Hlavní stan  |  České vinyly  |  Recenze  |  Rozhovory  |  Odkazy  |  Kapely

Hledané  |  Nabídka  |  Inzerce  |  Poznámky  |  O nás  |  Kontakt  |  English info


>>>   H l a v n í   s t a n   >>>   A r c h i v   >>>   2011 - 4. čtvrtletí

>>>   Archiv novinek 2011 - 4. čtvrtletí

>>> BERRY | 2011-12-29 >>>
V prvních, respektive posledních dnech prosince 2011 se uzavírá vinylový rok tuzemské deathmetalové legendy Hypnos. Může za to reedice druhého alba HYPNOS "The Revenge Ride", které právě nyní vyšlo historicky vůbec poprvé na gramodesce. Modrý vinyl korespondující s barvou obalu obsahuje navrch dva live bonusy. MONSTER NATION tedy bilancuje: "Nejdříve se na trhu objevil debut "In Blood We Trust", potom na značce Magick Disk Musick nové mini LP "Halfway To Hell", a teď konečně také "The Revenge Ride"." Nezbývá než dodat obligátní, ale nezbytné: "doplňte si sbírku".


>>> BERRY | 2011-12-29 >>>
Na sklonku roku vyšla u SILVER ROCKET dvě dlouhohrající alba v pozoruhodných nákladech. Dvěma sty kusy je ohraničena gramodeska LYSSA "El Clasico", v pořadí čtvrtý vinyl kapely a druhé řadové album. Černý kotouč se uvnitř obalu dělí o místo s bookletem, jež skýtá obří komiks. Pouhými stopadesáti kusy je na světě debutové album FETCH! "Parfum & Koteka", které navíc vychází ve třech různých barevných laděních obalu - žlutém, červeném a fialovém. Pokud byste tápali v žánrech, Lyssa se na aktuální desce věnuje smrtelně údernému, zatímco Fetch! frenetickému noise rocku. Nesčetné kudrlinky a rafinované postupy proti proudu jsou pak příznačné pro každou kapelu ze stříbrné rakety.


>>> BERRY | 2011-12-19 >>>
16. prosince vyšlo u kyperského labelu NECROTERROR RECORDS 7" SP KAVIAR KAVALIER "Die Urinal Therapie". Bizarní duo Necrocock - Marcel se tak na sklonku letošního roku - po mnoha a mnoha letech a třech řadových albech - zbavilo vinylového panenství. A jak jinak, než nemocničně laděným bílým vinylem. Exkluzivní titulku na straně A následuje cover na béčku, kterým není žádná menší hymna, než "Jáma pekel" - z časů, kdy měl Necrocock ještě pouze černou svatozář, z klasického repertoáru jeho slavné kapely Master's Hammer. Barevný obal, inlay, white vinyl, to vše pro 300 nejzvrácenějších.


>>> BERRY | 2011-12-19 >>>
Jak jsme informovali před měsícem při příležitosti vydání aktuálního alba brněnské punkové stálice, double LP ZEMĚŽLUČ "Hledání" vyšlo i v limitované edici - doplněné o samostatné 7" SP s názvem ZEMĚŽLUČ "Hledání - limited edition". Obal se stejným titulním motivem jako LP se liší pouze odstínem, respektive kontrastem, názvem s dodatkem a obsahuje další dvě nové skladby, které se nevešly na double LP, a sice jmenovitě "Nikdy neříkej nikdy" (special hippiepunk version) a "Další nový mesiáš" (special demoversion). Strany černého vinylu jsou kontinuálně očíslovány jako Side 5 a Side 6, stejně jako zadní strana obalu číslem té které konkrétní kopie z celkového nakládu 150 kusů. K dostání u PAPAGÁJŮV HLASATEL RECORDS.


