Hlavní stan  |  České vinyly  |  Recenze  |  Rozhovory  |  Odkazy  |  Kapely

Hledané  |  Nabídka  |  Inzerce  |  Poznámky  |  O nás  |  Kontakt  |  English info


>>>   H l a v n í   s t a n   >>>   A r c h i v   >>>   2008 - 3. čtvrtletí

>>>   Archiv novinek 2008 - 3. čtvrtletí

>>> RORY ZET | 2008-09-29 >>>
Nahlédněte a případně přispějte svým postřehem do diskuze o vinylech (např. na téma "LP vs. CD" či "kvalita gramodesek"), která se otevřela pod recenzí LP INSANIA "Rock´n´Freud" na domácím serveru Metalopolis.Net.


>>> POLY & MILOŠ | 2008-09-28 >>>
English versions of latest several reviews are available now.
Reviews  >>>
INSANIA "Rock´n´Freud" [LP]
LUNATIC GODS "Mythus" [LP]
ROOT "Daemon Viam Invenient" [LP]


>>> RORY ZET | 2008-09-28 >>>
R-E-T "New Feelings" LP (2008 R-E-T)
Vítejte v nových pocitech
Téměř dvacet let stará třinecká kapela R-E-T letos debutovala na vinylu. Nikdy není pozdě a cédéček vyšla celá řada. New Reaction. New Extasy. New Trance.
Aktuální tvář R-E-T, to je post doom rock s nádherným ženským vokálem a parádní stavbou jednotlivých songů (každý je co do nálady zajímavý a napsaný dostatečně individuálně). Máte-li rádi ponurost i šťavnatost někdejších doom metalových kapel, které nezůstaly stát na místě, ale zároveň nikdy v podstatě nezradily svůj styl, inklinujete-li k domácí scéně a navrch pak ještě vinylům, pak se ve fošně "New Feelings" nespletete ani náhodou. Zvolím-li jako paralelu zatím poslední desku Paradise Lost "In Requiem" a odhlédnu-li od značně rozdílného pojetí žánru, pak obě kapely hýří nápady, maximální náladou a hrají od srdce, ať měla jedna jako druhá historicky velice pestrý žánrový vývoj (uvažujeme-li na základech onoho temného slůvka „doom“ a zvonivého „metal“). ... více


>>> RORY ZET & BERRY | 2008-09-27 >>>
Po čase jsme dali dohromady TOP TEN za jaro 2008. Mrkněte na příslušnou záložku sekce O nás. Tímto jsme se zároveň usnesli, že své jednotlivé Top Teny budeme od této chvíle zveřejňovat vždy jen jednou ročně. Další tedy přibude až v lednu 2009 a bude souhrnným za rok 2008.


>>> BERRY | 2008-09-26 >>>
Od 19. září 2008 zaujala svoji pevnou pozici na talířích grind core / power violence gramofonů 12" split LP ABORTION "Old Music For Old People" | IDIOTS PARADE "s/t". Slovenské kapely si vzal do parády aktivní tuzemský label RARACH KATUS RECORDS a na trh vrhl černý kotouč v počtu 250 kusů. Ty jsou momentálně prakticky definitivně rozebrané a uvažuje se o reedici. split LP má něco přes 20 minut, grind thrashoví Abortion nabídnou 7 zcela nových skladeb s mužským zpěvem, power violence / hard core tornádo Idiots Parade pak 11 písniček s ženským zpěvem.


>>> JOHAN | 2008-09-26 >>>
STROMBOLI "Sandonoriko" / "Okolo ohňů"
7" SP (1989 Panton)
Polozapomenutá záležitost
Po velkém úspěchu eponymního dvojalba (STROMBOLI "s/t")stoupala popularita Stromboli strmě vzhůru. V červnu 1988 zamířila skupina ve složení Michal Pavlíček (kytary), Bára Basiková (zpěv), Jiří Veselý (baskytara), Klaudius Kryšpín (bicí) a Vendula Kašpárková (klávesy) do studia a nahrála dvě nové skladby, ve kterých se rozloučila s českým jazykem. Textař Martin Němec, v té době ústřední postava Precedens, se v případě první skladby inspiroval v oblasti kinematografie a skladbu pojmenoval po zářícím oku z filmu Nekonečný příběh. ... více


>>> RORY ZET | 2008-09-26 >>>
Do oddělení Inzerce přibyl aktuální inzerát.


