Hlavní stan  |  České vinyly  |  Recenze  |  Rozhovory  |  Odkazy  |  Kapely

Hledané  |  Nabídka  |  Inzerce  |  Poznámky  |  O nás  |  Kontakt  |  English info


>>>   H l a v n í   s t a n   >>>   A r c h i v   >>>   2014 - 3. čtvrtletí

>>>   Archiv novinek 2014 - 3. čtvrtletí

>>> BERRY | 2014-09-05 >>>
Necelé čtyři měsíce od své digipackové podoby vychází dnes, 5. 9. 2014 šesté řadové album MASTER'S HAMMER "Vagus Vetus" ve vinylové verzi. Stoosmdesáti gramový černý vinyl chrání futrovaný vnitřní obal, doplňuje dvanáctistránkový booklet a toto vše skýtá barevný obal s lakovaným povrchem. Grafika vinylové verze obsahuje oproti CD verzi i fotografii kapely. Na vinylu byla vynechána skladba "Pod vrstvou prachu", která v tomto formátu vyšla 6. 4. 2014 na split 7" SP BLACKOSH "6,66 promile" | MASTER'S HAMMER "Pod vrstvou prachu". Vinylovému fetu tak bylo skrze domovský JIHOSOUND RECORDS učiněno zadost.



>>> BERRY | 2014-09-04 >>>
V květnu tohoto roku spatřilo dno samotného hmoždíře split 10" EP BUT (БУТ) "Weakening The Peace" | BOWEL FUCK "Working On Selfdestruction". Obě tuzemské kapely nahrávaly vloni ve studiu Davos a vznikla tak unikátní 10" double - grind core puma. Oboustranný barevný obal je rozvírací a kapely se na vinylu prezentují pěti, respektive šesti zničujícími tracky. Reprezentativní vzorek současného tuzemského grindcoru společně zaštítily dva domácí labely, jmenovitě MAXIMED RECORDS a NICE TO EAT YOU RECORDS. Pokud se někdo dosud stále zdráhal založit sbírku o formátu 10", nyní již není zbytí.


>>> BERRY | 2014-09-01 >>>
Po mnoha albech se jihočeští mistři nestandardního black-grindu letos dočkali se 7. řadovým velkého vinylu, a sice k jejich aktuálnímu albovému počinu z minulého roku, ISACAARUM "Whorecraft". O černý dvanáctipalcový vinyl se porvaly labely BIZARRE LEPROUS PRODUCTION, MAXIMED RECORDS, METALGATE, MONSTER NATION a NICE TO EAT YOU RECORDS, opatřily jej vnitřním obalem z tvrdého kartonu, jednostránkovým inlayem se stylovou fotografií, texty a vnějším barevným obalem s lehce upravenou grafikou. Je téměř k nevíře, že sběratelům tuzemského metalu v podobě černého zlata se od roku 1997, kdy Isacaarum debutovali na vinylu split 7" EP ISACAARUM "Meditation In Dark Green" | SORATH "Enlightenment", dostalo dalšího přírůstku od stejné kapely po dlouhých 17 letech. Ale trpělivost je známkou vytrvalosti. A ta, jak známo, vinyly přináší.


>>> BERRY | 2014-08-30 >>>
Když pomineme všechny utajený vinyly druhých dále jmenovaných, v kooperaci labelů MamaMrdaMaso a SILVER ROCKET vyšla letos dvojice pozoruhodných desek. Nejprve rozčísla stojaté vody tuzemského new romance, psychedelic, dream popu, alternativy a undergroundu LP deska PLANETY "Nekonečná hudba města zapomeneš", aby jí následovala pocitově nevzdálená velká gramodeska LETO "Zbytky ozářených ploch", jíž lze nazvat post indie rock popem s mozkem, byť oběma za ním stojícími personami manželského dua pevně v undergroundu. Oba vinyly nejsou jen hudebním obsahem, ale i vnějším vzezřením vyladěné do posledního detailu. Zatímco obal Planety je sice citlivě ošetřeným, ale kompletním továrním produktem, obal LP Leto je ruční práce, kterou kdo si jednou - byť u minimálního nákladu (zde číslovaná edice 150 kusů) - vyzkouší, málokdy se k ní se stejnou počáteční chutí a vervou vrátí. O to jsou tyhle edice hodnotnější. Každej se teď loučí s létem, jako by už nikdy nemělo přijít. Přitom poštou jej lze mít doma po zbytek života za dva dny. Nekonečný zbytky ozářených ploch města, hudbu nezapomeneš.