>>> BERRY | 2011-12-19 >>>
V mezinárodní kooperaci 7 labelů, jmenovitě a alfabeticky 625 THRASH, DEAD HEROES BROS, FORCED EXPRESSION, KILING ART RECORDS, OLGA HEPNAROVÁ RECORDS, TOTALITARIANISM STILL CONTINUES a TRIBE OF ETERNAL SUN, vyšlo v srpnu tohoto roku česko-slovenské split 7" EP PRÜGELKNABE "s/t" | VOCATIO INTERNA "s/t", a sice na černém vinylu v černobílém obalu a nákladu 275 kusů. Prügelknabe je dle slov jednoho z vydavatelů rychlejší a extrémnější schizofrenie ostravských šílenců Sheeva Yoga, Vocatio Interna pak temný a nesraný power violence z kopců a lesů Kysuce..


>>> BERRY | 2011-12-18 >>>
Samizdatem, respektive pod hlavičkou HLUCH CREW vyšlo v září split 7" SP OR "Zuby" | UNNA "Krang", a sice jako černý vinyl s černobílým inlayem a barevným obalem nákladem 275 kusů. Hluch noisový big-beat kapely to komentují třeba takhle: "Vydali jsme sedmipalcovej split, na kterým máme každej po jedné skladbě. Obalu vévodí jedinečnej pohled na dílo Karla Hugo Kepky z místa symbolizujícího celý tohle spojení. Uvnitř anténa na nalazení. Hraje to jako svině."


>>> BERRY | 2011-12-18 >>>
V kooperaci tří zahraničních labelů - jmenovitě BOVINE, COFFEE GRINDER RECORDS a PAN DEL MUERTE RECORDS - vyšlo česko-kanadské striktně grindcorové split 7" EP ONANIZER "...Back To The Caves" | ARCHAGATHUS "s/t". EP je venku na zeleném mramorovaném vinylu. Zatímco Onanizer vysypou 7 tracků, Archagathus přispějí třemi kusy. Některé kopie obsahují jako bonus nášivku Onanizer.


>>> BERRY | 2011-12-18 >>>
Po šesti letech hibernace se vrátilo na scénu nezávislé vydavatelství MY SLEEPING CAT, které právě vydalo vinylovou verzi aktuálního alba ČAD "Ťažký kov". Deska vyšla ve dvou verzích - klasické černé a na čirém vinylu. Album bylo nahrané v moravském studiu Shaark, mix a mastering proběhl ve floridském studiu Mana. Více informací přineseme v chystané recenzi.


>>> LADISLAV OLIVA | 2011-12-09 >>>
VYPSANÁ FIXA "Detaily" LP (2011 San Piego Records)
Zdařilý vinylový reparát
Když před dvěma lety začala firma Monitor-EMI po šestnácti letech znovu vydávat vinyly, vypadalo to na návrat nejlepšího média na mainstreamovou scénu. Během čtyř měsíců vyšly čtyři vinylové tituly, jmenovitě Kabát, Mňága & Žďorp, Tři sestry a Neruda, a tím to zhaslo. Přestože od té doby vyšlo pár počinů, jimž by vinyl slušel, nedošlo na něj. Štafetu převzaly firmy Universal a Sony Music, jež se skrze Pavla Bobka, Tomáše Kluse či J.A.R. také o cosi pokouší, o vinylu opatrně mluví i třeba Sunshine nebo Tata Bojs, ba dokonce se na něm objevila dříve nevydaná stará nahrávka Olympiku. Jinak ale tomuto znovuobjevování klasického nosiče ze strany oficiální scény chybí větší systematičnost, respektive jde o jakési testovací pokusy na bázi "zkusíme to, uvidíme". ... více


>>> MERŤÁK | 2011-12-05 >>>
PRŮMYSLOVÁ SMRT "s/t" | RAPSÖD "s/t" split 7" EP (2011 ABC Distro, Hluboká Orba Records, Papagájův Hlasatel Records, Phobia Records, Totalitarianism Still Continues, Vejmi 666 Records)
Jihlavský nálet
Zkraje léta letošního roku vyšel sedmipalec dvou už roky spřízněných jihlavských kapel. Jelikož mám obě rád, ocenil jsem vydání tohoto počinu a nyní je na světě i recenze, kterou bych rád tohle splitko přiblížil poněkud podrobněji. Vinyl vyšel v kooperaci pěti tuzemských a jednoho slovenského labelu a každá strana zelené desky náleží jedné z kapel. Vše bylo nahráno již v listopadu 2010 v dnes již takřka kultovním jihočeském studiu Hellsound Honzy Kapáka.
Převážně fialovo-zelený obal k počinu vytvořil kytarák Rapsöd Cejny a z jeho přední strany hledí jakási futuristická chobotnice. Uvnitř se nachází kompletní soupiska textů v češtině i angličtině a několik černobílých fotografií obou kapel. Samozřejmě nechybí ani jejich loga (ovšem původní logo Rapsöd se mi líbilo víc) a je tu i zmínka o podpoře Anarchistického černého kříže. ... více