>>> _MM | 2008-09-22 >>>
Agilní brněnská punková scéna na začátek nového školního roku nachystala tribut sama sobě v podobě kompilačního LP s příznačným názvem SPALTE BRNO NA PRACH a podtitulem "Brno-City Raw Hardcore / Punk Compilation". 12 kapel z Brna a bezprostředního okolí nabízí vcelku rozmanitou kolekci nekomerční, neuhlazené a nekompromisní hudby od syrového punku přes uvřískaný fastcore až po deathmetalově temný crust; seznam zahrnující mladé spolky i známé klasiky je následující: AGE OF DEATH, CORE BASTARDS, EVIDENCE SMRTI, FESTA DESPERATO, THE LOUDEST SILENCE NEVER HEARD, MAC GYVER, MAD PIGS, PRIPYAT, REAKCE NA ZMĚNU, RISPOSTA, SEE YOU IN HELL a ZEMĚŽLUČ. Tučný booklet prezentuje nejen zmíněné kapely, ale i organizace, neformální spolky a aktivity přímo či nepřímo související s touto scénou, a také řadu vydavatelů, kteří se na společném úsilí podíleli: BAŽINA, CODEX RECORDS, ČLOVĚK, DESTROY AFTER USE RECORDS, GRF RECORDS, HARDCORE ATTACK RECORDS, HELLBEAT, INSANE SOCIETY RECORDS, PAPAGÁJŮV HLASATEL, PHOBIA RECORDS, PSYCHOCONTROL, RAUHA TURVA, TOTALITARIANISM STILL CONTINUES a ZERO BUDGET PRODUCTIONS. Pro úplnost vězte, že náklad zahrnuje 300 červených a 800 klasických černých vinylových kotoučů.


>>> RORY ZET | 2008-09-21 >>>
4. září 2008 poprvé zakusila gramohroty světa debutová deska GRIDE "Horizont událostí", která vyšla u INSANE SOCIETY RECORDS v nákladu 900 kusů na žlutém vinylu a 100 kusů na žlutočerveném jako již tradiční limitovka s extra bonusovým 7" EP a sítotiskovým obalem. Limitovka byla rozebrána během pouhých třech dnů, standardní verze je stále k dispozici. Uvnitř šestnáctistránkový booklet a vnitřní kapsa. O obsahu desky napíšeme v recenzi, která je ve frontě.


>>> BERRY | 2008-09-12 >>>
Stejně jako vloni, i letos se mezi domácími vydanými deskami objevily takové tituly, které vyšly ve dvou verzích. Obyčejné standardní a dražší limitované (např. ROOT "Daemon Viam Invenient", MALIGNANT TUMOUR "In Full Swing", GRIDE "Horizont událostí" či ZEMĚŽLUČ "Zabit v akci". Jak na taková vydání reagujete vy, to možná prozradí přichystaná anketa.


>>> BERRY | 2008-09-08 >>>
LAHAR "Oběti doby" LP (2008|05|15 Damage Done Records)
Thrash Core Massacre
Lahar jsou čtyři kluci z Písku, v pubertě poctivě odkojení thrash metalem, který v jejich případě záhy následoval hard core. Aktuálním výsledkem je parta čtyřech chlapíků se třemi kříži na hrbu, kteří valí nekompromisní thrash core massacre a vůbec na nic si nehrají - jak žijí, tak to sypou z vinylů a pódií. Relativně mladá kapela se právě teď propracovala k debutové desce - po šesti letech, vinylové kompilaci a splitech v 7" a 10" formátech.
Na obalu 12" fošny je baskytaristou Gizbernem vyvedená originální malba vztahující se konkrétně třeba k songu "Atomová hrozba", tedy výjev z krajiny zpustošené nukleárním útokem. Teplé barvy, hrůzostrašný, reálný motiv. ... více