>>> BERRY | 2014-08-29 >>>
8. vinylovou položkou raketově odpálené značky NASPHYR PERSONAL DEMON RECORDS je další reedice, a sice black metalového alba ENTRAILS "Serpent Seed". Jedná se o vůbec 1. vydání na vinylu, kterému ve své době předcházela klasická CD verze. Ta sice byla doplněna o bonusy, avšak nikoliv zejména autorské. Někdejší sestava obsahovala tuzemské nejčernější persony zvuků Blackoshe, Igora a Marthuse, tudíž si reedice vystačí i bez nich. Jiný je i obal a grafická úprava. Černobílá edice je minimalisticky poplatná stylu a limitovaný náklad desky je jednou nohou v pekle, považte sami - 333 kusů. Co chtít víc než po důkladné černočerné vzpomínce zařadit tohle úmrlčí prkno vedle 12" splitu ENTRAILS "Ancient Gods Of Evil" | NECROFLESH "Black Vein" tlející ve sbírce od roku 2001!?


>>> MICHAL PAŘÍZEK | 2014-08-29 >>>
Další vydání Gram Bazaaru pořádá Full Moon magazín ve spolupráci s populárním Bajkazylem na pražské náplavce. Letní edice vinylové burzy a výměnného bazaru pro všechny fanoušky gramodesek, record shopy a labely se uskuteční v sobotu 6. září od 14:00, během odpoledne a večera v průběhu akce vystoupí skupiny FIVE SECONDS TO LEAVE, KILL THE DANDIES!, KITTCHEN a WERE MUTE. Po desáté zakončí akci jedním ze svých pověstných setů Kreaton Dj’s.
Vinylová burza GRAM BAZAAR (vol. 2) v žádném případě není akcí jen pro obchodníky, výrobce a profesionály, naopak. Hlavní zásadou je, že se jí může účastnit každý. Protože každý má doma několik desek, které by někomu jinému udělaly mnohem větší radost. Přijďte je prodat, koupit nebo vyměnit!
Účast na Gram Bazaaru zatím přislíbily tyto obchody a labely: DAMAGE DONE RECORDS, DAY AFTER RECORDS, HAPPY FEET, INDIES, MAGICK DISK MUSICK, MALÁRIE RECORDS, MINOTITY RECORDS, MUSICTOWN, PHONO.CZ, PIPER RECORDS, POLÍ PĚT, RECOMANDO a STARCASTIC. Většina zúčastněných chystá speciální nabídky a výrazné slevy. První Gram Bazaar se konal s velkým úspěchem v prosinci loňského roku v Malostranské besedě, kam se také před Vánoci znovu vrátí.
Vstup na letní vydání Gram Bazaaru je zcela zdarma. Pro závazné přihlášení svého obchodu nebo labelu na Gram Bazaar pište na michal[at]fullmoonmagazine[dot]cz >>> [at]=@, [dot]=.