>>> BERRY | 2011-11-27 >>>
V záplavě desek se letos objevily dva, resp. tři zajímavé úkazy. Snad s jistým zvýšeným zájmem o vinyly se začalo uklízet a v zapadlých koutech skladů a skříní byly nalezeny historické vinyly bez obalů. Nejprve tak vzniklo reissue Insania "Crossfade", o kterém jsme již dostatečně informovali. Nyní přichází PAPAGÁJŮV HLASATEL RECORDS se svými želízky do ohně. A stojí to za to.
Nejprve nalezl Šoty, frontman Zeměžluče, 65 kusů debutového alba ZEMĚŽLUČ "Fajn, bezva, prima" společně s původní verzí textové přílohy. Nová verze obalu se neliší motivem, ale gramáží (aktuální je na 350 gram křídě), na zadní straně je navíc číslovací okénko. Na rozdíl od původních edic z roku 1990, respektive 1991, obsahuje aktuální verze správné jmenovky členů na fotografii zdobící zadní stranu obalu.
Inspirován Šotym nalezl další titul i Pavel Friml, majitel Papagájova Hlasatele. Tím byla velká live deska ZEMĚŽLUČ "Live In U.K." vydaná původně v roce 2002. Tentokrát 99 zachráněných kusů obsahuje nově natištěné obaly (se stejným motivem) a textovou přílohou (opět stejná gramáž jako u znovuvydaného debutu). Podobně jako debut od původních edic odlišíte i živou desku od původního vydání právě číslováním na zadní straně.


>>> MAXIM HOROVIC | 2011-11-24 >>>
DIYCORE vydalo desku, i když to vůbec neznamená, že bysme se cítili jako vydavatelství. Ale protože jsme chtěli udělat něco pro sebe, máme know how, škváru (měli jsme) a buky a zajímalo to několik zajímavých kapel, je to tady. Vychází kompilace nazvaná sampler MLADÁ FRONTA STÁRNE RYCHLE (SONGS FOR DIYCORE). Ano, vím, zní to sebestředně, ale o machrování nejde. Jestli se ptáte, co znamená ten název, tak hlavně minulost/přítomnost, pomíjivost lidské paměti (novin), rychlost ubíhajícího času (kapel) a taky to, že společenská rezidua jsou v nás pevně zakotvená, ale my jdeme stejně/bohužel dále.
Deska je o nákladu 273 kusů, je dvoubarevná a celý design se točí kolem červené a bílé (nevinnost/krev, dorota maslowska, komunisti/slepota). Grafiku si omotal kolem prstu Carton Clan (bez náhrady pracovních výloh), mastering ten, který chce zůstat v utajení, asistentem režie byl bro (brněnský drak), celou transakci zprostředkovali XvinylX, duchovní vedení zastal Louis-Ferdinand Céline, průvodní slovo umožnil Palo Pilch (mistr Slezska v orientačním běhu). Stylový gatefold obsahuje vnitřák, kterému říkáme brožura, jsou v něm texty kapel i texty kapel o sobě, taky je tam na speciální bláně natištěný klíč k desce i k hudbě jako takové.
Jak říká pamětník: „Na začátku bylo slovo. Kecám, i když vlastně ne. Na začátku bylo zoufalství, pak Aranův nápad a Bourkova přesvědčivost. Aran Epochal taky poslali první song. Říkal jsem zhruba toto. Ve snaze učinit svět Diycore i ten kolem nás zajímavější, přicházíme s neodolatelnou nabídkou, něco jako posezení s Bogem Protilehlé Strany...“ Ale tohle je pryč, sentiment šel do prdele a nechal za sebou červenobílý asfalt stylově různorodých kapel, od crustu k lo-fi. Ptáte se, jestli je to koncept, soudržné album nebo make-up, který slízá z mondénní milovnice a rozpadá se dříve než zakokrhá první nebe? Je to... nádhera. K dostání v Rekomandu, e-shopu Day After nebo u Silver Rocket, jestli chcete podpořit rovnou blbce, stačí napsat na info[at]diycore[dot]net >>> [at]=@, [dot]=.
Tracklist:
UNNA "Bez přesvědčení"
PETIT PIGEON "Sluncee"
DEPAKINE CHRONO "Kunerola Speciálová"
OR "Stěny"
NOISE AFTERPARTY "01"
HAVE TO BE DISTANCED "Lights Are Landing in Area 51"
PRŮMYSLOVÁ SMRT "Samurajovo poslední tažení"
PACIČKA "Judas Beatles"
HIPPOBELLY "Neighbourhood"
REMEK "Archiv"
ARAN EPOCHAL "Poslední Praha"


