni neflákala vinyly, byť došlo jen k jedné reedici, ovšem žádné menší, než legendami opředeného debutového alba ROOT "Zjevení", které se na vinylu objevilo teprve podruhé, tedy s rozestupem úctyhodných 25 let od svého vydání v roce 1990. O loňskou reedici se postarala švédská firma I HATE, která se takřka zuby nehty držela předlohy z roku 1990. Sice z titulky přirozeně zmizelo logo původního vydavatele Zeras a změny doznal středový label, nicméně původní obraz je rozostřen - jako by se skenovalo z originálu (to však nemáme ověřené). Každopádně reedice zlevní i originální press, a tak je jen dobře, že vyšla. Standardní verze je venku na černých vinylech, 333 kusy limitovaná pak na tmavě červeném vinylu s decentním černým mramorováním. "Zjevení je definitivní nutností pro fanoušky ranného primitivního black metalu," citujeme závěrem slova švédského vydavatele.

 

>>> BERRY | 2016-03-04 >>>
Samizdatem vyšla v roce 2015 vinylová verze druhého řadového alba RABIES "Nevergreen & Always Rad!" z roku 2014. Oproti CD verzi disponuje jiným obalem, a ne ledajakým standardním. Červený vinyl je efektně vsazen do bílého kartonového obalu oboustranně vyřezaného jako sprejerská šablona (na titulní straně je vyřezán název prvního songu strany A - "Booze Blood And Fights!", na zadní straně je vyřezán název prvního songu strany B - "Silhouettes Of The Disappeared"). Rabies z Bystřice nad Pernštejnem hrají punk rock vzoru Rancid či NOFX a nutno podotknout, že jej cítí celým srdcem.



>>> BERRY | 2016-03-04 >>>
Oficálně zkraje roku 2015, ale fyzicky zřejmě již ke konci roku 2014 vyšlo něco více než split LP dvěma moravským kapelám, které v době vydání společně táhli cestou tuzemského punku už desátým rokem. Zatímco Punkhart ze Zašové ve formě punk rocku, vsetínští Criminal Colection ve tvaru pop punku. Split LP PUNKHART & CRIMINAL COLECTION "10" vydané samizdatem obsahuje po pěti skladbách od každé kapely, tedy celkem deset songů, a deseti koncerty po České republice a Slovensku bylo právě u příležitosti vydání toto podpořeno.



>>> BERRY | 2016-03-03 >>>
Druhé řadové album pardubické oi! kapely Proi!ekt vychází deset let po debutu, a pro skupinu premiérově v podobě vinylu. Ten zaštítil label TOUGH TIMES MUSIC a vypravil jej ve dvou barvách - bílé (100 kusů) a černé (200 kusů). Album PROI!EKT "Muzika pro Bootboi!s & Scooterboi!s" obsahuje 10 česky zpívaných songů a vyšlo v den pražské release party 5. září 2015.


>>> BERRY | 2016-03-03 >>>
Na podzim roku 2015 vyšlo u WARNER MUSIC double LP KAREL PLÍHAL "Skříň s beduíny" s podtitulem "výběr z let 1990-2015". Best Of album obsahuje celkem úctyhodných 37 skladeb folkové legendy. Průřez tvorbou zahrnuje skladby ve výše uvedeném období, ale disponuje i několika živými písničkami z Olomouce, které vznikly dříve. „Kdysi řekl, že hudba má pomoci textu, aby se stal básní. Lepší charakteristiku jeho hudby neznám,“ píše ve sleevenote k albu Jiří Černý, který k němu prozradí více ve videu níže.



>>> BERRY | 2016-03-03 >>>
Tři řadová alba ve formátu CD předcházela aktuálnímu čtvrtému, kterým pražská ska-punková kapela Jet8 debutovala na velkém vinylu. Titul JET8 "Music Industry Sucks" sice - v souvislosti s názvem zdánlivě paradoxně - nevyšel samizdatem (album obsahuje belgickou značku 2K10 RECORDS), ale do principu a etiky d.i.y. se přirozeně a pochopitelně netrefuje. Na dvou stranách černého kotouče nabízí úhrnem 11 tracků, které začnou klipovou skladbou "The Run".

 


>>> BERRY | 2016-03-03 >>>
U labelu DEAD HEROES vyšlo vloni split 10" EP LYCANTHROPHY "s/t" | THE AFTERNOON GENTLEMEN "s/t", a sice na swirl či chcete-li haze vinylu barev oranžové a černé. Pomyslnou A stranu splitu drtí pogujícím grind corem britští The Afternoon Gentlemen pomocí čtyřech skladeb, béčko masakrují domácí borci Lycanthrophy osmi výbušnými pumami extrémního hard coru, jímž vypomohl s roznětkami Otto z Needfuul Things. Uvnitř obalu naleznete jako bonus samolepku.

 


>>> BERRY | 2016-03-02 >>>
V kooperaci labelů ONO TESLA a RED FOR COLOUR BLIND vyšel 12. 8. 2015 černý vinyl LIGHTNING GLOVE "Raving Peacock's Tail", a sice jako 12" EP. Jedná se o první vinylové vydání a zároveň remasterovanou reedici stejnojmenného titulu vydaného v roce 2013 u prvně zmíněného labelu na kazetě. Skupina Lightning Glove se věnuje experimentální elektronice, kterou obohacují industriální ruchy po zkratování opuštěné tovární haly.