>>> BERRY | 2008-08-31 >>>
OTK "Okolo" LP (2008 Silver Rocket)
Rockovej trip
Zatím co do četnosti v současné době vydávaných vinylových titulů vládne na poli domácího metalu label Monster Nation, v kalných vodách tuzemského špinavého rocku to je bezesporu společnost Silver Rocket.
Stříbrná Raketa roky nepolevuje a sype skvělý tituly mj. právě na hudebních nosičích, které znamenaly rock v dřevním slova smyslu stejně tak přirozeně, jako je dnes stále svátkem česká nahrávka vydaná na vinylu. S aktuálním albem OTK v Raketě odhlasovali 200 exemplářů černýho PVC a ten se tím pádem lisoval za hranicemi. Dnes je deska k mání, ale kdo si počká, bude se zítra chytat za hlavu - nutno standardně okomentovat omezený náklad. ... více


>>> BERRY | 2008-08-27 >>>
LUNATIC GODS "Mythus" LP (2004 Monster Nation)
Slovenský metalový folklór
Slovenští metaloví veteráni se stávají čím dál více vinylově zajímavou kapelou. Lunatic Gods debutovali na černém nosiči v roce 1999 povedeným 7" espíčkem "Cuckoo" (Epidemie Records / Hirax Records), které následovala fošna "The Wilderness" (Autonomy-Resistance-Equality Records) vydaná v roce 2001 v Americe.
Další album si vzala na starosti tuzemská přední společnost zabývající se vydáváním metalu na gramodeskách, Monster Nation. A byť má titul již čtyři roky od vydání, zatím je stále ve vinylové diskografii kapely poslední a pro čtenářskou základnu tohoto e-zinu svým způsobem pořád aktuální. ... více


>>> LADISLAV OLIVA | 2008-08-06 >>>
INSANIA "Rock´n´Freud" LP (2008-06-17 Magick Disk Musick)
Růžová andělská hydra
Již prvotní pohled na obří formát je přenádherný. Jak kvůli samotnému zobrazovanému jevu blondýnky v růžovém prostředí, tak vzhledem k neklamnému to znamení dechberoucího to faktu vinylové edice. Přední i zadní obal takto krásní způsobem, jak to dokáže pouze a jedině dvanáctipalcový vinyl. Neméně působivě vypadá také vnitřní obal, na obou stranách kombinující veškeré již dříve známé bookletové motivy včetně všech textů. Růžovobílé přední výjevy tak vedle změti můr a krve nabízejí třeba náhled do časopisu, jenž přistihl kapelu při spiritistické seanci, zatímco vzadu se skýtá potemnělý výhled na Brno v plamenech, úchvatně kontrastující s oknem růžového pokojíku, zcela nepochybně právě toho s onou rozkošnou blondýnou. Ta je i po obou stranách etikety, umístěné uprostřed překrásné bílé desky. ... více


>>> PETR PHR | 2008-07-27 >>>
Na PAPAGÁJŮV HLASATEL RECORDS právě vyšlo absolutně nové 7" EP pražské bandičky PNS "s/t". Skupina funguje už víc jak 10 let a za tu dobu si oprávněně vysloužila pověst jedné z nejlepších českých punkových kapel.
Po loňském skvělém debutovém CD a letošním úspěšném evropském turné se skupina nyní představuje i na klasické černé placce. 5 zbrusu nových songů se pohybuje opět v tradici útočného hc/punku, jaký kapela předvedla už na předchozí nahrávce. Nadupaný zvuk, útočné texty, které se strefují přesně do těch témat, která se mohou zdát už mnohokrát opakovaná, ale která je zkrátka potřeba stále připomínat. Tohle je punk přesně jak má být a určitě i jedna z desek tohoto léta.
Jak se pomalu stává u novinek zvykem, za pár dnů v sekci
Nabídka.


