S u š i c k ý    r o c k o v ý    p u l s    2 0 0 6
 
Archiv historických aktualit z titulní strany Sušického rockového pulsu

 

Prosinec 2006

BEZ PEŘÍ

neděle 31|12 2006, Sušice, Tradiční klOUb

 

Ze třech na Vánoce nachystaných koncertů v TK mi časově vyšel až ten poslední, který připadl zároveň na poslední den roku 2006. Neklame-li mě paměť, jedná se o debutový Silvestr v Kloubu s živou kapelou. Po osmi předchozích tedy jistý krok do neznáma. A jak dopadl? Vzhledem k faktu, že se nástrojů nechopil nikdo menší než "severočeská stálice sušické rockové scény" BEZ PEŘÍ, poměrně pozitivně. Poměrně? Ano, neboť poslední den roku má většina populace spojený se zábavou, při které ji sice může hrát živá hudba, ale nikdo od toho večera asi nemůže očekávat, že proběhne zcela obvykle co do běžné soustředěné pozornosti publika. Autor reportu viděl poprvé na živo nového bubeníka kapely, kterým se nezdál být nikdo jiný, než Jiří Plánička ze sušického alternativně rockového luxusního vývozního artiklu se štítkem Orchestra. Nutno dodat, že po několika minulých poměrně nudných, personálními změnami vynucených "unplugged" vystoupeních torza skupiny se Bez Peří opět vrátili tam, kde je jim nejlépe: do průzračných (ale nikoliv stojatých a tichých) vod indies rocku s již na první poslech chytlavými refrény a náladou, která se do posluchače zadrápne a pár dnů jistě nepustí (jsou tři dny od koncertu a mě se stále drží všechny ty "kafe a zápisníky", "větrný hůrky", "talíře s fazolema", "zatočený oči" a spousta dalších fragmentů vyvěrajících z opět příjemně napadeného podvědomí). S novým bubeníkem je kapela znovu v plné formě a jak z pódia avizovala, nahraje třetí desku. Něco málo přes hodinu trvající koncert hodnotím standardně dobře, v odezvě publika zohledňujíce již zmiňované datum akce.

 

vaše reakce, máte-li na to...


Aktualizována sekce Inzerce: hledá se bubeník do folkrockové kapely.


Letošní poslední položka sektoru Recenze představí debutovou studiovou nahrávku pražských klang und krach šílenců KAŠPAR VON URBACH, které si můžete živě pamatovat z nedávného sušického či klatovského koncertu.


ASMODEUS

sobota 02|12 2006, Sušice, Tradiční klOUb

 

ASMODEUS ASMODEUS ASMODEUS fans ASMODEUS fans

Metalový koncert v Tradičním kloubu? V posledních několika letech se tohoto spojení návštěvník suterénu Sokolovny prakticky nedočkal. Nechtěje se přehrabovat archivem hádám, že naposledy tu byl právě ASMODEUS, a to již před dobrými dvěma roky. Tenkrát tu měl premiéru jejich klip "Turisté smrti" (Exitus Dignitas) ze tři roky starého CD "Sabat v Carnegie Hall" a tentokrát se tu dotáčel další, "Hodina štíra" z aktuální, šesté desky "Řetěz kritických událostí". A divte se nebo ne, všechno vzájemně zafungovalo naprosto na výbornou: uvolněná nálada koncertu, doslova precizní zvuk, jistá pracovní (akční) atmosféra a publikum sestávající se ze skutečných fans - to všechno vytvořilo skvělý koncertní večer, při kterém se bavili úplně všichni. Ve znamenité pohybové formě a obdivuhodné vytrvalosti (hrálo se dvě a čtvrt hodiny v kuse!) přistihli diváci kapelu a ona diváky, kteří se do koncertu naplno zapojili ve chvíli, kdy jí byli požádáni coby kompars pohybem "imitující" ještě nadšenější fanoušky. Po dotočení klipu se jich sice menší část vrátila za stoly, ale před pódiem bylo až do posledního tónu nepočítaného přídavku stále dostatečně živo. Kromě kompozic obstarávajících průřez tvorbou skupiny zaznělo celé aktuální album skladbu po skladbě, bonus ve formě songu z bočního projektu A+ a bylo vytřeno. Metalový koncert roku (v Tradičním kloubu a Sušici vůbec)!

 

vaše reakce, máte-li na to...


Dovolujeme si vás touto cestou upozornit na existenci nového e-zinu VINYL DISK MUSICK, který se začal zabývat (v celé šíři) rockovou muzikou vydávanou na gramodeskách (především v Čechách a na Slovensku).

Ve víceméně tradičních rubrikách naleznete zatím základní informace a počáteční, "startovní" položky...
Například první rozhovor byl věnován českému vydavatelství MONSTER NATION, recenze pak titulům SORATH/TROLLECH split 7" EP, ROOT double LP a SILENT STREM OF GODLESS ELEGY LP.

Děkujeme za případnou pozornost, zájem (o obsah, spolupráci či rovnou obojí), komentář, přátelské zařazení odkazu na Vaše stránky.

Berry & Rory Zet

VINYL DISK MUSICK [e-zine]
http://www.srpuls.cz/vdmusick

 

 

Listopad 2006

A konečně jeden z pravděpodobně nejočekávanějších reportů letošního podzimu. Report ze druhého pokračování festivalu RUINFEST naleznete za odkazem Aktuální díl. Dole pod článkem hlasujte, reagujte, komunikujte s pořadateli (chodí sem).


Ragů [REST IN HASTE]REST IN HASTE

sobota 25|11 2006, Sušice, Tradiční klOUb

 

Army Of Lupinus jsou mrtví, ať žijí REST IN HASTE! Tihle nováčci sušické rockové scény jimi nejsou tak doslovně. Trio vytvořili Snewgoblin - kytara, Ragů - zpěv (oba ex-Army Of Lupinus) a Řepa (Jak 100ho ven?) a rozhodně se s ničím nehodlají mazat. Důkazem toho je debutový koncert po čtyřech měsících od založení, a rovnou v Tradičním kloubu. Je to málo? Řepa bubnuje právě jen a pouze ony čtyři měsíce a koncert si (v tomto případě tedy shodou okolností) kapela vystřihla sólově. A nepotázala se se zlou.
Co si má běžný smrtelník vybavit pod nálepkou "stoner punk", jíž se kapela označila? Beat, špinavý hard rock, psychedelický rock 70. let, rock´n´roll, dřevní punk (a hele...): to všechno v osmi odehraných syrových a rozervaných skladbách zaznělo. Pozitivní suverénnost projevu ujistila posluchače, aby jistý nesoulad kapely chápal jako záměr a nebylo nasnadě vykládat si jej jinak. Kapela hrála od srdce a byť by celý projev dostal s basou větší řád a nabyl na údernosti, nic nemění fakt, že pořádně rámusící kytara, výrazný sólový zpěv (příjemné bylo ležérní posílání si vokálů mezi zpěvákem a příležitostně zpívajícím kytaristou) a střídmé bicí potvrdily, že onen vnitřní cit pro rockovou muziku mnohdy převýší kolikrát nic neříkající studené instrumentální umění bez duše. Jasně, scházela tomu všemu basa, přechody na bicí místy dotahoval zpěv, ale mělo to výraz, byť jsem na první poslech postrádal jakoukoliv skladbu, která by zřetelně převyšovala všechny ostatní.
Míry Kloubu toho večera byly: 60-15-5, jinými slovy 60 příchozích (z toho dobrá polovina ze souběžně odehrávajícího se maturitního plesu o patro výš), z toho 15 čelem k pódiu a z toho 5 zcela oddaně poslouchajících. Chtělo by se napsat, že odvaz mohl být větší a rozvinout podobné nabízející se úvahy, ale vzhledem k vysloveným mírám to pro jistotu přejdu. Po Rest in Haste měla vystoupit pražská kapela Secret 9 Beat, ta ale z důvodu hospitalizace bubeníka vůbec nedorazila (náhradní termín je nyní stanoven na jaro/léto 2007, na stejném místě společně s RiH).

 

vaše reakce, máte-li na to...


Pozvánkou na nejbližší koncert v Kloubu, který proběhne v sobotu 02-12 2006, se stal další Aktuální díl s pořadovým číslem (6)66.


HIRAM BULLOCK

sobota 18|11 2006, Sušice, Tradiční klOUb

 