 


>>> BERRY | 2016-03-02 >>>
V tom nejlepším slova smyslu úplný magory dneska identifikujete poměrně snadno - vydávají malé, 7" gramodesky, a ti z nich, kteří jdou v tomto formátu ještě dále, jen jako singly, tedy minimálně a zároveň maximálně s jednou skladbou na stranu. Takovým případem se vloni stalo split 7" SP LETO "Barvy" | RICKOLUS "Destroyer", které má na svědomí Jeho společenstvo rámusícího rocku, SILVER ROCKET. Leto jsou slezský indie rock pop a Rickolus floridský lo-fi folk a oba zúčastnění nabídli společnému 7" singlu své nové skladby.



>>> BERRY | 2016-03-02 >>>
V netradičním a speciálním plátěném obalu se sítotiskovým vyvedením vyšlo v další monstrózní kooperaci split 7" EP KUNTA KINTE "Den, kdy zemřel poslední člověk" | KASCHORROS WICIADOS "s/t". Kunta Kinte je rychlá noise-punková kapela z Prahy, Kaschorros Wiciados jsou z Rakouska a hrají brazilskou větev punku a svou domácí verzi thrash metalu. 13 podílníků, jmenovitě a alfabeticky ČLOVĚK, EXIT PRODUCTION, NUCLEAR MADNESS, POPE'S ASS PRODUCTIONS, RAUHA TURVA, ROSSUM'S UNIVERSAL ROBOTS, SCHMEICHEL KABINETT 666, SVAB, SVOBODA RECORDS, SWAMPER, TOGUE SOL DISTRIBUCIÓN, UCHYLNY KOŠ a WILD WILD EAST si rozdělilo pětisetkusový náklad celkově deseti skladbového split 7" EP.

 

>>> BERRY | 2016-03-02 >>>
S jistým krédem či podtitulem "Make Noise - Not War" vyšlo na konci první poloviny minulého roku split 7" EP HIROSHIMA NIGHTMARE "s/t" | HIBAKUSHA "s/t". Pět atomových crust - grind výbuchů z Orlové zvrásňuje drážky B strany černého vinylu, zatímco A strana disponuje jedinou, temnou skladbou ve stylu budějovického crust / thrash metalu. Limitované edici v počtu 300 kusů s inlayem a samolepkou pomohlo na svět sdružení těchto 13 nadšenců (alfabeticky): BAŽINA, CESTOU NA HŘBITOV RECORDS, DIVOCH DISTRO, DIY PIRATEN, EXIT PRODUCTION, G.R.F. RECORDS, KILLING ART RECORDS, RAW ZINE RECORDS, ROSA PUNX COLLECTIVE, TOGUE SOL DISTRIBUCIÓN, ULTIMA RATIO, VEGAN FOOD a VÉVA RECORDS.



>>> BERRY | 2016-03-02 >>>
Hardcore - punková skupina Hanba cuchala kohouta na hlavě tuzemské scény mezi roky 2013 a 2015. Vloni se odporoučela na základě názorových neshod, ale nikoliv mezilidských vztahů. V létě před rozpadem vyšel po debutovém albu druhý vinyl v historii kapely, a sice tří skladbové 7" EP pojmenované minimalisticky HANBA "7"". Žlutý vinyl byl vydán labelem DAMAGE DONE RECORDS v limitované edici 200 kusů, obsahuje zmíněné tři nové skladby, z nichž v té poslední zpívá Václav Havelka. V současné době vznikla z jádra Hanby nová kapela Kovadlina, která jde hudebně i textově ve stopách Hanby a na počátek léta chystá debutové album. O tom ale později.



>>> BERRY | 2016-03-01 >>>
Ikona tuzemského rapu Orion vydal pomocí crowfundingové kampaně své třetí sólové album, a sice dlouhých devět let od jeho předchůdce. CD vyšlo už v roce 2014, vinyl o rok později. Oproti CD verzi na vinylu chybí čytři skladby a pořadí je promíchané. Album ORION "Noční vidění", které je obsazené mnoha hosty, vyšlo přirozeně na labelu BIGGBOSS, kde však vychází vinyly velmi uváženě.

 


>>> BERRY | 2016-03-01 >>>
Obal split LP MY DEAD CAT | WILD TIDES vydaného samizdatem je značně zavádějící. Deathmetalové logo My Dead Cat a blackmetalové logo Wild Tides rozhodně nejsou poplatné stylům, kterým se skupiny, co na vinylu debutovaly již v letech minulých, zjevně doživotně upsaly. Šest skladeb My Dead Cat má nejblíže k post punku či konkrétněji pop punku, pět skladeb Wild Tides osciluje nad vlnami surf punku..




>>> BERRY | 2016-03-01 >>>
U UNARCLUB vyšlo 23. 12. 2015 double LP MUZIKANT KRÁLÍČEK "The Best Of Králíček", a sice ve fromě dvou černých vinylů v gatefold obalu. Muzikant Králíček je sólový Petr Marek (Midi Lidi, Monikino Kino) v letech 1994 - 2002. Pod tímto pseudonymem nahrál 10 domácích alb a několik EP a tahle deska je výběrem toho nejlepšího. O nový design vinylu se postarala Magdalena Hrubá, sleeve-notem desku vybavil Pavel Klusák.