>>> MAREK STARCASTIC | 2011-11-20 >>>
Skoro přesně rok po neobyčejně úspěšném debutu BONUS "Konec civilizace" vydává Martin Hůla aka Bonus svoji druhou LP desku, BONUS "Náměstí míru". Album vychází ve společné péči labelů STARCASTIC a DEADRED, součástí balení s artworkem Sáry Bergmannové je kromě vinylové desky i CD a kupón na stažení digitální verze v MP3 a FLAC. Desku je možné koupit i přes iTunes a k dispozici je také bezplatný stream celého alba na webu labelu.
Narozdíl od koncepčního předchůdce vznikalo nové album - podle Bonusových slov - docela nenápadně: „V dubnu jsem si do práce dones jeden overhead (mikrofon, kterým se normálně zvučí činely) a jednou, dvakrát týdně jsem přišel o hodinu dřív než ostatní a nahrával si, jen tak, nějaký nápady. Postupem času mi ty použitelný z nich přišly jako dobrej základ na EP a v srpnu jsem zjistil, že mám víc než hotovou desku.“ Nahraný materiál produkoval a smíchal a doprodukoval Tomáš Karásek (aka MMtm, Gargle&Expel), který stojí mimo jiné za fenomenálním netlabelem Surreal Madrid.
I přes mimoděčné okolnosti vzniku nejde v případě nového alba o žádnou nesmyslnou lepenici, deska funguje pohromadě výborně, má specifickou atmosféru a jedinečný zvuk. Akustické nástroje Bonus zasazuje do hypnoticky repetitivních struktur, jednotlivé nástrojové linky evokují vrstvení a prolínání smyček, tedy postupy charakteristické pro elektronickou hudbu nebo hiphop, rytmické textury pracují s autentickými nahrávkami nejrůznějších zdrojů, od ťukání do plechovky a tleskání až po kopírku.
Středobodem alba ale pochopitelně zůstavají Bonusovy texty, plné mikroskopicky přesně odpozorovaných detailů, postřehů, myšlenek a pečlivě stavěných nálad. Inspiraci k zvuku Náměstí míru dal Bonusovi publicista Michal Nanoru: „Michal mi navrhnul zapomenout na to, že jsem jakoby producent nebo tzv. studiovej kouzelník, podle něj je Bonus spíš chlápek s kytarou v podchodu na nádraží,“ říká k tomu Bonus, „vzal jsem to doslova a složil všechny skladby jen s kytarou a pianem.“
Výslednou podobu ale ovlivnila, vedle producenta Gaexe, i různorodá řádka hostů: houslistka Barbara Barros, zpěvák David Volenec (Prince of Tennis, Colorfactory), jazzový kontrabasista Lukáš Kytnar, banjista Fanda Holý (Kojoti), na steel kytaru hraje zvukař Ondřej Ježek (OTK, Gurun Gurun), producent debutového alba Pe.Klo (Komunisti) nahrál kytaru, ukulele natočil Marek Čulen, hlava labelu Starcastic a v neposlední řadě se na albu mihne herečka a zpěvačka Johana Švarcová (Kazety). Do jedné skladby přispěl v netradiční poloze i americký rapper Lushlife - nahrál mandolínu a vokály.
„Náměstí míru je stav mysli, zen ulice.“