>>> BERRY | 2008-07-22 >>>
10. července 2008 vyšla u INSANE SOCIETY RECORDS LP verze aktuálního alba MALIGNANT TUMOUR "In Full Swing". Bílý transparentní vinyl můžete získat ve
dvou různých verzích - standardní (náklad 625 kusů) nebo limitované (náklad 100 kusů). Limitovka je téměř dvakrát dražší, ovšem obsahuje speciální obal (viz. fotografie vpravo) s tiskem na průhledné fólie, atd., a jako bonus extra 7" EP MALIGNANT TUMOUR "We Are The Metal" se dvěma songy, které nikde jinde nevyjdou. Z limitované edice zbývá aktuálně posledních 30 kusů, tak pospěšte, nebudou. Pro ně musíte přímo k Barvákovi, nejlépe přes e-mail barvak[at]insanesociety[dot]net   >>>   [at]=@, [dot]=., standardní edice již brzy v sekci Nabídka.


>>> RORY ZET | 2008-07-14 >>>
Do oddělení Inzerce přibyly dva aktuální inzeráty.


>>> PETR PHR | 2008-07-13 >>>
Legendární britská punkrocková skupina 999, která vznikla už v roce 1977 a vloni vydala své nové, již desáté album "Death In Soho" nyní vydá speciální vinylovou verzi této nahrávky. Deska vyjde začátkem srpna u Papagájův Hlasatel Records, a to jak v běžné verzi, tak i ve speciální striktně limitové edici. CD verze alba vyšla u anglických Overground Records a jde o první řadovou desku 999 po 9 letech. Na albu najdete 15 nových songů, které jedou přesně v tradici energického, ale přitom melodického punku 77, který kapelu tak proslavil a dostal ji na pozici jedné z nejlepších a neuznávanějších punkrockových kapel. Album se dočkalo samých pozitivních recenzí a vinylová verze je tak třešničkou na dortu a dárkem pro všechny fanoušky poctivé muziky.


>>> BERRY | 2008-07-13 >>>
Letošní ročník festivalu MULTICOLOR MUSICCA je definitivně uzavřený reportem obsahujícím několik desítek fotografií. ... více
Pro příští ročník chystáme jisté pravidlo vztahující se právě k vinylům. V roce 2009 vystoupí osm kapel, tentokrát všechny s podmínkou minimálně jednoho vydání ve formátu gramodesky!!!


>>> RORY ZET | 2008-07-04 >>>
Je to již víc jak měsíc zpátky, ale stále dostatečně nové: K Mezinárodnímu dni děti vyšlo split 7" EP na RARACH KATUS RECORDS. Průhledný fialový vinyl si mezi sebe rozdělili čeští SPASM a slovenští MIZAR. Obě kapely holdují grind coru a každá po svém. Více v chystané recenzi, která je ve frontě.
Celkem se jedná o již pátý počin Rarach Katus Records, ovšem na
vinylu vyšly pouze čtyři: HIBAKUSHA "Morula" LP, HIBAKUSHA "Tsunami" | KONFIDENT "Čemu věřit" split 7" EP, HIBAKUSHA | VETO split 7" EP a SPASM | MIZAR split 7" EP.
Bez zajímavosti není fakt, že Rarach Katus Records koupil již zaniklé Copremesis Records, čili jednoduše - pokud hledáte nějaké starší tituly Copremesis Records, obraťte se na Rarach Katus Records.
Label má před sebou další plány v podobě 7" EP východočeských LIFE OF POSSESSION a 10" EP či 12" LP ABORTION | IDIOTS PARADE.
Spojení na webovky obou kapel z aktuálního split 7" EP naleznete v s
ekci Kapely.

nahoru | Hlavní stan


Srpuls.CZ | Vdmusick © Λ-Ω Magick Disk Musick 

NAVRCHOLU.cz
MS IE [Win] 6.0 & Mozilla Firefox [Win] 1.5.0.4 >> 1024x768 pix.