>>> BERRY | 2016-03-01 >>>
Debutové album MONKEY BUSINESS "why be IN when you could be OUT" vyšlo v roce 2000, v té době pochopitelně pouze v kompaktní podobě, aby se po patnácti letech dočkalo reedice a vůbec prvního vydání na vinylu, a ne jednom. Deska vyšla vzhledem ke své stopáži na dvou kotoučích o rychlosti 45 otáček za minutu a o vydání se postarali tradičně WARNER MUSIC. Kapela zkraje loňského roku plánovala vydat svojí kompletní diskografii dosavadních osmi alb formou sběratelského boxu s jedenácti vinyly, ale projekt rozpustila do postupného vydávání jednotlivých alb.



>>> BERRY | 2016-03-01 >>>
8. řadové album tuzemských kings of funk Monkey Business vyšlo na bílém vinylu v minimalistickém obalu shodné barvy s decentním textovým zlatotiskem či chcete-li úderněji zlatou ražbou. Na gramodesku MONKEY BUSINESS "Sex And Sport? Never!", která vyšla u WARNER MUSIC během patnáctého roku výročí kapely, tato klasicky ukořistila několik hostů, jmenovitě Martu Kubišovou, Gábora Pressesra či Wabiho Daňka.



>>> BERRY | 2016-03-01 >>>
Po loňském roce se pražská psychedelicko - popová kapela Luno pyšní již třetí gramodeskou ve své diskografii a vinylem tak pokrývá všechny zásadní, tedy dlouhohrající položky své diskografie - debutové eponymní album z roku 2010, jeho následovníka LUNO "Zeroth" z roku 2012 a právě aktuální, akustické album LUNO "Close To Silence", které bylo pořízeno na koncertě v pražské Akropoli v lednu 2014. Výběr jeho skladeb je průřezem tvorbou kapely, přičemž důraz byl kladen na debutovou, eponymní desku. Kromě vlastních dream - popových skladeb disponuje komplet i bonusovými cover verzemi, konkrétně "Never Let Me Down Again" od Depeche Mode a "Vertigo" od Roe-Deer. Akustické album vyšlo u INDIES SCOPE.

 


>>> BERRY | 2016-03-01 >>>
V konspirační kooperaci DIS-ŠRÖT RECORDS, FORCED EXPRESSION, RAW ZINE RECORDS, UCHYLNY KOŠ, VÉVA RECORDS a WAR PIGS RECORDS vyšlo zkraje druhé poloviny roku 2015 split LP LICHENS "Seznam hříchů" | KRIMINALITÄT "Není cesty zpět". 250 kusy limitovaný split nabídne na jedné straně 7 skladeb chomutovského black - punku na 33 otáček, na druhé pak 4 tracky uničovského crust - metalu na 45 otáček.



>>> BERRY | 2016-02-29 >>>
Historicky druhé řadové album pražské kapely Lanugo vyšlo původně v roce 2014 jako digitální "release", aby se o rok později, konkrétně 29. 4. 2015 nadálo fyzické podoby, a sice rovnou jako speciální, striktně limitované a graficky vyšperkované double LP. Dvojalbum LANUGO "s/t" vydala kapela samizdatem, za pomoci crowfundingového serveru a svých fanoušků. Edice přísně vymezená minimálními 100 kusy obsahuje čtyři strany vinylu, dva samostatné kartonové obaly se dvěma přírodními motivy a navrch plastický, potištěný přesobal. Lanugo lze žánrově zařadit mezi nezávislý pop s kořením jazzu, soulu a elektroniky. Dnes již vyprodaný dvouvinyl obsahuje oproti digitální verzi (vyšla jako obal CD s kódem pro stažení) čtyři skladby navíc a v den vydání jej v pražském NoDu pokřtil Milan Cimfe ze studia Sono.

 


>>> BERRY | 2016-02-29 >>>
Za pomoci crowfundingové kampaně vyšlo u INDIES HAPPY TRAILS třetí řadové a zároveň druhé vinylové album kapely, která se pohybuje ve vlastních vlnách vod alternative rocku, respektive blues rocku. Novým albem LADĚ "Lešť" navazuje skupina na přechozí úspěšný vinyl LADĚ "Kalná", je však klidnější, ale obsahuje více přesahů do sousedících žánrů. Textová poetika zůstává stejně nekompromisní jako v minulosti.


>>> BERRY | 2016-02-29 >>>
Double LP LA4 & DJ WICH "Panorama" vyšlo u GOLDEN TOUCH RECORDS 15. 5. 2015 coby vinylová podoba stejnojmenného alba vydaného původně v roce 2014. 3. sólovou desku rapera LA4 produkoval DJ Wich a objevují se na něm kolegové z labelu Bigg Boss - Vladimir 518, Refew, James Cole či Hugo Toxxx, dále pak hostují Separ, Paulie Garand, Elpe, Mooza, Supa, Efko, Martin Svátek a Martin Madej. Prvních 200 objednávek černých vinylů v gatefold obalu obsahují podpisy LA4 a DJe Wiche. A aby toho nebylo málo, gramoedice obsahuje jako bonus remix tracku "Krásní lidé".