>>> BERRY | 2011-11-20 >>>
Z českých metalových kapel nikdo nemá a těžko kdy bude mít tolik vinylových releases jako černokněžníci Root. Na důkaz slov přidali letos v říjnu další, tentokrát nikoliv reediční, nýbrž regulérní řadovou desku. Tu vydali 18. 10. 2011 u polského labelu AGONIA RECORDS a zaštítili titulem ROOT "Heritage Of Satan". Luxusní gatefold edice vychází v celkovém nákladu 500 kusů, z nichž je 400 na dostupném černém a 100 na červeném vinylu, který je k dostání pouze u vydavatele. 9. řadová deska je návratem k temným kořenům kapely a podílelo se na ní i několik hostů, jako např. Blasphemer (ex-Mayhem, Aura Noir, Ava Inferi), Nergal (Behemoth) či Erik (Watain), který se postaral i o stylový obal v duchu černé tradice.


>>> PETR PHR | 2011-11-20 >>>
Po osmi letech přichází brněnská punkrocková legenda s novým řadovým dvojalbem ZEMĚŽLUČ "Hledání". Během let, které uběhly od poslední řadové desky kapela vydala několik singlů a aktivně koncertovala, rozhodně tak nelze hovořit o stagnaci. Nová deska je nahraná během jara a léta v novém brněnském studiu Sonidos a materiálu - i po pečlivé probírce - je tolik, že zaplnil dvě LP, minutáž je lehce přes hodinu.
Jestli nějaká kapela zraje jak víno a je desku od desky lepší, je to právě Zeměžluč. Už poslední singly naznačily směr, kterým se kapela vydala a nová deska v nastoupeném směru pokračuje. Přímočaře punkrockové, ale nikoliv primitivní skladby s množstvím lehce zapamatovatelných melodií a k tomu již klasické Šotyho texty, které jsou osobní, objevné, přemýšlivé ale i jedovaté a filozofující. Na albu je ovšem několik méně dogmatických skladeb, v jedné z nich zpívá i zahraniční host, zpěvačka francouzských La Fraction, Magali, najdeš zde i odkaz na Bo Diddleyho.
Samostatnou kapitolou je zpracování desky. Dá se s jistotou říct, že něco podobného je neobvyklé nejen u nás, ale i ve světovém měřítku. Album totiž na vinylu vychází jako double LP zabalené v luxusním trojitém gatefoldu (s extrémně tlustým hřbetem), vše je vytištěno na ultratvrdém kartonu s vysokou gramáží. U každého LP navíc najdete i CD s kompletní nahrávkou (CD vychází i samostatně pro ty, co si zatím nepořídili gramec). Vychází i limitovaná číslovaná edice 150 kusů, kde kromě výše uvedeného najdete i plakát a hlavně bonusové 7" SP s dalšími dvěmi skladbami!
To vše u PAPAGÁJŮV HLASATEL RECORDS. Podrobnější informace o bonusovém, bezejmenném SP přineseme později.


>>> BUBU | 2011-11-12 >>>
UMAKART, PRIESSNITZ - Křest soudtracku filmu Alois Nebel - 23. 9. 2011, Divadlo Archa, Praha