Po třech letech zavítal na koncertní prkna města Sušice newyorčan HIRAM BULLOCK se svou kapelou. Tentokrát nikoliv ven (poprvé hrál na festivalu Šumava Rocks open air), ale do prostor Tradičního kloubu. Na místo jsem přišel ve 21:30 a nejprestižnější sušický hudební klub byl v tu hodinu plný až "po rysku". Už pro tento řídký jev stálo za to Kloub navštívit - neděje se to každý rok: buď tu musí "udělat akci" Roman Holý (jako třeba v tomto případě) nebo tu musí hrát všechny sušické kapely - mimo tyto dvě varianty se výrazně nad průměrných 50 hlav už dlouho žádný koncert nedostal. Utajené sušické vystoupení (nebylo avizováno ani v oficiálním rozpisu českého, původně třízastávkového mini turné) "propagované" jedním průměrným plakátkem před klubem přilákalo přes dvě stovky příchozích.
Kytaristu a zpěváka Hirama Bullocka a jeho doprovodnou kapelu (Jeremy Gaddie - bicí a zpěv, Chris Codish - klávesy a Frank Gravis - basa a zpěv) jsem spatřil při jejich vstupu do Kloubu a pak již jen sem tam mezi siluetami nižších postav publika, které bylo po celou dobu koncertu před pódiem doslova ve štosech. Ze zadních řad jsem v průběhu celého vystoupení na vlastní oči viděl - kromě Hirama - pouze klávesistu a baskytaristu, které hraní - soudě dle věčně úsměvných výrazů - evidentně bavilo. Kapela na živo předvedla zemitý a vzdušný blues rock s příměsemi funk-jazzu a dalších rockových směrů 70. let. Vůbec "sedmdesátky" z celého koncertu vyvěraly každým tónem a riffem, Hiram Bullock při tom všem tančil s kytarou ladně a zároveň patřičně drsně, jak to jen v rozmezí daných žánrů šlo. O jeho excelentní hře a působivém zpěvu není nutné se rozepisovat, snad bude stačit obecně dodat, že z černocha tahle muzika (a vůbec cit pro ni) padá naprosto přirozeně, zatímco běloch ji musí vydřít (a ještě nikdy nebude tak přesvědčivý - i když, pravda, připouštím výjimky příslovečně potvrzující pravidlo). Charisma, energie a show založená na čistém umění dokonale ovládat své nástroje (ne náhodou si tohoto mj. studiového hráče - nevyjmenovávaje nyní světoznámá velká jména - pozvali do svých řad třeba "místní" Monkey Business nebo "soused" Richard Müller). Kdysi mi prošlo rukama několik Bullockových vinylových desek z osmdesátých let, ale přešel jsem je, což už bych si dneska pravděpodobně rozmyslel. Na závěr nutno vyzdvihnout naprosto precizní zvuk, mj. díky kterému autor krátkého reportu setrvával v okolí pana zvukaře, ač viděl pochopitelně o to méně.
Do poslední chvíle zcela utajení druzí účinkující večera nenesli jiný název než G-Point Hunters a určitě se napojili na Hiramovu živou produkci s lehkostí sobě vlastní. Dle očitých svědků (já jsem mezi ně již nepatřil, aniž bych o vystoupení předem nevěděl) při ni publikum vůbec nevychladlo (naopak). -FBB-

PS: Pokud tady chcete mít nějaké fotky z Kloubu, fotili jste, vyšly vám, chcete se o ně podělit a zveřejnit je, a máte je jak poslat, pošlete mi je (viz. Kontakt).

vaše reakce, máte-li na to...


Dnešní koncert [25-11 2006] zůstává definitivně bez náhrady za Secret 9 Beat, zahrají tedy jen sušičtí REST IN HASTE, a to od 21. hodiny večerní.

 

Z důvodu hospitalizace bubeníka SECRET 9 BEAT tato kapela zítra bohužel nevystoupí. V současné chvíli se jedná o náhradě. Budeme informovat ihned, jak obdržíme jakoukoliv novinku ohledně právě vzniklé situace.

 

Zajímavý koncert proběhne v sobotu 25-11 2006 od 20:00 hod. v Tradičním kloubu:
SECRET 9 BEAT
[garage punk'n'roll, Praha]
&
REST IN HASTE
[stoner punk, Sušice]
<<<


Důkazem toho, že politika má přednost před kulturou, je fakt postupného odsouvání otištění 64. dílu v Sušických novinách. Nakonec vyšel s měsíčním zpožděním v pátek 3. listopadu a vzápětí na to přicházíme s dalším pokračováním seriálu.
O desetiletém výročí Sušického rockového pulsu jsme se zmínili v jedné ze srpnových novinek, nyní této události věnujeme samostatný Aktuální díl.

 

 

Říjen 2006

Aktualizována sekce Inzerce: volná místa na Novembers Doom v Praze.


Přesně po čtyřech měsících ukončil činnost Hell´s Gate, naproti tomu Tradiční klOUb zaktualizoval program. Blíže k oběma takřka neuvěřitelným novinkám na webovkách vyjmenovaných sušických rockových klubů (potichu aktivuj sektor Odkazy).


Nejmladší místní festival RUINFEST právě přichází s druhým RUINFESTpokračováním po více než půlroce od zcela nečekaně úspěšného debutu. Tentokrát nesází na zdejší jména, ale jde krajem dál. Bude minimálně stejně zdařilý jako poprvé? Nečekejte na report (dost pravděpodobně žádný nebude), zvedněte řitě a přijďte se osobně přesvědčit!


Hell´s Gate zveřejňuje klubovou zprávu pro členy a kapely. Na její znění můžete reagovat v Návštěvní knize na stránkách klubu (viz. Odkazy).


Pražskou grunge rockovou kapelu MIREK BROUM BAND můžete shlédnout živě tento víkend, a to jak v pátek 20|10 (Albrechtice, Penzion Pod Sedlem, s ASISTAR_T), tak v sobotu 21|10 (Sušice, Hell´s Gate, se SAD). Pravděpodobně nebudeme na obou koncertech a nepřineseme původně zamýšlený srovnávací report.


Pokud se poslední dobou z něčeho regionálního fakt osypávám, pak je to klatovský ASMODEUS a jejich aktuální, šestá řadovka:
ASMODEUS "Řetěz kritických událostí"
Poslední dvě alba Asmodeus by se s notnou dávkou nadhledu dala přirovnat k "Load" a "Reload" od Metalliky: bylo-li Sabat v Carnegie Hall "Load", Řetěz kritických událostí je "Reload". Huh! Tedy nikoliv vůbec co do hudebního směru (byť vyšly obě kapely z heavy metalu, respektive odnože thrash), ale oné jisté albové pospolitosti či návaznosti. Obě poslední alba Asmodeus spojuje stejný grafik obalu, producenti, vydavatelská firma, obě jdou od srdce a bez jakékoliv přetvářky, obě obsahují skladby obyčejnější, experimentální i hitové, jsou pestrá, nepřevařují či neohřívají již uvařené, jsou současná, zvukově velmi obstojná, ale to druhé má lehce navrch. >>> celá recenze


Další položka rubriky Recenze má název PROMISES "Last But Not Least" (zaklepej na obrázek vpravo). Aktuální třískladbové CD-R EP se vůbec poprvé objevilo na letošním Šumavském medvědovi. Pokud jste ho tam prošvihli a máte o něj zájem (stojí 50 Kč), skočte tuto sobotu (14.10.) k Baronovi, kde brnknou právě PROMISES a mimo nich i jejich kontroverzní cover projekt OSOBY?.


HOLISTIX TAPES > KAŠPAR VON URBACH

sobota 07|10 2006, Sušice, Tradiční kloub

 

KAŠPAR VON URBACH KAŠPAR VON URBACH KAŠPAR VON URBACH HOLISTIX TAPES

Řekneme-li má to "něco" do sebe a chceme-li zároveň něco skutečně vyslovit, musíme ono "něco" specifikovat. Živá performance pražských KAŠPAR VON URBACH měla jistě něco do sebe, o čemž jsme se mohli přesvědčit druhé sobotní noci měsíce října. Ač o sobě kapela mluví zčásti jako o industriální (a jistě se neplete), nechci ji tak chápat, respektive jsem ji tak zcela úplně nevnímal. Její tvorba je samozřejmě barevnější (a teď nemám na mysli další víceméně příslušné žánrové roviny) ze zdánlivě prostého důvodu: je především o pocitech. Tedy nikoliv pouhých (ná)strojích - ty jsou jen a pouze vyjadřovacími prostředky. Ono "něco" je třeba a zřejmě to, že kapela svou živou produkcí nastavuje ve všech směrech tvář tak nebezpečně blízko, až dává posluchači naprosto jasně a nepokrytecky na vybranou: odejdi nebo zůstaň! Nepřetvařuje se, zpříma chrlí tornáda a eskapády úderů do čehokoliv kovového co je po rukou, s kytarou se mazlí prostřednictvím ocelové výztuže do betonu a zpěv nahrazuje rozervaným halasem. Tohle všechno, vřavu non plus ultra, organizovaný chaos a záměrně nastolovaný zvukový zmatek drží dohromady nosná konstrukce dostatečně vyjádřená přesnou pulsující basou. Z původně dorazivší padesátky obecenstva (vstup byl zdarma, jak se v Kloubu pomalu stává trendem) zůstala polovina, která všech devět předložených čísel náležitě ocenila uznalým aplausem.
Hostem večera byla skupina
HOLISTIX TAPES, která koncert organizovala coby jistou "výměnu" s Kašparem. Ve dvacetiminutovém bločku zazněly čtyři songy: jeden starší a tři novinkové. Většina z aktuálních naznačila jistý posun kapely, a sice od hutného grunge rocku k procítěné kytarovce (v té mi rušila jen příliš hlasitá basa). Vzhledem k tomu, že skupina vystoupila po dlouhých třinácti měsících koncertní zdrženlivosti, a pouze velmi krátce, bude v tento okamžik těžké dosazovat přídavné jméno jistému úkroku k dalšímu směru. Ohlas Kloubu byl tak nějak samozřejmě dostatečně uznalý a zcela jistě mu vůbec nic neubral ani fakt, že kapela zahrála co možná nejdál od pódia, v prostorách vstupu do klubu.

vaše reakce, máte-li na to...


KAŠPAR VON URBACH [klang-und-krach/industrial, Praha]

7. 10. 2006, 21.00, Tradiční kloub, Sušice

Hudbu pražské klang-und-krachové skupiny charakterizuje několik stylových poloh (o nichž vypovídá i nástrojové složení): industrial (upravené bicí, amplifikované kovy a pružiny), kytarový noise (kytara - nejhorší na světě, baskytara, zkreslený hlas), temná
elektronika (syntezátor, efekty) a improvizace (defektní holicí strojky, nadměrný výskyt nechtěného šumu).

Ať už na koncertech převládá punková přímočarost či konceptualismus industrialu, vždy jde o využití daných možností až na hranici únosnosti - proto je hlučnost extrémně hlučná, podbízivost extrémně podbízivá, temnota extrémně temná a úchylnost extrémně úchylná.