 


>>> BERRY | 2016-02-29 >>>
15. 9. 2015 vyšlo u INDIES SCOPE 6. řadové album brněnské alternativně rockové, syrově experimentální kapely Martina E. Kyšperského, tedy titul KVĚTY "Miláček slunce". Album obsahuje 12 písniček a vyšlo tři roky po svém předchůdci, tedy zatím s nejdelším odstupem v historii této svébytné kapely.



>>> BERRY | 2016-02-28 >>>
Skupina Kryštof hlásí stran všech jinotajů "gramec forever" a po svém vinylovém debutu z roku 2013, tedy titulu KRYŠTOF "Inzerát" přišla vloni rovnou s dalšími tituly, tedy konkrétně aktuální řadovou deskou KRYŠTOF "Srdcebeat" vydanou u UNIVERSAL MUSIC v limitované edici 1.000 kusů, a dále kompilační dvojdeskou KRYŠTOF "Poločas / Best Of", tedy výběrovým albem, které vyšlo původně v roce 2007. Limitovaná edice u WARNER MUSIC čítá tentokrát 500 kusů.


>>> BERRY | 2016-02-28 >>>
21. 3. 2015 vyšlo u BrainZone nové, v pořadí čtvrté sólové album Davida Kollera. Titul DAVID KOLLER "ČeskosLOVEnsko" je venku jako gatefold s bonusovým CD zasunutém ve výřezu vnitřní strany rozevíracího obalu velkého vinylu. Album vznikalo v Davidově domácím studiu v Mikulově pod dohledem světových producentů – Kippera (Sting) a Steva Lyona (Depeche Mode, The Cure) a bylo nahráno v sestavě David Koller - zpěv, bicí, Marek Marta Minárik - basa, Michal Pelant - kytara, Michal Nejtek - klávesy, Tomáš Marek - bicí a Adam Koller - bicí.


>>> BERRY | 2016-02-27 >>>
Skupina Kabát je s vinyly opatrná, ale když už v době jejich renesance nějaký vydá, konkrétní titul pak nezůstane jen u jedné černé desky. A tak zatímco v roce 2009 vyšlo double LP KABÁT "Po čertech velkej koncert", letos je venku u WARNER MUSIC rovnou triple LP KABÁT "Suma sumárum". Jak už název chytrému napoví a hloupého kopne, jedná se o best of, vydané původně v roce 2001 v kompaktní podobě. Vinylová verze je - oproti zmíněnému originálu - tradičně a nepochopitelně ořezaná o několik songů. Ale artefakt v rukou, to tenhle tlustý komplet bezpochyby je. Na závěr nelze opomenout, že logo kapely je na titulce vyvedeno zalotiskem.


>>> BERRY | 2016-02-27 >>>
V době vinylové záplavy kapely často hledají, jak svoji desku odlišit, aby vyčnívala. Některé méně úspěšně, jiné nadmíru. Případ nenásilného propojení do it yourself etiky a nadmíru vkusného výsledku je loňské debutové album pražské punkrockové kapely JUST FOR BEING "There Is A Lie That Never Goes Out", které vyšlo na značce DAMAGE DONE RECORDS. Dopředu byste něřekli, co udělá izolepa a sprej v šikovných rukou a se srdcem na správném místě. Deska vyšla v číslovaném nákladu 300 kusů, které byly rozděleny v počtech 200 na černém a 100 na průsvitném modrém splatter vinylu s černými a tmavě modrými cákanci.

 
 


>>> BERRY | 2016-02-27 >>>
Debutové album performera a vinylového manipulátora Milana Knížáka vyšlo v roce 1979 v Itálii u Multipla Records. V graficky lehce upravené verzi spatřilo temnotu organizovaného hluku vloni formou reedice na černém 180 gram vinylu v gatefold obalu, a sice u belgického labelu SUB ROSA v nákladu 500 kusů. MILAN KNÍŽÁK "Broken Music" je titulem neobyčejného svědectví pravěku fraction music - tedy konkrétně destrukce a následného přehrávání gramofonových desek. Dnes by se řeklo elektronická, abstraktní, každopádně experimentální hudba nebyla jen o analogové audiosložce, ale nedílnou měrou právě o manipulaci se starými vinyly, které se před jejich následným přehráváním často stávaly součástí uměleckých děl.

 
 


>>> BERRY | 2016-02-26 >>>
Marná práce, SILVER ROCKET vloni zas několikrát ťali do krásna. Jednou takovou výstavní vydavatelskou ránou se stalo 10" EP ESOASISI "... to se lehce říká nám". Charismatický Sisi se po Esgmeq, Intru a Skupině Štěstí profiluje ve své nejdepresivnější poloze - jak texty, tak hudbou ořezanou na duet klavíru a houslí. Tady nestojí otázka tak, jestli na tenhle vinyl máš drobný, ale jestli na tenhle vinyl prostě máš.



>>> BERRY | 2016-02-26 >>>
Oděno v netypické grafice vyšlo formou aktivní rezignace na veškeré labely (případně neaktivní rezignací labelů na veškeré split 7" EP - pravda bude asi někde uprostřed), tedy ve zkratce samizdatem split 7" EP BRÜNNER TODESMARSCH | EVIDENCE SMRTI "Split E.P.". Brněnské hardcore-punkové kapely vysypaly na společný černý gramopočin po dvou, respektive šesti nových skladbách. Celkový náklad EP byl ustanoven na limitovanou edici 300 kusů, z nichž 50 se stalo, jak už to ve společnosti sběratelské bývá, ultra limitovaných, tedy konkrétně s reverzním obalem (bílé pozadí místo černého) a na barevném (modrém) vinylu.