>>> BERRY | 2014-08-28 >>>
Aktuálním vinylovým počinem kapely z tuzemské metropole a mexických rock'n'roll metaleros je split 7" EP MALIGNANT TUMÖUR "Nación De Metaleros" | ACIDEZ "Forajidos Del Rock 'N' Roll". EP vydané u UNREST RECORDS bylo původně zamýšlené pro společné mexické turné obou kapel, které bylo na poslední chvíli zrušené pořadatelem. Celkový náklad je 1000 kusů, z toho 700 je na klasickém černém vinylu v černém vnitřním sáčku a 300 na bílém vinylu v bílém vnitřním sáčku. Obal je společný, vkusný tiskem, stylový motivem a netradiční provedením - jedná se o rozkládací trojstránku. Malignant Tumöur neponechali nic náhodě a dali své dva nové tracky ve Španělštině, leč poctivý rock'n'rollový život míní a nespolehliví lidé mění. Ať tak a nebo tak, pro sběratele turné neturné, tenhle kus musí zapadnout do vinylové mozaiky páně Bilose a spol. na čestných pozicích útrob našich sbírek.


>>> BERRY | 2014-08-28 >>>
Vinylové reedice se značkou Krabathor neustávají a pokud jsme v recenzi "Orthodox" z dobového tisku publikované v roce 2009 stále mohli tvrdit, že Krabathor je vinylově podprůměrnou kapelou, v roce 2014 je všechno naopak. Po vinylových reedicích, resp. prvních vinylových edicích prvních třech desek, vyšla v polovině července u MONSTER NATION reedice 4. řadové desky KRABATHOR "Orthodox". Zatímco u reedice "Lies" byl poprvé v historii získán souhlas autora obrazu s publikováním a umístěn správně dle originálu, s fotografií titulky původního picture disku byla situace ještě složitější. Originál patří jedné opravdu velké firmě (její jméno se můžete dozvědět v nedávno vyšlé Brunově knize Revoltikon), kde by zřejmě jakákoliv snaha o zlegalizování působila kontraproduktivně, tudíž se sáhlo po úplně novém motivu. Co říci k samotnému vrcholnému albu kapely víc než již zmíněnou dobovou recenzí původního picture disku KRABATHOR "Orthodox", z níž u této novinky použijme alespoň citaci závěrečného odstavce: "Zvířecky rychlé, hrubé a textově takřka hardcorové album "Orthodox" bylo čertužel poslední nejen vinylové, ale i pro autorskou dvojici Christopher / Bruno - duo, které bude navždy symbolizovat jméno Krabathor, dvojici, kterou autorsky, zápalem a významem pro český, potažmo československý death metal od té doby nikdo nepřekonal."


>>> TROJKA | 2014-08-28 >>>
Za spolupráce několika evropských labelů, jmenovitě a alfabeticky DESTROY SOUND RECORDS, EXTREME TERROR PRODUCTION, HERE AND NOW! RECORDS, RAW ZINE RECORDS, THC+DIY RECORDS, ULTIMA RATIO, VLEESKLAK RECORDS a VÖROS ORDÖG právě vychází split 7" EP BOMBATÖLCSÉR "s/t" | JACK "s/t". Po čtyřech válech od obou kapel. Bombatölcsér po svém debutovém demu "Bude klid", které vyšlo na MC a následně i na luxusně provedeném 7" EP, servírují nové crust-grind válce, které tě setřelí dřív, než zjistíš, jak se správně vyslovuje jejich krkolomný název. Na druhé straně tě čeká grind rubanice od Maďarů Jack, kteří už nějaký ten pátek válcují nekompromisní old school grindcore. V našich končinách je jejich vlnobití dostatečně prověřeno, tak na co ještě čekáš!? Navíc obě kapely v jednom songu coverují svoje kamarády z druhé strany. Vyšlo na zeleném vinylu v nákladu 525 kusů. O svoji kopii piš na: trojka007[at]seznam[dot]cz >>> [at]=@, [dot]=. Možnost výměny!