KvU vznikli roku 2002, na operačním stole v jejich zkušebně se setkávali Sonic Youth, Throbbing Gristle, Psychic TV, Einstürzende Neubauten, S.P.K či Suicide, objevili se na akcích vedle kapel a projektů Birds Build Nests Underground, GNU, Skrytý půvab byrokracie, Tomáš Vtípil & comp. atd. Vydali koncertní CD (2004) a desku s názvem Frikce (2005). Informace o koncertech, MP3, video, fotky a texty lze najít na stránkách www.kvu.wz.cz.

Jako host vystoupí Jan Březina [ex-Holistix] se sólovým projektem
HOLISTIX TAPES, který charakterizuje stylová poloha zaštítěná nálepkou moody rock.
 

Text převzat z propagačních materiálu Kašpar von Urbach

 

 

Září 2006

V pátek 29|09 2006 proběhne ve strakonickém klubu Křemelka koncert kapel MORTIFILIA [death metal massacre, Sušice], MATER MONSTIFERA [melodic black metal, Trhové Sviny], BODAI [hardcoe metal, Vídeň] a ARMISTICE [thrash metal, Mnichov]. Poslední jmenovaná kapela, headliner koncertu, nás požádala o recenzi jejího posledního CD "Roots of Evil", kterou si můžete přečíst v příslušné rubrice.
Podrobné informace ke koncertu (pořadí, časy, výše vstupného) se objeví do konce tohoto (38.) týdne na webovkách skupiny MORTIFILIA.


Tentokrát nic nového, pouze jedna archivní záležitost. Ovšem je pod ní již tradiční anketka a shoutboard. Více viz. Aktuální díl, letos již desátý v řadě...

 

 

Srpen 2006

Aktualizována sekce Inzerce: kytarové kombo Behringer GMX 212 na prodej.


Report z festivalu ŠUMAVSKÝ MEDVĚD 2006 je tématem aktuálního, 63. dílu. Pod ním můžete hlasovat o nejlepší kapelu tradičního open air festivalu a formou zprávy přidat svůj jakýkoliv komentář či postřeh.


WITH CARE! > INCRUEL

a n e b   A l b r e c h t i c e   H a r d   C o r e   L i v e s

pátek 25|08 2006, Albrechtice, Restaurant Music Bar

 

WITH CARE! INCRUEL INCRUEL INCRUEL

Po nějakých dvaceti proběhnutých akcích v letos otevřeném Penzion Restaurant Music Baru v Albrechticích, se konečně vypravili na místo samé i zaneprázdnění redaktoři tohoto seriálu a na vlastní kůži zakusili, jak již pár měsíců žije rocková scéna v nedaleké obci, kde se v podvečer před klubem promenádují krávy navracející se z pastvy.
Jak občas avizujeme v sekci Koncerty, konají se zde především plus minus hardcorové večírky a ten námi navštívený nebyl výjimkou. V jeho průběhu se představily dvě strakonické kapely, jmenovitě
WITH CARE! a INCRUEL, které spojoval osobitý zpěvák Eda. With Care! zahájili a od prvního okamžiku strhli osazenstvo na svou stranu. Věnují se v podstatě mainstreamovému hard coru bez žádných nad rámec stylu neobvyklých postupů, což se dá říci i o Incruel, kteří měli o zpěváka více, čímž jejich verze žánru nabyla na pestrosti. Ovšem svižnější, pohotovější, vyhranější a vůbec zábavnější mi přišli právě With Care!.
Největší síla koncertů a vůbec večera byla v atmosféře, kapely hrály doslova mezi lidmi a o prudký pohyb tak nebyla ani na vteřinu nouze. Podnětný večírek, jen co je pravda!

vaše reakce


V Sušických novinách č. 15/2006 ze dne 25. srpna byl zveřejněn (ještě několik dnů) stále Aktuální díl - report ze Šumava Rocks, na který - při stávajících třiaosmdesáti unikátních návštěvách - téměř nikdo nezareagoval... Zajímavé.


Archiv se otevírá...
...aneb přesně před deseti lety


Nadpis novinky je zároveň název dočasného retrospektivního seriálu, kde budeme zveřejňovat staré díly Sušického rockového pulsu (vždy k desetiletému výročí zveřejnění toho kterého dílu), jež doposud nejsou online.
První díl vyšel v Sušických novinách č. 17/1996 přesně před deseti lety, konkrétně tedy 23-08-1996. Při jeho četbě narazíte mj. na reportáže ze třech letních festivalů: Nuzerov 1996, Šumava Rocks 1996 a Bouda Open Air 1996. Příjemné oprášení vzpomínek na časy, kdy ještě neexistoval ani Tradiční klOUb…
Pod článkem se můžete vyznat ze svých pocitů v anketě a posléze vedle skrápět svými krokodýlími slzami shoutboard.


ŠUMAVSKÝ MEDVĚD 2006  >>>  sobota 26. 08. 2006, 16:00 hodin [ BRENDA VOLŠOVÁ, COWARD, PROMISES, ŠTÁB ZS-CO, LA BESTIA NEGRA, HEAD DOWN, WINSELLAND, ENTROPIE ]

Kompletní informace o přicházejícím, 4. ročníku festivalu naleznete na stránkách třetí jmenované kapely >>> www.promises.cz.


Sušická rocková pouť se letos definitivně neuskuteční

V tomto roce se definitivně nedočkáme pokračování úspěšného festivalu Sušická rocková pouť. Z tradičního termínu první záříjové soboty (letos 02. 09.) se postupně omluvily Mortifilia, Asistar_t, Orchestra a Gentleman´s Band.
Byť v Poznámkovém bloku padaly náhradní termíny, nikdo nic jasně nevyslovil, nikdo se neujal organizace základní informační schůzky, nikdo nevyvinul žádnou konkrétní aktivitu, která by k existenci letošního ročníku jakkoliv směřovala.
Druhý ročník tak má šanci proběhnout až v roce 2007, ovšem pouze pokud nebudou všichni jakkoliv pasivní stále sedět se založenýma rukama a jenom čekat, co bude.

 

 

Červenec 2006

Festivalový report ze ŠUMAVA ROCKS 2006 je tématem aktuálního, 62. dílu. Pod ním můžete hlasovat o nejlepší kapelu tradičního open air festivalu a formou zprávy přidat svůj jakýkoliv komentář či postřeh.


Hledá-li jakákoliv (nejen) sušická kapela volného bubeníka a případně i baskytaristu, nechť se blíže informuje v sekci Inzerce.


Nový a historicky druhý rockový klub v Sušici se jmenuje HELL´S GATE a naleznete jej v Kostelní ulici (č.p. 69) v prostorách bývalé vinárny hotelu Fialka. Klub byl oficiálně otevřen 1. 7. 2006 a týden na to se v něm konalo první živé vystoupení, ze kterého si můžete přečíst report o kus níže.

Managera klubu Franzzze jsme se zeptali na směr a dramaturgii Hell´s Gate: "Chystáme se to pojmout tak, aby zde měly možnost hrát kapely především nerádiového typu, tzn. mladé a začínající. Budeme se snažit představovat skupiny z jiných krajů, které jsou pro toto okolí neznámé. Pokud to bude možné a bude zájem, hodláme kontaktovat další kluby v republice a zahájíme něco jako výměnné akce... Styl nemáme úplně vyhraněný, ale chceme se orientovat spíše na tvrdší stranu, tzn. nekompromisní rock a trochu alternativy."

Odkaz na internetovou prezentaci klubu naleznete v sekci Odkazy. Webové stránky jsou sice zatím v rekonstrukci, nicméně zde získáte kontaktní údaje a informace o technickém zázemí pro kapely.

Otevírací doba je od úterý do soboty (15:00 - 02:00 hod.) a nápojový lístek si můžete stáhnout přímo zde.

V tuto chvíli zbývá zmínit jen nejbližší akci, kterou bude koncert místní punkové skupiny CUI BONO a liberecké punkové legendy KOHOUT PLAŠÍ SMRT, který proběhne v pátek 21. 07. 2006 od 19:00 hodin (začíná se přesně).


ŠUMAVA ROCKS 2006  >>>  sobota 15. 07. 2006, 14:00 hodin [ G-POINT HUNTERS (R. Holý & M. Ruppert), ALICE, DAVID DRAGOUN BAND, PHIL SHÖENFELT, GULO ČAR, DAN BÁRTA & ILLUSTRATOSPHERE, SKYLINE, SUNSHINE ]

Kompletní informace o přicházejícím, 13. ročníku festivalu naleznete na nových, aktualizovaných stránkách a vlastní doméně www.sumavarocks.cz.


CUI BONO  ~  BLOW OUT

sobota 08|07 2006, Sušice, Hell´s Gate

 

CUI BONOAfterparty každoročního sušického Skate Jamu se letos odehrála v novém zdejším rockovém klubu Hell´s Gate, kde při této příležitosti zahrály hudební kapely v pořadí HLAVNĚ NENÁPADNĚ, CUI BONO a BLOW OUT. První jmenovanou, pražskou skupinu jsem přes vší snahu nezastihl, nicméně mi neunikly následující dvě místní, které na Sušicku za poslední rok společně odehrály nejeden koncert. Osobně jsem však měl to štěstí vůbec poprvé.
CUI BONO jsou jedinou a historicky vůbec první pravověrně punkovou sušickou kapelou. Svému rodnému městu věnovali hned úvodní song "Fucking City" a průběhem koncertu nepolevovali v kritice společnosti tolik typické pro zvolený životní a hudební styl. Dvanáct předhozených songů rychle uteklo, ač se trio nevěnuje té úplně nejrychlejší verzi žánru. Mohu-li tento přiblížit, pak jde o svižný, úderný tříakordový punk s kytarovými vyhrávkami - takový, ze kterého by měli upřímnou radost britští vlajkonoši, ovšem na své by si místy přišli i jejich současní severští - co do tempa a projevu - zuřivější kolegové. Vystoupení však ještě pár bodů postrádalo: Jakýkoliv pohyb navíc a především dobrý zvuk, ve kterém by bylo více než jen náznakem rozumět zpěvu. Takto si posluchač česky sekané texty musel víceméně domýšlet. S pohybem alespoň pomohlo publikum, které rozhodně chladné nezůstalo a dokonce si vyžádalo přídavek.
BLOW OUT na tom byli zvukově stejně, navíc jim přibyla druhá kytara, jejíž ozvláštňující vyhrávky posluchač rozhodně nemohl vychutnávat docela. Kvinteto se upsalo prapůvodnímu crossoveru (tedy kříženci metalu s hardcorem), ve kterém pochodové pasáže evokovaly ducha stařičkých S.O.D., naproti tomu kostra monolitu bila a duněla ve zrychleném stylu moderních NEUROSIS. Songy byly členitější než v případě Cui Bono, především pak bubeník dával do hraní vše a disponoval vlastním stylem. Byť kapela vůbec nešetřila na pohybu, jako celek nepůsobila tak kompaktně a uvěřitelně jako punkeři a o opaku mě nepřesvědčili ani do bezvědomí "pumpující" známí a kamarádi před (a chvilkami i mezi) skupinou.