>>> BERRY | 2016-02-26 >>>
Řád černého vinylu udělila firma UNIVERSAL MUSIC pražsko-přibyslavské folkové skupině, respektive jejímu debutovému albu JELEN "Světlo ve tmě", které do černých drážek zvěčnila 4. 12. 2015. Kapela, která ve své tvorbě sem tam zabrousí i do country, bluegrassu či dokonce šansonu, na sebe vloni upozornila jako Objev roku v Cenách Anděl 2014.


>>> BERRY | 2016-02-26 >>>
Doposud poslední album CHINASKI "Rockfield" z roku 2014 vyšlo vloni ve vinylové podobě na značce BrainZone, která v roce 2015 rozšířila své dosavadní CD portfolio právě o vybrané vinylové verze svých vydání. 9. řadové album Chinaski bylo nahrané ve slavném studiu Rockfield ve Walesu, kde natáčely takové hvězdy jako například Queen, Coldplay a další.

 

>>> BERRY | 2016-02-26 >>>
Po comebackovém mini LP HYPNOS "Halfway To Hell" pokračuje kapela i na velkém řadovém album cestou k black-deathmetalové nirváně, rozuměj peklu. 4. řadové album HYPNOS "Heretic Commando - Rise Of The New Antikrist" z roku 2012 se vloni objevilo vůbec poprvé na vinylu a ne úplně ledajakém! Černá gramodeska plus plakát formátu A2 v počtu 389 kusů předstihla die-hard verze na žíhaném, šedo-černém vinylu s plakátem a vyřezanou nášivkou loga kapely v počtu 111 kusů. To vše v režii klatovského labelu NASPHYR PERSONAL DEMON RECORDS s datem 13. 5. 2015.

 
 


>>> BERRY | 2016-02-24 >>>
Že se s vinylovými reedicemi vloni doslova roztrhalo vinylové nebe, není žádným objevným faktem, který by stoupenec pevného hudebního nosiče nezaregistroval sám. Ovšem kope se opravdu hluboko a často až v podloží, ve které už punkový fanoušek ani nedoufal. PAPAGÁJŮV HLASATEL RECORDS se skrze nevšední překážky dostal až k reedici LP HRDINOVÉ NOVÉ FRONTY "Válečný území". Tahle jediná, posmrtně vydaná deska neobyčejné punkové kapely vyšla původně v roce 1991 jako výběr z demosnímků "Válka", "Obyčejní hrdinové" a "Dům na demolici". Výpravná reedice je venku na barevném vinylu, v gatefold obalu s obsáhlým bookletem obsahujícím historii, texty a doposud nezveřejněné barevné fotografie.

 

>>> BERRY | 2016-02-24 >>>
V rozorané pole vinylů se vloni pustil i label LECTER MUSIC AGENCY, který v černých drážkách vypravil do světa gramofonových přenosek prastarou obscéní nálož zatitulovanou HERMAPHRODIT "Fekal Party". Jedná se o demo z roku 1994 původně pojmenované "Faeces Party", které žánrem bublá v bažinách kalného a fekálního grind - beatu. Dobrou chuť.


>>> BERRY | 2016-02-24 >>>
V archivu pražského Divadla Na zábradlí byl náhodně nalezen pásek s celým koncertem tuzemské nejslavnější šansoniérky pořízený před 45 lety právě na této scéně. Koncert obsahuje průřez jejím repertoárem 60. a 70. let, tedy šansony světové i domácí provenience, stejně jako písně lidové a zlidovělé. TOMÁŠ PADEVĚT vydal v prosinci minulého roku právě tento dosud neznámý původní záznam živého vystoupení jako vinylové double LP HANA HEGEROVÁ "Recital '70 - Live". Pěti sty kusy limitovaná, číslovaná edice vychází částí nákladu i s podpisem Hany Hegerové. Ta ukončila svoji kariéru v roce 2011, nicméně se děním osudu vrací na scénu další položkou své diskografie a na vinylu vychází poprvé od roku 1990. K samotnému záznamu, o kterém neměla nejmenšího tušení ani Hana Hegerová, se ještě sluší doplnit, že prošel mnohahodinovým masteringem ve studiu Jámor Ondřeje Ježka.

 

>>> BERRY | 2016-02-23 >>>
27. listopadu 2015 vyšlo u UNIVERSAL MUSIC double LP PETR HAPKA & MICHAL HORÁČEK "Štěstí je krásná věc..." (1987-2002). Jedná se o reedici stejnojmenného CD titulu z roku 2002, u které bylo zachováno pořadí a především počet písniček, s čímž jsou mainstreamové labely často - řekněme - v nesouladu. Dvoudesková kompilace je shrnutím společné dráhy textaře Horáčka a skladatele Hapky, který zemřel v listopadu 2014.


>>> BERRY | 2016-02-23 >>>
U pražského labelu, který v minulosti vydal třeba vinyly Renk a nebojí se používat své logo na titulkách svých vydání, vyšlo vloni instrumentální album hiphopového muzikanta El Buogieho, někdejšího bubeníka kapely Champion Sound. Černý vinyl GYPSYFROMTHEFUTURE "Woodshedding" vydaný u HUMBLE GROOVES mísí freejazz, hip hop a minimalismus s přesahem do dalších sousedních žánrů.