>>> BERRY | 2014-08-21 >>>
Herdron, třímající pod palcem dvouměsíční tištěný magazín Pařát, kde číslo co číslo vycházejí originální lisovaná cédéčka s novými alby tuzemských kapel jako přílohy, se nezalekl ani současného vinylového formátu, na němž realizuje své sny, které jsou za hranicemi možností přílohy časopisu. Třetím vinylem pod značkou PAŘÁT MAGAZINE se stalo poslední, 4. řadové album doom metalové kapely ze Severní Moravy, LP DISSOLVING OF PRODIGY "Štvanice". Tato skupina ukončila na začátku roku 2013 svoji činnost, na podzim z tohoto světa nedobrovolně odešel její frontman a výše uvedený vydavatel rozhodl o kompletaci její diskografie na vinylech, která bude probíhat cca v ročních intervalech. Černý vinyl "Štvanice" je vložen do potištěné vnitřní kapsy a standardního barevného obalu. Nízký náklad je striktně limitovaný.


>>> MERŤÁK | 2014-08-20 >>>
LIVER GARNISH "s/t" | HIROSHIMA NIGHTMARE "s/t" split 7" EP (2014 Cestou Na Hřbitov Records, LG Noise)
Jihozápadní masakr
Je to pár měsíců, co vyšel společný sedmipalec punk-metalových Hiroshima Nightmare z Českých Budějovic a prácheňských fastcoristů Liver Garnish, pro které je toto dílko prvním „zásadním“ počinem, zatímco „profláklí“ Hiroshima Nightmare vypouští do světa nové nahrávky s železnou pravidelností, a až na jednu výjimku, vždy jako splitko s nějakou spřízněnou tuzemskou kapelou. Jedno se vlastně chystá i nyní, ale o tom později. ... více


>>> BERRY & MM CREW | 2014-08-06 >>>
Zkraje srpna byl ve zcela nové podobě otevřen regulérní online store MAGICK DISK MUSICK, v němž je nyní možné hledat zboží podle mnoha klíčů, např. hudebního žánru, vydavatele, roku vydání či teritoria.
Jednotlivé položky jsou seřazené podle typu hudebních nosičů, je možné je zobrazovat až po 100 titulech na jedné stránce, řadit podle názvu či ceny. Veškeré tituly jsou fyzicky skladem k okamžitému odběru, denní aktualizace je nutnou samozřejmostí.
Doufáme, že si vyberete snadněji a pohodlněji, než kdykoliv předtím a uspořený čas věnujete poslechu vinylových desek. O vinylovou sbírku je třeba pečovat, jedná se o odraz duše.

Magick Disk Musick | online store  >>>  http://www.madmusick.cz/online_store/


>>> LADISLAV OLIVA | 2014-08-05 >>>
HEIDEN "A kdybys už nebyla, vymyslím si tě" LP (2013|11|30 Heiden, Naše desky)
Labuť letící k lyře
Pozoruhodný vývoj brněnských Heiden nepřestává překvapovat až fascinovat. Takže zatímco labuť na obalu, alespoň tedy podle názvu jedné z písní, letí pravděpodobně k lyře, oni trvale míří do stále nových a spíše intimnějších zákoutí. Už dávno opustili svazující mantinely lesního black metalu či své tehdy známější souputníky z Trollech, aby se v rámci tvůrčí volnosti a svobodomyslnosti vydali vstříc méně spoutaným a dříve netušeným hudebním zážitkům. ... více


>>> MERŤÁK | 2014-07-29 >>>
ŠKODA 120 "Samorost" LP (2013 Against The Stream, Bažina, Bizarre Leprous Production, Buryzone Zine, DIY Piraten, Exit Production, JNThebeast, Kamčův D.I.Y. Swět Records, Lecter Music Agency, Maximed Records, NFB Crew, Noise Mafia, Papagájův Hlasatel Records, Pope's Ass Productions)
Technická prodloužena!
Škoda 120 dávno nepatří k nováčkům a i když se někteří jedinci s kapelou blíže seznámili až s velice povedeným předloňským CD digipackem "Samorost", ostřílení grindeři si to metelí už dobrých patnáct let. Vinyl, který spatřil světlo světa o rok později, je pak svým bohatým zpracováním - o kterém pochopitelně bude dále řeč - dárkem nejen všem fanouškům, ale i kapele samotné. Kromě toho, že na LP se nachází tentýž studiový drtikol jako na CD, deska obsahuje i kompletní koncertní provedení onoho motorového eposu, včetně jednoho bonusu navíc. Každý si tak může vychutnat studiovou i živou jízdu Škodovky a je už jen na něm, které straně kapoty dá přednost. ... více