 

Zaznamenal a vyfotografoval: -FBB-

Schválně kdo zareagoval, nebudeš-li to právě ty:


HEY DUDES!

NA DNĚ  ~  ASISTAR_T  ~  BUKKAKE KARAOKE  ~  ESGMEQ

sobota 01|07 2006, Čermná u Sušice, Bouda

 

"Hey Dudes!," díky vám všem, kteří jste přijeli na letošní ročník tradičního alternative / punk / rock / core dýchánku. Byl skutečně nejlepším za ty roky, které si zpětně vybavuji. Velké díky rovněž neúnavnému a snad nezničitelnému pořadatelskému duu Stinky Feet a Bouda Crew!
NA DNĚZ původně nachystané pětičlenné festivalové sestavy vypadly dva interpreti, kteří byli nahrazeni úvodní kapelou
NA DNĚ z Českého Krumlova. Ta vystoupila v základním rockovém obsazení a nabídla psychedelickou a místy hypnotickou hudbu, které vévodil kytarista doprovázený ještě ne úplně jistou rytmikou. Absence zpěvu, který se rozezněl snad jen ve dvou skladbách, zřejmě způsobila to, že se skupina stala jen jakousi kulisou, které zatím věnovalo pozornost maximálně několik desítek čelem k pódiu posedávajících lidí.
S
ASISTAR_T jsme absolvovali jubilejní letošní desátý koncert s Elly za mikrofonem a stal se tím nejlepším v naší novodobé historii. Velkým dílem k tomu přispěl zvukař (ATW service), který měl uši naprosto v pořádku, což je jev velmi, velmi řídký. Po odehraném desetiskladbovém setu si obecenstvo spontánním halasem vyžádalo track navrch, čili jsme na první vyslovené přání zopakovali úvodní protest song "Protesta Orchestra".
BUKKAKE KARAOKEPražští thrash gay coroví
BUKKAKE KARAOKE přišlápli plyn na maximum. Tradiční hard core v jejich podání zněl velmi živelně a pódiovému tanci s kytarami a mikrofonem tak bylo učiněno zadost. Jednotlivé songy byly poplatné stylu, ze kterého nikam neuhýbaly, ale byly odehrány s maximálním nasazením a publikum nejenže bavily, ale vyprovokovaly k pohybu.
ESGMEQESGMEQ z Chebu byli parádním headlinerem akce, naprosto hotová kapela, jejíž skvěle zahraný punk'n'roll s charismatickým frontmanem dostal úplně všechny. Pokud mne minulý rok v Sušici "pouze" celkem příjemně překvapili, v Čermné naprosto excelovali a dostali mě. Parádní zvuk, srozumitelné české texty o životě vyřvané zpříma a naplno, nešetřené nástroje, nespoutanost v pravém slova smyslu. Když se schylovalo k závěru, zpěvák nechával v některých refrénech "kolovat" mikrofon mezi hlavami pod pódiem a souznění publika s kapelou tak dosáhlo vrcholu a koncert v nejlepším konce.

 

Zaznamenal a vyfotografoval: -FBB-

Text převzat z webu Asistar_t  /  vaše reakce


První pololetí je nenávratně pryč, pročež byly starší novinky z titulky Srpulsu přesunuty do příslušné přihrádky archivu. Nepřestávejte sledovat příští, protože v aktualizacích rozhodně nepolevíme. Naopak.

 

 

Červen 2006

ORCHESTRA vítězně, SLAX bez postupu

Ve čtrnáctém ročníku soutěže amatérských skupin Múza 2005, která probíhala v prvním pololetí tohoto roku v plzeňském Divadle Pod Lampou, zvítězili sušičtí alternativci
ORCHESTRA, nechaje tak za sebou téměř šest desítek rockových kapel z celého plzeňského kraje. Gratulujeme!
Naopak
SLAX, kteří byli na základě své poslední nahrávky vybráni a postoupili tak do soutěžního klání Česká rocková liga, vypadli hned v prvním kole, míjejíce se tak pravděpodobně dominantním žánrem soutěže jako takové.


   Bee-as-tyho pohled na závěrečné finále soutěže Múza 2005:

 

Ve čtvrtek 15. 6. 2006 vyvrcholilo v plzeňském Divadle Pod lampou hudební klání amatérských skupin Múza 2005. Sušická scéna byla zastoupena alternativním duem ORCHESTRA, a protože se jednalo o soutěžení finální, vypravil jsem se - spolu s několika věrnými fanoušky - kluky do Plzně podpořit. Jak se později ukázalo, byla to cesta za vítězstvím. :))) Toto "hodnocení" je tedy - spíše než-li recenzí - jen takový amatérský pohled jednoho ne tak zcela nezaujatého fanouška. :))

Do finále Múzy 2005 postoupilo šest různěžánrových hudebních skupin. Každá pak měla dvacet minut na přípravu pódia a dvacet minut na hraní. Fungovalo to dobře, všichni si své časy hlídali a nikdo nezdržoval.

Ve 20:00 to odpálili NUCLEON. Velmi solidně zahraný - jak já říkám - metalový bigbít, mě rozhodně neoslovil, ale kapela vypadala - přes svůj velmi nízký věk - velmi vyzrále a nezapomínala ani na show pro fanoušky - vlasy a kytary lítaly vzduchem až oči přecházely. :) Zpěvák byl solidně hlasově vybaven, čili prostor plnil dostatečně, ale i tak bych uvítal hlasovou podporu jeho spoluhráčů. Velmi zdařilý setík!

Těžkotonážním zvukem a projevem mě překvapila - a to spíše nemile - skupina PLEVEL. Chvilkami to znělo zajímavě, trošku takový "špinavý Seattle" ale k tomuto projevu mě tam scházel především charakteristický ostrý zvuk kytar podpořený sem tam nějakou tou zpětnou vazbou. Myslím, že na vině nebyl ani tak zvukař, který za celý večer odvedl velmi pěknou práci, ale spíše zvuk/nezvuk kytarového aparátu. Zklamáním byl výkon bubeníka, který většinou "lovil" tempo kdesi, kde ho nejspíš občas tušil. :) Projev zpěváka byl suverénní, české texty hezky zapadaly a bylo jim rozumět. Celkově vzato to mělo nápad, ale ten byl jen podprůměrně přednesen.

O stupeň živěji a živelněji se představili ANIMAL RESOURCES. Leč i v tomto případě jim do "skočného" stylu scházel kus cesty. Tak jsem si v duchu vzpomínal na "naše" S
LAX, kteří by svým projevem AR zcela určitě smázli. Škoda, že dali letos přednost Rockové lize - na Múze by se určitě neztratili. Naopak! Opět jsem postrádal dobrého bicmena, který by tomu dával tolik potřebnou šťávu.

SCISSORHANDS. Klasické trio basa-kytara-bicí. Kytarovka jako prase. :) Dobrý projev zpěváka, čitelná kytara a basa, žel opět slabší a hlavně nenápadité bicí. Texty byly tentokrát v angličtině, což byla docela příjemná změna. Celkově tedy svižná kytarovka, leč prostá originality a výrazu.

Naprosto suverénní byl nástup a projev hudebního grunge-kytarového uskupení h.USA. Díky trapnému vystupování zpěváka, navíc podpořenému stejně trapnými texty, bych takovouto kapelku uvítal na nějaké bigbítové zábavě. Hmmm... Klukům to hrálo, ale mě notně otrávilo. Ovšem špatné to rozhodně nebylo, to zase ne!

ORCHESTRA si celé pódium přestavěla dle svého a představila svůj zcela speciální múzovský set, čítající dva instrumentální kousky, na kterých hoši pracovali celé tři týdny. A když píšu celé, tak věřte, že k nonstop pobytu ve zkušebně neměla Orchestra vůbec daleko! Snad i proto působili jako z jiného světa. Jiří a Martine, hoši zlatí! Beru zpět své štiplavé poznámky ohledně vašeho pobytu ve zkušebně. Jak jste nám všem předvedli, opravdu chodíte zkoušet a to je dobře. :)))
Kluci zapracovali hlavně na efektech a smyčkách a ejhle! Ono se nám z toho začíná klubat opravdová alternativní, místy psychedelická, místy taneční, chvilkami vážně uvolněná, ale hlavně stoprocentně secvičená muzika! To vše bylo podpořeno skvělým, hutným zvukem a pracujícími světly. Vážně jsem si připadal jako na koncertě "někoho". Nebojte se, rvěte do toho efekty co to půjde, Martin snad časem vymyslí i nějakou tu pěknou melodii (však on ví) a ono to nebude nudné a prázdné, ale ono to bude vyloženě taneční! Díky chlapci.
Jestli byl někdo napnutý ohledně závěrečného vystoupení,
tak byl "divnej". :)
První zcela zaslouženě - a dle mě o třídu - zvítězila ORCHESTRA.
Druzí byli h.USA.
Třetí ANIMAL RESOURCES.