>>> BERRY | 2016-02-23 >>>
Druhá řadová deska goregrindové kapely z Křemže vyšla vloni v Německu, aneb velký titul GUTALAX "Shit Happens!" skrze ROTTEN ROLL REX paradoxně nezamořuje svět v barvě hnědého, nýbž černého (350 kusů), žlutého (100 kusů) a oranžového (50 kusů) vinylu. Barevné vinyly vyšly navíc v kompletu s plátěnou nákupní taškou s potiskem loga a zkříženými záchodovými štětkami. A aniž bychom chtěli předbíhat, už jsme zachytili novinku, že letos vyšlo v reedici a vůbec poprvé na vinylu i debutové album GUTALAX "Shit Beast", a sice u domácích BIZARRE LEPROUS PRODUCTION a RARACH KATUS RECORDS. K samostatné novince se dostaneme později.


>>> BERRY | 2016-02-22 >>>
Tenhle pop není pro všechny, je experimentální a elektro-akustický. Má však děj a v rámci stylu řád. Druhé album pardubicko-pražského kvarteta GURUN GURUN "Kon B" vyšlo jako bílý vinyl v graficky souladně vyvedeném obalu ve spolupráci tuzemského labelu SILVER ROCKET a japonsko-anglického HOME NORMAL. Mimochodem, právě v Japonsku byla skupina desku podpořit šesti koncerty, které proběhly v první polovině května minulého roku.



>>> BERRY | 2016-02-15 >>>
Zabýváme-li se vinylem, pak po split LP s Clamant! (2010), split 7" EP s Flowers For Whores (2011), split LP s Axidance (2012) a samostatném, bezejmenném 7" EP (2012) přišla vloni olomoucko - pražská Gattaca se svým samostatným velkým debutem, a sice titulem GATTACA "s/t". Vydání se zhostil mezinárodní triumvirát tvořený německým labelem CONTRASZT! RECORDS, americkým HALO OF FLIES RECORDS a tuzemským MUSIC FOR LIBERATION. Velká černá deska, v jejích drážkách hoří emo, black metal, hardcore - crust, post rock či screamo, byla vydána 25. července 2015 v nákladu 1.000 kusů, obsahuje download kód s plakátem a každým palcem ctí ducha DIY.

 
 

>>> BERRY | 2016-02-15 >>>
O vinylovou podobu aktuálního, 8. řadového alba FLESHLESS "Devoured Beyond Recognition" se již tradičně postaralo slovenské vydavatelství METAL AGE PRUDUCTIONS a předchozí deska "Slaves Of The God Machine" tak po čtyřech letech přivítala v polovině roku 2015 svého regulérního následovníka. Klasickou deathmetalovou řež uloženou v drážkách černého vinylu zdobí mocný obal Jirky Lhoty, kde o krev a lidské maso není nejmenší nouze, stejně tak jako o neutuchající ostrovtip a nadhled. Za ním nijak nepokulhává ani textová tématika a názvy písni, které se dočkaly až takových perel jako např. "Ohryzán k nepoznání" (titulka), "Mrtvý nikdy neumírá", "Lidský hmyz" či "Znetvořená duše". Lenka Filipová níže promine, ale novinky nyní přidáváme alfabeticky.


>>> BERRY | 2016-02-14 >>>
20. 2. 2015 vyšlo double LP LENKA FILIPOVÁ "Best Of", a sice u UNIVERSAL MUSIC, kde byla v předchozím roce vydána stejnojmenná 3CD verze. V obou případech se jedná o zremasterovaný výběr nejúspěšnějších skladeb virtuózní kytaristky, šansoniérky a populární zpěvačky, ovšem co dovoluje kapacita 3CD, na to double LP pochopitelně nedosáhne. Tedy zatímco na 3CD se nachází 56 písní, na double LP se jich vešlo dvacet. O 8 skladeb na dvojalbum hlasovali fanoušci a dvojdeska je generálně jakýmsi užším výběrem best of songů ceněného výběru. Rozhodně se nejedná o první velký vinyl Lenky Filipové, jenom do roku 1990 jich vydala sedm, singlů nepočítaně, cca dvakrát tolik; ovšem každopádně jde o premiérový double.

 

>>> BERRY | 2016-02-14 >>>
K LP FEAR OF EXTINCTION "...And They Still Suffer" jsme přinesli recenzi s názvem "Neochvějně do taktu", nicméně v ní není zmíněna limitovaná verze, která vyšla na černo-červeném bi-color vinylu. Odkazem výše tedy připomínáme recenzi a obrazem níže uveřejňujeme podobu limitované edice, která vyšla v počtu 100 kusů (zbylých 400 kusů do klasické pětistovky je na tradičních černých vinylech).

 

>>> BERRY | 2016-02-14 >>>
Pražské brutal deathmetalové kapele vyšlo vloni u ruského labelu COYOTE RECORDS druhé řadové album (původně z roku 2014), tedy titul EPICARDIECTOMY "Putreseminal Morphodysplastic Virulency". Standardní vinyl je barvy zelené, limitovaná edice je navrch vybavena černým mramorováním shodně zeleného, dvanácti palcového vinylu.