>>> MERŤÁK | 2014-07-29 >>>
THE FIALKY "No School" 7" EP (2013 Papagájův Hlasatel Records)
Třináct let výletů do roku 1977
Pražská kapela The Fialky patří jednoznačně ke stálicím současné české punkové scény, navíc nijak nelení, a tak si kromě mnoha každoročních koncertů v Čechách a na Slovensku nadělila v loňském roce do své diskografie již třetí samostatný vinyl. Sedmipalec "No School" začíná tam, kde končilo předešlé LP THE FIALKY "Kapitán 77" z roku 2011. Jedná se opět o chytlavý, melodický punkrock s jednoduchými sborovými refrény v textech, přičemž stopáž každé z písniček nepřesáhne tři minuty. ... více


>>> LADISLAV OLIVA | 2014-07-07 >>>
INSANIA "Zapal dům poraž strom..." LP (2013|12|20 Magick Disk Musick)
Základem zla je zplodit hovado
Brněnská legenda Insania po více než třech letech zcela chvályhodně zapálila dům a porazila strom, zabít syna se však neodvážila a proto alespoň zplodila hovado. Tím je osmé podvratné album, vybavené sice gramaticky záměrně chybným názvem, ale také velmi pěkným obalem, kterýžto vyniká nejen v kompaktní, ale hlavně vinylové podobě.
Nazírání jednotlivých posluchačů na tuto desku se pravděpodobně liší podle toho, co kdo od této dlouholeté kapely očekává. Především znalci starších nahrávek si zřejmě vybaví celou řadu skladeb, jež se pohybují v pestrém spektru od hardcore-punkové přímočarosti a údernosti přes rozsáhlejší astrálně-mystické kompozice až po několik málo výrazně vybočujících experimentů. Takto zasažený a v tomto směru natěšený pamětník může být zklamán nejen čím dál citelnějším a již na předchozích albech zřetelným příklonem k melodičnosti a přístupnosti, ale také tím, že to vše se odehrává převážně v jedné rychlostní rovině. ... více


>>> MERŤÁK | 2014-07-06 >>>
KRÜGER "s/t" 7" EP (2013 ABC Records, Break The Silence Records, Cheers Rec!, Different Records, Nuclear Madness Records, Raw Zine Records, Rawmantic Disasters Records, Rotten Raven, Skaven Records, Svoboda Records, Véva Records, Wolfdrunk)
Crustová palba ze Žižkova
Tahle recenze bude ohlédnutím za vinylem, který patrně už většina crustových maniaků vlastní. V pořadí třetí sedmipalec žižkovské sebranky Krüger vyšel loni na podzim a jedná se o první materiál, který kapela kompletně tvořila v sestavě, ve které hraje doposud. Předchozí dva sedmipalce totiž obsahovaly vály ještě z dob předchozí zpěvačky, která zároveň psala pro Krüger texty, ovšem této skutečnosti jsem se věnoval již v recenzi na první sedmipalec a není třeba se k tomu vracet. Krüger sypou poctivý, nijak složitý d-beat / raw crust a nejinak je tomu i zde, bílá vinylová deska se přetočí vskutku závratnou rychlostí. ... více

nahoru | Hlavní stan


Srpuls.CZ | Vdmusick © Λ-Ω Magick Disk Musick 

NAVRCHOLU.cz