Byl to pěkný večer, viď Tony? :)

vaše reakce


100 LET GYMNÁZIA bude v přicházejícím víkendu oslaveno mj. živou rockovou muzikou. Rozpis koncertů naleznete v sekci Koncerty.

Upozorňujeme, že vstupenky na páteční koncert Dana Bárty jsou již vyprodány.


Sušická stonerrocková kapela ARMY OF LUPINUS hledá bubeníka, popřípadě i nějakého dalšího člena, který by měl zájem hrát.
Podrobnosti naleznete v sekci Inzerce.


XAVIER BAUMAXA > HOUPACÍ KONĚ

sobota 10|06 2006, Sušice, Tradiční klOUb

Na koncert s opožděným začátkem jsem vstupoval s částečným despektem vůči prvnímu účinkujícímu, jehož CD jsem měl tu možnost před třemi měsíci slyšet. Tehdy mě hudba litvínovského barda neoslovila ani v nejmenším. Leč v průběhu večera jsem se dočkal hned několika překvapení. Za prvé: písně doplněné perkusemi a kytarami v podání hudebníků z Bez Peří zněly paradoxně o něco hůře než ty, které Xavier odehrál sám. Za druhé: u písničkáře je bezpodmínečně nutné rozumět zpěvu, což v sobotu bohužel neplatilo. Později jsem z jeho textů na internetu nějaká poselství a vtípky zachytil, ale ten večer se to zdálo být nemožné. Za třetí: už dlouho jsem neviděl někoho takhle válet na akustickou kytaru (pomineme-li televizní koncerty Lubomíra Brabce), křivit ústa a předvádět beatbox. Ačkoli zde budu stát asi proti většině osazenstva baru, mně do tance ani do zpěvu dvakrát nebylo a jeho vystoupení mě zanechalo celkem chladným. Po sečtení všech pro a proti bych udělil tak 6/10.
HOUPACÍ KONĚ přijeli do Sušice pokřtít svou novou desku Tiché dny na Klíši. Stejně jako když dorazí (nejen) personálně spříznění Bez Peří, je v Kloubu plno a většina přítomných si pobrukuje nadrcené texty. Kapela, která (aspoň v mých očích) poslední dobou mírně válcuje moje oblíbené Bez Peří, předvedla kromě osvědčených kompozic i písně z nového alba. Většinu těchto skladeb bylo možno zaslechnout na společném vánočním koncertě obou výše zmiňovaných kapel. Jejich blahodárná dávka melancholického kytarového rocku příjemně masírovala ušní bubínky a rozhýbávala nohy. Některé písně skrývaly v kytarových postupech nepatrné náznaky až metalcoru, jiné doprovázené klávesami vás vtáhly do zasmušilého světa poetiky frontmana Jiřího Imlaufa. Konec - jako tradičně - provázela až punková energie v závěrech písní. I přes drobné neshody v dvojhlasech bych alespoň prozatím označil HK jako jedničku večera. 8,5/10
Největší šok měl však teprve přijít. Dávno po skončení obou vystoupení jsem náhodou vyrazil ven na cigaretu a před vchodem do Kloubu seděl na zemi
XAVIER BAUMAXA obklopen suitou svých věrných fenek, několika přihlížejícími a řezal do kytary. Jeho improvizační schopnosti a ostrovtip byly nepřekonatelné. Sázel z rukávu jednu věc za druhou a vzhledem k tomu, že jsem seděl dva metry od interpreta, mi tentokrát neunikly ani jeho povedené texty. Osobně si myslím, že i hrstka přítomných tohle ocenila více než vystoupení uvnitř. 10/10  -Řepa-

vaše reakce


61. díl je reportáží z koncertu DEBUSTROL, MORTIFILIA a SLAX, který proběhl 03|06 2006 v Hlavním sále sušické Sokolovny.

 

 

Květen 2006

Co v tento okamžik spojuje festival ŠUMAVA ROCKS a kapelu GENTLEMAN´S BAND? Nové webové stránky. Zalomcuj v sekci Odkazy.


V sobotu 03|06 2006 ve 20 hodin se v Hlavním sále sušické Sokolovny uskuteční koncert thrash metalové legendární kapely DEBUSTROL, která právě propaguje 8. řadovou desku "Přerushit".

Energií sršící veterány podpoří zdejší žánrově nejtvrdší skupiny
MORTIFILIA a SLAX. Mortifilia bude propagovat debutové album "Redemption" a Slax druhé demo "...tak trochu hustý country...".

Cena vstupenky v předprodeji je 149 CZK (k dostání v Tradičním kloubu na baru), na místě pak 180 CZK.

>>> Přijďte podpořit tuto jedinečnou akci, bude-li patřičně navštívena, uskuteční se v budoucnu i další předběžně plánované koncerty zvučnějmenných tuzemských kapel! <<<
 


Invaze sušických kapel na Střelnici

pátek 12|05 2006, Klatovy, Střelnice

Jak 100ho ven?, Gentleman´s Band, Slax, Orchestra.
V pátek dvanáctého májového dne po půl šesté odpoledne odjel od sušického Kloubu autobus naplněný aparaturou a členy zúčastněných kapel. Těsně před začátkem koncertu zel sál prázdnotou, a tak se několik "zoufalců" vypravilo do ulic lákat kolemjdoucí. Neúspěšně. Ačkoli se do prostoru Střelnice mohlo vejít takových dvě stě lidí, napočítali byste tam s bídou deset platících diváků.
JAK 100HO VEN?JAK 100HO VEN? to nejspíše připadalo jako velmi povedený vtip, protože sršeli úsměvy a byli v pohybu víc než je u nich obvyklé. Na závěr zkráceného setu ještě přidali zmršenou ska verzi "Kanárka" od "The Plastic People Of The Universe".
GENTLEMAN´S BAND odehráli více méně standardní koncert (tentokrát bez tanečního doprovodu) a se svou porcí blues rocku přitáhli i pár později příchozích. Drobné výtky lze mít pouze ke zpěvu a k ne příliš zdařilým textům, poněvadž instrumentální výkony (zejména kytarové sekce) jsou na velmi vysoké úrovni a leckterý muzikant si při vystoupení "gentlemanů" přišel na své.
SLAX po přestavbě pódia udeřili zostra svou novinkovou písní, jejíž text zpěvák četl z kapesního počítače. Bohužel po chvíli bystřejšímu oku neuniklo, že Macáno nebyl ve své formě a trochu přebral. Vše se naneštěstí potvrdilo jeho pádem mezi odposlechy a dlouhým, nemotorným škrábáním se ven. Zbytek jinak dobře zvládnutého koncertu byl už provázen pouze vyčítavými pohledy zbývajících hudebníků směrem k mikrofonu. Na druhou stranu Slax byli jediní, kterým se podařilo trochu rozhýbat hrstku přihlížejících.
Heslo "to nejlepší nakonec" se potvrdilo i tento den. ORCHESTRA působila oproti ostatním kapelám jako tornádo mezi větříky. Svoji instrumentální smršť hrnuli do diváků s lehkostí sobě vlastní. Jiří Plánička neúnavně masíroval bicí v atypických rytmech a Martin Vlk tančil s houslemi mezi změtí efektů jako satyr s píšťalou po rozkvetlé louce. Už dlouho jsem neviděl Orchestru v tak dobré formě.
Invaze dopadla - co se týče zvuku i organizace - na výbornou, ale návštěvnost byla tak nízká, až to vypadalo, že se Klatovy předem vzdaly a nechaly se Sušicí bez boje obsadit. -Řepa-

vaše reakce


Mortifilia vylisována, Orchestra a Slax vypáleni - to je název již. 60. pokračování tohoto publicistického seriálu. Jeho předmětem jsou pochopitelně tři recenze aktuálních hudebních nosičů sušických kapel.


Tak jako vloni jsme tu s prvními víceméně potvrzenými open air festivaly, jejichž obsazení budeme průběžně aktualizovat a doplňovat.

Jako první je nachystán studentský Majáles, letos takto přesunutý na červen a zaštítěný akcí 100 LET GYMNÁZIA.

1. červencový den je ve znamení tradiční punk / hardcorové ČERMNÉ a v polovině stejného měsíce už třináctého pokračování ŠUMAVA ROCKS, letos s headlinery Sunshine.

Na srpen se připravuje tradiční rock metalový ŠUMAVSKÝ MEDVĚD, na kterém tentokrát vystoupí mj. sušická Mortifilia.

Na září je předběžně naplánován festival místních kapel SUŠICKÁ ROCKOVÁ POUŤ.


1100 LET GYMNÁZIA
sobota 24|06 2006 [17:00 hodin]
> GENTLEMAN´S BAND

> ZE DNA BAND
>
ORCHESTRA
>
SLAX
>
JUMPING DRUMS

2 ]  HEY DUDES!
>> sobota 01|07 2006 [20:00 hodin]

> NA DNĚ
>
ASISTAR_T
>
BUKKAKE KARAOKE

> ESGMEQ

> before party: odpolední fotbal

> after party: ROOTSRIOT & PROFESSOR IKEBARRA SOUNDSYSTEMS

3 ]  ŠUMAVA ROCKS 2006
>> sobota 15|07 2006 [14:00 hodin]
> DAN BÁRTA & ILLUSTRATOSPHERE

> SUNSHINE
>
SKYLINE
>
GULO ČAR
>
PHIL SHÖENFELT
>
G-POINT HUNTERS
>
ALICE
>
DAVID DRAGOUN BAND

 

4 ]  ŠUMAVSKÝ MEDVĚD 2006
>> sobota 26|08 2006  [16:00 hodin]
> BRENDA VOLŠOVÁ
>
COWARD
>
PROMISES
>
ŠTÁB ZS-CO

> LA BESTIA NEGRA
>
HEAD DOWN
>
WINSELLAND
>
ENTROPIE

 

 

 

 

 


Je svátek práce a s ním tu máme jeden malý úkol!
Do sekce Odkazy chceme přidat seznam webů mimosušických kapel, v jejichž řadách se nacházejí sušičtí rodáci nebo muzikanti žijící v Sušici. Své tipy posílejte na e-mail (viz.
Kontakt) nebo rovnou škrábněte do Poznámkového bloku.