 

>>> BERRY | 2016-02-14 >>>
Samizdatem, nebo chcete-li na značce DOGA MUSIC vyšlo 9. řadové album karvinské hardrockové kapely DOGA "Detox". Jedná se historicky o první vinylový zářez této letité skupiny, která debutovala v roce 1993, totiž kdy vinyly takzvaně končily.


>>> BERRY | 2016-02-14 >>>
Jihlavská kapela Disbetaless byla založena v roce 2006 a na vinylu o sobě dala poprvé vědět ve formě split LP DISBEATLESS "s/t" | MARCH OF THE HORDES "s/t" v roce 2010. O pět let později vyšel samostatný debut, a sice skrze tradiční DIY konspiraci, konkrétně těchto labelů a jednotlivců DIVOCH DISTRO, CHYBA RECORDS, MICHAL JURIŠ, MUR-MUR METEROID, MUSIC FOR LIBERATION, RAW ZINE, ROSA PUNX COLLECTIVE a UCHYLNY KOŠ. Černé LP DISBEATLESS "s/t" uhání na 45 otáček a obsahuje 9 skladeb metal - crustu.

 

>>> BERRY | 2016-02-14 >>>
Nebývalou vinylovou aktivitou vloni hýřilo vydavatelství SILVER ROCKET a nemějte strach, minimálně stejně hýřit hodlá i letos. Jednou z vloni vydaných desek je druhé plnometrážní album pražské noiserockové kapely d2ti de3t2. Černé LP DĚTI DEŠTĚ "Tyto alba" lze ve zkrace popsat třemi slovy: dezolath garage rock, nicméně vydržte na příjmu a třeba za nějaký čas přineseme regulérní recenzi.


>>> BERRY | 2016-02-14 >>>
V únoru minulého roku vyšlo prostřednictvím německého labelu IRON BONEHEAD PRODUCTIONS debutové album DEATH KARMA "The History Of Death & Burial Rituals part I". Jak číslo v názvu napoví, jedná se o první díl blackmetalové rukověti rituály smrti a pohřbívání v různých civilizacích světa. V prvním díle dojde na země Slovensko, Madagaskar, Mexiko, Českou republiku, Indii a Čínu. Deska vyšla na standardním černém vinylu s šestnácti stránkovým do gatefold obalu vlepeným bookletem, limitovaná edice v počtu 300 kusů pak na bílém vinylu, jehož totožný žaket obsahuje navrch plakát vytvarovaný jako rakev.

 
 

>>> BERRY | 2016-02-12 >>>
2. řadové album pražského blackmetalového veličenstva CULT OF FIRE "Ascetic Meditation Of Death" z roku 2013 se během následujících let dočkalo četných dolisů jak na černých, tak na splatter vinylech, ale pomyslnou královskou korunu úspěšných edicí zasadil německý vydavatel IRON BONEHEAD PRODUCTIONS vloni, kdy dílo spatřilo tmu temnoty coby třemi sty kusy limitovaný picture disk. Obalová výbava zůstala věrná původním edicím, tedy gatefold, dvanácti stránkový booklet a plakát formátu A2.

 
 
 

>>> BERRY | 2016-02-10 >>>
Punkrockové kapele Boy původem z Brna vyšlo kromě o pár novinek níže uvedené masivní reedice velkého debutu i malé split 7" SP BOY | HAT TRICKERS "Monochrome EP". EP v názvu se jeví být chybou z možné neznalosti, jedná se o singl, neboť každá kapela přispěla pouze jednou skladbou; a obě je nahrávaly speciálně pro toto SP. To vyšlo u příležitosti loňského společného turné po Japonsku. Limitovaná edice byla k mání v pouhých 100 kusech, středové otvory singlu jsou velké a kapely odděleny jen barvou labelu - Boy černým a Hat Trickers bílým. Aby těch specialit nebylo málo, vinyl je na zadní straně obalu ručně očíslován a ve standardním papírovém obalu uložen ještě v potištěné plastové tašce v designu turné. Vydal japonský label U.P.D RECORDS jako svůj historicky třetí počin.

 


>>> BERRY | 2016-02-10 >>>
U EMERGENCY RECORDS vyšlo 19. 8. 2015 split 7" EP ANGRY BRIGADE "1942" | WOUNDEAD KNEE "..nestačí křičet pod pláštěm noci.." jako černý vinyl s nášivkou a samolepkou v celkovém nákladu 525 kusů. Pražští Angry Brigade holdují crust punku a nejsou žádnými nováčky, členové kapely mají ve scéně odkrouceno svý - považte sami jména kapel jako Dread 101, Exekuce, Lies And Distrust či Fear Of Extinction. Pro extrémně hardcorové Wounded Knee, pocházející rovněž z Prahy, je tento titul historicky druhým split 7" EP, aktuálně částečně benefičním pro Anarchistický černý kříž.


>>> BERRY | 2016-02-09 >>>
Dvě relativně nová jména zdejší punkové scény se podělila o split 7" EP ALIUSTERRA "s/t" | ROSA PARKS "s/t", které vydala hromada podílníků, jmenovitě a alfabeticky tedy APATRIDA RECORDS, BURINA RECORDS, BURYZONE ZINE, G.R.F. RECORDS, HLUBOKÁ ORBA RECORDS, MALSTRÖM, MUSIC FOR LIBERATION, RAUHA TURVA, ROSA PUNX COLLECTIVE, SAMOTÁR, TOTALITARIANISM STILL CONTINUES RECORDS, ULTIMA RATIO, VÉVA RECORDS a VÖROS ORDÖG. Černý vinyl v černobílém obalu okupuje z lícní strany brněnská Aliusterra, kterou bylo možné již zaregistrovat na červeném vinylu, tedy předloňském sampleru NA KREV, z rubové strany pak severomoravská Rosa Parks, v jejichž sestavě se nacházejí mj. bývalí členové Tupak Amaru.

 

>>> BERRY | 2016-02-07 >>>
Předloňský debut brněnské kapely BOY "Darkest Visions" vyšel vloni v reedici, a ne ledajaké! UNREST RECORDS ve spolupráci s VOLTAGE RECORDS vysypali hned tři barevně odlišené edice - zlatou (550 kusů), růžovou (300 kusů) a bílou (150 kusů). Standardní a pro všechny edice jednotící gatefold obaly desek jsou umístěné ve vinylům barevně odpovídajících vnějších rukávech s ražbou titulního motivu obalu. Bílou verzi bylo možné získat pouze na koncertech kapely.

 
 

>>> BERRY | 2016-02-05 >>>
Po dvou split 7" SP s Master's Hammer, jmenovitě tituly BLACKOSH "Corrterrigena" | MASTER'S HAMMER "Poletíme komínem" a BLACKOSH "6,66 promile" | MASTER'S HAMMER "Pod vrstvou prachu" přichází Mr. Blackosh s dlouhohrajícím debutem BLACKOSH "Kurvy, chlast, black metal", kterým ničí zpuchřelé představy o zatuchlém black metalu skrze německý label IRON BONEHEAD PRODUCTIONS. Ten vypravil černý vinyl vskutku funerálně - žaket o váze 350 gramů s matným lakem, uvnitř zalitý černou barvou a k tomu všemu plakát velikosti A2.

 
 

>>> BERRY | 2016-02-05 >>>
27. 11. 2015 vyšla u UNIVERSAL MUSIC reedice sedmého řadového alba zpěvačky Anny K. Doposud poslední řadové album ANNA K "Relativní čas" vyšlo původně v roce 2011, na černém vinylu se vloni dočkalo premiérové edice 500 kusů, z nichž první dvě stovky zpěvačka vlastnoručně podepsala. Celý náklad vzal údajně rychle za své.


>>> BERRY | 2016-02-05 >>>
Hlas fanoušků ve formě crowdfundingu transparentně rozhodl, a sice o vydání aktuálního alba pražské downtempo-rap formace. Však nejen tohoto žánru, ale i jazzu, hip hopu, elektra a nekompromisně dřevního zvuku se podle slov kapely nadějete na albu ANDROID ASTEROID "Íkaros", které vyšlo na velkém černém vinylu samizdatem.

 


>>> MERŤÁK | 2016-01-15 >>>
COMMODORE 64 "s/t" | RESTRICTION "s/t" split 7" EP (2015 Dis-Šröt Records, G.R.F. Records, Hluboká Orba Records, Raw Zine Records, Ultima Ratio)
Rychle a ještě rychleji!
Společný sedmipalec jihočeských Commodore 64 a západočechů Restriction vyšel v loňském roce na černém vinylu, a přestože se jedná o první vydanou desku v případě obou kapel, výsledek nedopadl vůbec špatně.
Koláž ve stylu DIY pojala každá kapela po svém: Commodore 64 se na své přední straně zaměřují na tuzemské nešvary v čele se současným prezidentem popíjejícím pivo, obřímu návalu důchodců v obchoďáku, tlacháním v hospodě a dále něčím, co by se dalo charakterizovat jako pivo, párek, fotbal. Restriction použili svou koláž na vnitřní stranu rozevíracího obalu a berou si na mušku globální problémy v čele se všemocnou vládou peněz, diktátory, zbraněmi, náboženstvím, ale nechybí ani klaun z McDonaldu. Zadní strana desky pak zobrazuje ještě hromadu mrtvol, která nepotřebuje bližší komentář. ... více


>>> MERŤÁK | 2016-01-13 >>>
RISPOSTA "s/t" | KUTYA HARAP "s/t" split LP (2014|10|15 Papagájův Hlasatel Records)
Pěkně zostra na Moravě
Tohle sice již není novinka, nicméně se jedná o počin, který stále stojí za pár slov. Pokud si totiž chcete odpočinout od koled a vánočních beneficí Karla Gotta, dvě moravské crust-punkové smečky vám mohou docela slušně zatopit pod kotlem. Tak tedy žádné řeči kolem: v hlavní roli Risposta a Kutya Harap!
Téměř až komiksově laděný obrázek úvodní strany desky vykresluje policejního velitele, který svým pohůnkům lije do chřtánů agresi. V policích za ním jsou pak další konvice s násilím, nenávistí, homofobií či netolerancí. Totálně punkový obrázek! Na rozkládacím vnitřňáku pak můžete pročítat české a anglické texty obou kapel. ... více

nahoru | Hlavní stan


Srpuls.CZ | Vdmusick © Λ-Ω Magick Disk Musick 

NAVRCHOLU.cz