 

 

Duben 2006

Výsledek předchozí ankety (k 27|04|2006 - 14/1 - celkem 15 hlasujících) nás nepřekvapil, nakonec možná jen svou (téměř) absolutní, mrazivou jednoznačností.
Otázka se týkala všech návštěvníků webu a ti logicky (a dost možná i alibisticky) volili odpověď, která byla - ve vztahu konkrétně k nim samotným - zdánlivě vzdálenější.
Poukazovalo-li čtrnáct z vás - co kromě mozku dokáže používat i levé tlačítko myši - na to, že je tu nedostatek oficiálních přispěvovatelů, pak právě vy pokračujte v další anketě:

 

 


ORCHESTRA a SLAX soutěžící
ORCHESTRA zvítězila v semifinálovém kole soutěže Múza 2005 a dostala se tak do dalšího, kde bude bojovat o následující postup. Stane se tak 18|05 v plzeňském Divadle pod Lampou.
SLAX postoupili do základního kola soutěže Česká rocková liga 2006 a vystoupí 27|05 v Dlažově společně s Promises a Nosense, hosté soutěžního klání budou Doga, Kern a Root.


V sobotu 29|04 bude otevřen nový Music bar GOODNESS v Albrechticích u Sušice. Open party začíná již po obědě.


Ze seznamu na Sušickou rockovou pouť přihlášených kapel zmizeli ASISTAR_T. Oficiální vyjádření naleznete do konce měsíce na domovských stránkách kapely. Po Mortifilii je to už druhá sušická skupina, která se na tomto festivalu nebude opakovaně prezentovat.


59. díl seriálu je mj. reakcí na raketový start sušického moderně alternativního dua ORCHESTRA.
Zatímco na webu je k dispozici celý profilový článek naráz, vášniví čtenáři Sušických novin jej obdrží ve dvou (nejbližších) dávkách.


S příchodem dubna se nám nashromáždilo mnoho nových informací a témat, které budeme postupně zpracovávat a zveřejňovat. Prozatím jsme nakypřili půdu na poli vašich hlasů. Speciální anketní otázky přibyly do virtuální vývěsní skříňky Sušické rockové pouti, kde se mimo jich můžete seznámit s novým motivačním systémem určujícím pořadí hraní kapel na tomto tradičním lokálním festivalu.
Tedy neváhejte hlasovat (pokud je možné být ukázněnými, pak v každé anketě jen jednou)!
Začít můžete průzkumnou jednohubkou na rozehřátí:

 

 

 

 

Březen 2006

Recenze na debutové album "Kamikaze Spirit" rokycanských SUN.HAS.CANCER opět lehce provětrává příslušnou rubriku.
Postrádáte-li recenze sušických kapel ORCHESTRA "Orchestra" (CD-R, 2005) a SLAX "...tak trochu hustý country..." (CD-R, 2006), pak vězte, že budou mj. předmětem jednoho z dalších dílů seriálu. Již brzy.


Dva aktuální díly naráz (to tu ještě nebylo):
# 57
> Fragmenty [leden-březen 2006]
# 58
> Reportáž z festivalu Ruinfest 2006
Další brzká pokračování seriálu jsou ve stádiu aktivních příprav.
Nemějte strach reagovat do nového Poznámkového bloku!


V polovině března navštívil "hlavní stan" Srpuls.CZ návštěvník s pořadovým číslem 10.000! Děkujeme za přízeň, ač je nám jasné, jak moc všechna počítadla lžou.
 

K reportu z nedávného Zimního festivalu přibylo pár fotek.
 

Chystáme report ze sobotního RuinFestu v Rabí, kterého se zúčastnilo více než 400 návštěvníků!


Pokud tuto sobotu nepojedete do Rabí autem, na kole, běžkách či nepůjdete pěšky, pak jsou tady právě pro vás časy odjezdů busu a vlaků směřujících k místu konání RuinFestu:
18|03|2006
Bus : Sušice, nábřeží 14:55 / Rabí 15:05
Vlak : Sušice, nádraží 14:58 / Žichovice 15:05 - odtud 1,5km pěšky
Vlak : Horažďovice 15:01 / Žichovice 15:19 - odtud 1,5km pěšky
Vlak : Horažďovice 15:26 / Žichovice 15:40 - odtud 1,5km pěšky
Připomínáme, že po skončení akce pojede autobus do Sušice a Horažďovic.
Zdroj: Jak 100ho ven? fest crew


První ročník tradičního RuinFestu v Rabí proběhne již tuto sobotu, 18.03.2006 od 16:00 hodin!
Hrát a zpívat se bude v tomto pořadí:

S.R.S. | hip hop Sušice [16:00-17:00]
ASISTAR_T | d.i.y. alternative Sušice [17:00-18:10]
ZÁKAZ UVOLNĚNÍ | punk rock Blatná [18:10-19:20]
JAK 100HO VEN? | punk beat Rabí [19:20-20:30]
SLAX | unorthodox hard core Sušice [20:30-21:40]
ORCHESTRA | alternative instrumental Sušice [21:40-22:50]
MORTIFILIA | death metal massacre Sušice [22:50-24:00]
SKAKALAK | ska band Bavorsko [24:00-01:10]

Po skončení akce pojede autobus do Sušice a Horažďovic.
Přijďte svou návštěvou podpořit nový zajímavý festival, jen tak se z něho může stát tradice.


Jelikož se začaly množit odezvy na reportáž z koncertu Sex Deviants, zveřejňujeme autorovo vyjádření k pobouřeným reakcím kapely. Naleznete jej pod příslušným článkem.


ZIMNÍ FESTIVAL

pátek 03|03 2006, Sušice, Tradiční klOUb + RestAUrace

V jistém směru zatuchlé vody sušického rocku oživil zajímavý nápad skupiny C.N.S. uspořádat festival kapel, které budou hrát současně na dvou scénách Sokolovny - dole v Kloubu a nahoře na baru. Poněkud nenápaditější to však bylo s výběrem skupin, jehož finální podobě předcházelo navíc několik změn.
Tou první a pro mne příjemnou bylo zařazení nadějné sušické kapely
ARMY OF LUPINUSARMY OF LUPINUSARMY OF LUPINUS, která se vynořila po půl roce v čerstvé sestavě s druhým kytaristou a novým bubeníkem. Ovšem jak moc jsem se na premiéru v nové sestavě těšil, tak rychle jsem vychladl - kapela jakoby se usadila ve středním tempu, ze kterého neuhnula a odehrála v něm celý koncert. Je to jistým odlišným pojetím hry přišedších členů nebo vypuštěním dříve zařazovaných cover verzí? Skutečně nevím, ovšem evidentní je fakt, že dříve byl projev Army Of Lupinus barevnější, variabilnější!
Nahoře v tu chvíli otevírali rockeři ze
SITUACE, kterou asi nebude taktní hodnotit na základě jediné vyslechnuté písničky. Byť se jednalo o jistě nadějně podaný tancovačkový rock, této odnoži stylu jsme se rozhodli v seriálu věnovat jen okrajově, do "nutné" míry. Tomu koneckonců - nezávisle na mě - kývnul i kolega Bee-as-ty, který v reportu bez ubrousků pokračuje... -FBB-
Jelikož zábavový rock je něco, co zrovna nemusím, bylo pro mě vystoupení domažlické skupiny
TRAMBUS něčím, co nemohu nezaujatě posuzovat. Naprosto nepůvodní, většinou převzatá tvorba s texty, které považuji - mírně řečeno - za přitroublé, mě nechala zcela chladným. Nicméně projev kapely byl suverénní a výrazný, což divácká omladina oceňovala vcelku ucházejícím potleskem.
Gymnaziální pop partičku
C.N.S. si vybavuji většinou jako účastníky tradičních MajálesůC.N.S. a naposledy C.N.S.jsem ji slyšel na zářijové Sušické rockové pouti. Kluci si "festiválek" zařídili a já čekal, že se konečně předvedou v plné parádě. Žel, předvedli úplný opak. Snad kdyby se uskromnili a výběr písní by vtěsnali do třiceti minutového bloku... Týrat falešnými zpěvy a rozpačitými muzikantskými výkony početné publikum hodinu a čtvrt (!), to mi přišlo jako příliš kruté. Po téměř třech letech hraní to byla produkce naprosto tragická. Snad mi kluci a jedna slečna prominou, ale toto vystoupení žádné světlé okamžiky nemělo. -Bee-as-ty-
JAK 100HO VEN?Headlinerem dolní scény Zimního festivalu nebyl nikdo menší, než rábská punkbeatová sběř
JAK 100HO VEN?. Před týdnem v Klatovech jsem si je vyslechl v dobrém zvuku a do jejich songů se tak konečně naplno dostal. Tady už jsem si je jenom dával s rozjařeným stálým publikem, které kapele - jako téměř vždy - vytvořilo velmi slušnou atmosféru.
O podobné náladě ve stejnou chvíli nahoře se dá mluvit i v případě sušického kvarteta
TENKEJ LED, který hrálo v o poznání nesouladném zvuku v restauraci. Dlouho jsem je neslyšel a tudíž čekal jistý vývoj stylu či letmý posun tvorby, ovšem od tvrdšího surově podaného bigbítu se kluci nikam nevzdálili, ničím svou tvorbu neobohatili. Ovšem mohu se lehce mýlit, hodnotíce tak na základě pěti vyslechnutých songů...
Zatímco v Tradičním kloubu probíhal koncert jako v klasickém rockovém klubu, nahoře v restauraci mi shlédnutá vystoupení evokovala téměř estrádní program, kde chyběl snad už jen moderátor, resp. některý z vypečených "bavičů" se svým televizním štábem.
Vzhledem k faktu, že byl vstup zdarma, se festival dočkal poměrně hojné návštěvy, takto tvořené v drtivé převaze především úplně nejmladší generací, která tak dává jasně na srozuměnou, že rock ve svých různých odnožích tepe dál a nepřestává být – všeobecně jako hudební styl - zajímavým ani v dnešních dnech. -FBB-

 

vaše reakce


Upozorňujeme zpětně na dvě reportáže od našich externích přispěvovatelů. V obou případech nám byly doručeny poněkud neaktuálně, čili se objevily na webu možná skrytě vašim pohledům. Obě naleznete zde na titulce – první mezi lednovými, druhou mezi únorovými přípěvky. Jedná se o reporty z horažďovického koncertu SEX DEVIANTS a DELUSION, respektive ze sušického koncertu ZVA 12-28 BAND.

 

 

Únor 2006

MORTIFILIA před TV ÓČKOPoslední únorový den poskytla MORTIFILIA rozhovor pro hudební TV ÓČKO. Bude odvysílán tento pátek, tedy 03-03-2006 ve 22:00 hodin v rámci pořadu MADHOUSE.
Doplňujeme, že TV ÓČKO vysílá i online. Blíže za odkazem: http://www.staniceo.cz


ZVA 12-28 BAND

pátek 24|02 2006, Sušice, Tradiční klOUb

Po několika skočných koncertech v minulé době (Slax, Sabot ...) se do sušického Tradičního kloubu vešel hudební žánr blues! V pátek 24. 02. 2006 zde totiž vystoupila skupina, která neváhala přijet až ze Slovenska - konkrétně ze Zvolena! Nezasvěceným nic neříkající název
ZVA 12-28 BAND. Samotnému koncertu předcházelo promítání zimních olympijských her, po jehož skončení se vyměnila nejen jedna generace přihlížejících, ale asi kompletní osazenstvo TK. V éteru zazněli My Dry Willow, kteří v mnohých vzkřísili vzpomínky na neobyčejné koncerty v tomto klubu! A že silné momenty mohou ještě přijít ukázali právě zvolenští ZVA 12-28 BAND.
Po rychlém sestavení aparatury se dalo trio do díla a do díla velmi, velmi zdařilého! Ve složení Noro Červenák - zpěv, kytara, Laco Červenák - baskytara a Peter Krško - bicí zařadili do prvního svého vystoupení v šumavské Sušici především skladby ze svého alba Hrubá múka (vydalo Indies Record v roce 2005). Rázem bylo jasné, že vynikající instrumentalisté jsou ve svém živlu - hraní je viditelně bavilo a čas příjemně plynul! Ani jeden z členů neměl potřebu předvádět svou vlastní zručnost hraním předlouhých sól a tím pádem kapela působila velmi kompaktním dojmem. Ovšem nelze opomenout, že čtvrtý člen (Boris Čiampor - harmonika), který nemohl z rodinných důvodů přicestovat (očekával údajně příchod nového potomka) chyběl. S jeho hrou na harmoniku by byla hudba zřejmě ještě mnohem barvitější a citovější. I přes tento fakt je třeba zdůraznit, že tak opravdově a s citem jsem neviděl a neslyšel hrát dlouho žádnou jinou kapelu! Ke zpěvu se sluší dodat, že veselé i smutné skladby byly zazpívány "cizí" slovenštinou (výjimečně angličtinou) což mělo své osobité kouzlo - jedinou chybičkou byla občas trochu horší výslovnost!
Hudebníci měli pravděpodobně rozdělený svůj čas do dvou úseků, ale příjemně překvapili, když se i po druhé přestávce vrátili na pódium a pokračovali v pěkně rozehraném koncertu!
Závěrem musím dodat snad jen to, že v ne zcela zaplněném Tradičním kloubu (i když se zde objevily i zcela neznáme tváře) odehráli ZVA 12-28 BAND kvalitní koncert a můžeme jen doufat, že se jich někdy dočkáme v plné sestavě?! -Fender-

vaše reakce


SLAXO druhý letošní regulérní díl seriálu se přihlásila sušická partička SLAX. V profilovém článku nazvaném stylově "Fakt hustý country!" se dočtete o všech aktuálních informacích z tábora této snad konečně rozjeté kapely, která právě v tomto měsíci vydala a pokřtila (viz. report níže) své druhé demo "...tak trochu hustý country...".
Článek doplněný o několik aktuálních fotografií naleznete za odkazem
Aktuální díl.


ČERNÝ SVĚTLO > KATAPULT > GENTLEMAN´S BAND

a n e b   R o c k !   R o c k !   R o c k !

sobota 11|02 2006, Sušice, Sokolovna, Hlavní sál

 

 ČERNÝ SVĚTLO KATAPULT  [klikni pro barevnou fotografii] GENTLEMAN´S BAND

Věcná zpráva pro mladé kapely. Chcete-li dosáhnout slávy spojené s nabitým kulturákem šťastných fanoušků, musíte hrát celý život tu nejjednodušší rockovou muziku, napsat kupu hitů, které zlidoví a být neuvěřitelně vytrvalí. Nic z toho totiž triu Katapult nechybí.
Koncertní večer načala sušicko-plzeňská kapelka
ČERNÝ SVĚTLO, která - po zásadních změnách v sestavě a rozšíření této o klávesistu - zní lehce živelněji a pompézněji než v předchozích letech. Škoda, že její nejvyšší metou byl / je statut stálé předkapely Katapultu, ovšem otázkou na druhou stranu zůstává, kde se prosazovat jinde se srovnatelným efektem?
KATAPULT otevřeli hitem číslo jedna "Až", který se po sedmadvaceti letech konečně dožil roku 2006, a tomu následovala série tutovek, které nastolily tu pravou zábavnou a taneční atmosféru, mj. kvůli níž příchozí skoro naplnili Sokolovnu. Standardní, léty neměnný výkon, hecování vstřícného publika, poplácávání se po ramenou a pro zpestření navrch pódiová projekce historických fotografií kapely. Žádné velké instrumentální výkony, které však od Katapultu nikdo neočekává. Jejich obdivuhodná síla je totiž v tom vykřesat z ničeho hit.
GENTLEMAN´S BAND uzavřeli v duchu jistě propracovanějšího rocku, ovšem před hrstkou zbývajících, které ještě neopustily síly. Nic nezachránily ani tanečnice na pódiu, ostatně v jejich případě zůstalo spíše u nápadu než jeho povedené realizace.

vaše reakce


OSOBY? > SLAX

a n e b   K ř e s t   t a k   t r o c h u   h u s t ý h o   c o u n t r y

sobota 04|02 2006, Sušice, Tradiční klOUb

 

 Macáno ::: SLAX :::... inferno of ::: SLAX :::...Tony ::: SLAX :::...

Čtvrtý únor byl pro SLAX ve znamení uvedení aktuálního dema "...tak trochu hustý country..." mezi domácí veřejnost. Samotný akt "křtu vodkou" proběhl zhruba v polovině živého vystoupení a slovem jej dlouze, ovšem místy i vtipně doprovodil Wedge, který přítomné fanoušky a především fanynky seznámil s podrobnou historií sušického kvinteta. Kapela přehrála kompletní novinkové demo natočené v závěru minulého roku a prokládala jej staršími osvědčenými tracky ve stylu neortodoxního hardcoru. V songu "Tora Bora" hostoval Vlk [Orchestra] a spojení jeho řádně intenzivních houslí s drsnou nosnou hudební konstrukcí Slax a fanynkami před pódiem v téměř extatickém stavu evokovalo bezmála infernální ovzduší. Co do atmosféry zkrátka silný koncert, kterému přihlížela většina návštěvníků v pohybu, nikoliv tradičně ze židlí zády ke kapele či takřka nepřítomně visící přes barový pult.
Nebylo to poprvé, co si Slax vybrali klatovské
OSOBY? coby předskokánky. Neosobitá cover kapela nacvičila od posledně nějaké další písničky od svých vzorů, ovšem jejich interpretace značně pokulhávala za originály. Neskrývám, že mi uniká smysl existence skupiny, jejíž sestava je téměř totožná se složením Promises. Ty bych si před Slax poslechl nesrovnatelně raději.

vaše reakce


O první letošní zápis do rubriky Recenze se postaral náš externí přispěvovatel Vratislav Šantroch [Whiplashmag.net], a sice rozborem debutového alba "Redemption" sušických rafanů MORTIFILIA.
Připomínáme, že CD "Redemption" je k dispozici za 250 Kč mj. v sušické prodejně hudebních nosičů GIBON [ex-Supraphon] v Mostní ulici.

 

 

Leden 2006

Rockeři TENKEJ LED jsou online! Odkaz na webové stránky byl přidán do příslušné sekce na Srpuls.CZ.


SEX DEVIANTS > DELUSION

a n e b   A n t i   d i s c o   l e a g u e   p ř i j e l a   d o   H D

pátek 27|01 2006, Horažďovice, U Černého Orla

 

Rage against the machine, System of a down… a to byly jen předkapely. Jaký šílenec si před svým vystoupením pustí tohle??? Odpověď zní Sex deviants a Delusion. U horažďovického Vorla se strhl doslova boj o každý milimetr čtvereční, který však zajistil opravdu bezprostřední kontakt publika s umělci. Vzduch by se dal krájet a i poslední molekuly kyslíku vyrazily ze dveří nárazy decibelů. SEX DEVIANTS, kteří se představili jako první, překvapili svou produkcí přinejmenším tím, že se zvali punkrockovými... Prvky ska, poměrně dosti prostoru pro poměrně dosti výrazná sóla a občasné tíhnutí ke crossoveru. Trochu nevyužitý potenciál zpěvačky by dozajista umocnil hudební pestrost, kdyby nejen bylo rozumět textům, ale kdyby byl zpěv alespoň slyšet, což nebyl, stejně jako na albech, což nutí koketovat s myšlenkou, zda nejde o nepovedený záměr. „Nezáleží na tom, jak kdo vypadá,“ pěli v jednom ze svých songů a opravdu se toho drželi. Ten, kdo si myslel, že na první pohled pozná, zda přicházejí punkoví Sex deviants či hard-coreoví Delusion dozajista podlehl rozpakům. Stylizace veškerá žádná, což podněcuje k tomu vnímat opravdu jen hudbu. Vřelou atmosféru a dobrý dojem z kapely degradoval incident vyvolávající u průměrné lidumilné osoby nauzeu. Jeden z posluchačstva pomalu upadající do deliria tremens se neprozřetelně přiblížil ke kytaristovi majícímu vzhled (a asi i mozek) vyhazovače a dotkl se jeho kytary. Zřejmě mírně labilní kytarista zapomněl na hudbu a podlehl výbuchu agresivity. Ataka při které povalil nebohého pivníka na zem a ne zrovna vybraně ho nazýval ženským pohlavním orgánem a podobným výrazivem mi vskutku otevřela hubu. A nejen mně. Zřejmě pod tíhou okolních pohledů ovládl chuť zabíjet a pokračoval v produkci. Na závěr vystoupení pětičlenné formace zazněla bryskně zahraná píseň „Revolution“, která vyloženě sváděla k pogitbě, která se bohužel příliš nezdařila, ale zato připravila půdu pro strakonické DELUSION. Tato kapela má všechno, co chybí průměrným hard-coreovým kapelám typu sušických Slax: hard-core neskutečně bohatý na pikantní scratche, výrazný rytmus, nepřehlučující chytlavé melodie, brilantní přechody… Tihle hoši si na nic nehrajou, ti jen hrajou. A šlape jim to. Žádné drsné pozérství, absence retardních textů a kvalitní hudba, která nenudila ba dokonce nakopla i přítomné vyznavače punku. Kotel, za který by se nestyděla ani Míša Jílková, který se vytvořil i v stísněných prostorách, byl jen pro tvrdé hochy, protože v něm šlo doslova o život. Připadal jsem si jako bůh, když mi neustále někdo padal k nohám. Kdyby se výkon tohoto kotle udával v kilowatech na centimetry krychlové, měli by problém takový reaktor ochladit i v Temelíně. Na tamější podmínky se nedalo říci, že by byl zvuk nekvalitní. A i kdyby byl, atmosféra, která nastala, by ho vybrousila k dokonalosti. V návalu hudby a lidí byl problém povšimnout si, jak vlastně tahle sebranka vypadá. A není to jedno??? V průběhu večera bylo možno si u jednoho z mála stolů počíst v různých letáčcích o testování na zvířatech, potratech, lidských právech. K dispozici bylo i několik čísel časopisu A-kontra, zpravodaji alternativních aktivit. Škoda, že víc na odbyt šly stylové nášivky, které zaujaly hlavně pubescentní mladé dívky, které byly až tak drsné, že jsem se obával, zda se nám konečně nepodařilo se spojit s mimozemskými civilizacemi, načež jsem bohužel zjistil, že šlo pouze o mejkap. Ale celkově šlo o opravdu podnětný večer.

 

   [text: Jaromír "Voksid" Kysličník (nový kontroverzní, utajený a neznámý, externí přispěvovatel Srpuls.CZ)]

 

vaše reakce


   Voksidovo vyjádření k reakcím na reportáž z koncertu Sex Deviants:

 

Petře Šilhánku,
rozhodně nemám pocit, že bych celé kapele jakkoli uškodil. Myslím, že hudebně jsem ji ohodnotil pozitivně. Přirovnání k vyhazovači nebylo psáno jako urážka, nýbrž jako metafora k Tvému chování, které se mu podobalo jako klon. Proto z mé strany nedošlo k závěru, že by omluva byla na místě. Pohledy na relevantnost lidského násilí se mohou lišit. Naše se liší, že? Pro zachování svátosti objektivity je zveřejněna Tvá verze incidentu. Nechť si každý udělá svůj názor…

"Tento člověk se v průběhu koncertu několikrát pokusil zmocnit mojí kytaru uprostřed písně, přičemž jsem se mu vždy snažil vysvětlit, že to není možné. Poslední kapkou bylo, když popadl mou kytaru za hlavu (tam co je ladění) a snažil se mě vytáhnout z prostoru, kde jsme hráli, na parket. Udělal jsem tedy to, cos popsal ve svém článku. Tomu člověku jsem fyzicky neublížil a v tu chvíli jsem neviděl jiné řešení, jak mu zamezit v narušování vystoupení a jak náš koncert dohrát bez dalších incidentů. Neměl jsem z toho radost tehdy a nemám ji ani teď a celou situaci jsem bezprostředně po koncertu řešil s jedním z pořadatelů. Tolik na vysvětlenou."

PS: Myslím, že bys měl být rád, že s razancí Tvého útoku dotyčný nepřišel k žádnému vážnějšímu zranění, což je na pováženou. Popřemýšlej o podání přihlášky do kurzu "Miluj bližního svého!".

vaše reakce


Dnes, tj. v pátek třináctýho byl jak na webu, tak v Sušických novinách zveřejněn Aktuální díl. Pro pravidelné návštěvníky a čtenáře této titulní strany nic nového: Jedná se o zde průběžně vyvěšované reporty ze šesti námi navštívených akcí, které se v průběhu 2. pololetí 2005 konaly v Tradičním kloubu.


ORCHESTRA > SABOT

a n e b   O r c h e s t r a    m í r n ě    v á l c u j e    S a b o t

pátek 06|01 2006, Sušice, Tradiční klOUb

 

Martin Vlk ::: ORCHESTRA :::... Jiří Plánička ::: ORCHESTRA :::... Christopher Rankin ::: SABOT :::... Hilary Binder ::: SABOT :::...

He, když jsem z listopadového horažďovického vystoupení Sabot > Orchestra > Synergy > Made By The Fire sepsal report, ve kterém jsem vyznamenal pouze první dvě uvedené kapely, nenadál jsem se toho, že právě ty shlédnu takřka za měsíc v Sušici. Spojení těchto dvou dvoučlenných seskupení zaujalo zřejmě i pořadatele George a nahrnul je do Kloubu.
Abych se příliš neopakoval, víceméně jen srovnám horažďovické a sušické vystoupení. Domácí
ORCHESTRA otevírala a nejen vzhledem k faktu, že je zdejšímu publiku již důvěrně známá, byla zasypávána prudkými pozitivními reakcemi po každém odehraném tracku a v závěru se dostalo i na přídavek, který si publikum pochopitelně vyžádalo.
SABOT nepřidávali. Jejich podání alternativního hardcoru je ještě méně konvenční než v jistém smyslu "přijatelnější" projev Orchestry. Dlouhé zajímavé a propracované rytmické tracky mne osobně opět bavily, ovšem osazenstvo Kloubu se vyslovilo pro "openery" večera.
Co sušickému koncertu chybělo byla atmosféra a jakýkoliv pohyb obecenstva. V tomhle byly Horažďovice úplně jinde. Ovšem jinak fajnovej večírek!

vaše reakce


STATISTIKA NUDA JE, MÁ VŠAK CENNÉ ÚDAJE

Nebýt webových statistik, mohli by se autoři internetových stránek jen domnívat, jak často či zda vůbec jejich weby někdo navštěvuje. Je neoddiskutovatelné, že i tzv. Návštěvní knihy přinášejí jisté reakce, ovšem nikoliv podrobné statistiky návštěvnosti.
Mezi odkazujícími stránkami na Srpuls.CZ vloni kralovala internetová prezentace Tradičního kloubu, těsně následována weby festivalů Rock na Santosu a Šumava Rocks a informačním serverem ŠumavaNet.CZ.
Deset nejpravidelnějších unikátních návštěvníků zavítalo na Srpuls.CZ 100-200 krát za minulý rok a k deseti nejnavštěvovanějším konkrétním stránkám roku 2005 patřily tyto:

1]
Sušický rockový puls [5439 x]
2]
Headquarters [4305 x]
3]
Poznámkový blok [2994 x]
4]
Odkazy [1435 x]
5]
Koncerty [1179 x]
6]
Sušická rocková pouť [997 x]
7]
53. díl - Sušická rocková pouť [431 x]
8]
Ankety [351 x]
9]
Aktuální díl [345 x]
10]
Archiv [303 x]


Vítejte na Srpuls.CZ v roce 2006! Kromě několika kosmetických úprav doznala změny designu stránka Koncerty, kde se již nyní nachází několik zajímavých lednových dat.

Podívejte se na pár stále aktuálních novinek z konce minulého roku - za všechny třeba report z prosincového koncertu GULOČAR.

 


A r c h i v    h i s t o r i c k ý c h    a k t u a l i t    z    t i t u l n í    s t r a n y    S u š i c k é h o    r o c k o v é h o    p u l s u    :

2003  |  2004  |  2005

 

[ Headquarters ]   [ Sušický rockový puls ]

[ Návštěvní sešit | Poznámkový blok ]   [ Odkazy ]   [ Koncerty ]   [ Sušická rocková pouť ]

[ Aktuální díl ]   [ Ankety ]   [ Archiv ]   [ Recenze ]   [ Inzerce ]   [ Kontakt ]

 

Srpuls.CZ © 1996-2007 Sir Rex PULS Productions 

NAVRCHOLU.cz