Po letošním jarním zážitku s brutálně přeplněnou Akropolí jsem se ten páteční večer vydával do Archy trošku s obavami. Ovšem na křest soundtracku k filmu Alois Nebel asi nedorazily všechny vlaky a Archa tak byla zaplněna sice velmi slušně, ale hybatelně.
Začátek večera připadl na UMAKART, sporadicky koncertující kapelu Jana P. Muchowa, Jaromíra Švejdíka a Dušana Neuwertha a zároveň jednoho z autorů hudby k filmu. Netradiční zahájení koncertu, kdy kapela hrála za plentou na kterou se promítaly siluety muzikantů, bylo poměrně efektní, navíc Umakart zahájili neobvykle Pradědem z repertoáru The Bombers, dalšího projektu kolem Priessnitz. Sice je pravda, že jsem ho nikdy tak úplně nestrávil, ale umakartová verze byla docela fajn. Padá plenta a objevuje se kapela s Jaromírem Švejdíkem v čele. Umakart po sobě za celou dobu své existence zanechali zatím bohužel jen jediné CD "Manuál", ale když zněly "Město", "Brněnský drak" nebo "Může se stát", člověk si uvědomoval, že je to jedna z nejlepších sbírek písní a tanců za poslední dekádu. Další umakartové obložení by určitě neškodilo. ... více


>>> BERRY | 2011-11-08 >>>
O vydání vinylové desky FLOEX "Zorya" jsme podrobně informovali zkraje 4. čtvrtletí tohoto roku (viz. níže). Nyní doplňujeme informace o aktuálním životě alba citací vydavatele, MINORITY RECORDS: "Vinylová edice Floexova nového alba Zorya na čirém vinylu o počtu 300 ks se prodala týden před oficiálním vydáním, avšak ti z vás, kteří by jej rádi vlastnili, mají nyní možnost si předobjednat druhou edici. Tato edice je limitována počtem 140 ks čirého žlutého vinylu a opět obsahuje dva grafické listy (29 x 29 cm) s ilustracemi Veroniky Vlkové. Jak je již zvykem, každé album obsahuje i download kupón pro stažení alba v digitálních formátech MP3 a FLAC.".


>>> BERRY | 2011-11-08 >>>
PAPAGÁJŮV HLASATEL RECORDS odhaluje své aktuální vydavatelské plány. Do konce roku vyjde určitě jak novinka ZEMĚŽLUČ "Hledání", tak reissue (původní vinyly s novými obaly) dvou starších desek.
O všech vydáních budeme průběžně aktuálně informovat.
ZEMĚŽLUČ "Hledání" (double LP)
ZEMĚŽLUČ "Fajn, bezva, prima" (LP)
ZEMĚŽLUČ "Live In U.K." (LP)
BESTIA TRIUMPHANS "Všichni v jedný hře" (LP)
UCHÁZÍM "Marnostroj" (LP)
TELEX "Řeznickej krám" (LP)
NAŠROT "Totálně našrot" (LP)
V plánech je zahrnuta i zahraniční scéna:
DAVOVÁ PSYCHÓZA "Kríza vedomia" (LP)
DAVOVÁ PSYCHÓZA "Svet žaluje" (LP)
F.U.K. "New Wave Of British Punk Rock" (LP)


>>> VLAD PIPER | 2011-11-02 >>>
Skupina C vznikla roku 1999 v Táboře jako projekt tří členů kapely Waawe. Jejich hudba je čistě instrumentální a čerpá jak z kytarového post hardcore, tak i například dubu, noise a elektroniky. V roce 2001 vydali debutové sedmiskladbové EP "Dep", na podzim vyráží společně s Deverovou chybou na měsíční turné po Evropě a za klávesami jen zprvu zaskakující Tomáš Cílek se stává regulérním čtvrtým členem kapely. V roce 2003 vydávají album "Universum", v dubnu a říjnu následujícího roku absolvují dvě evropská turné. Od té doby stihla Céčka vydat ještě dvě řadové desky: "Underlove" (2006, Silver Rocket) a loňskou "Opus Vulgaris", koncertovat společně například s Dianogah, Album Leaf, Mono, Ninou Nastasia nebo Cheval de Frise. Stále aktuální deska C "Opus Vulgaris" vychází nejprve v roce 2010 jako free download na stránkách Election Records a o rok později, poslední říjnový den roku 2011, u PIPER RECORDS v limitovaném nákladu 110 kusů na čirém vinylu s vnitřním plakátem.


>>> BERRY | 2011-11-01 >>>
BLOODY PHOENIX "Death To Everyone" LP (2010 625 Thrash, Obscene Productions)
Hear Grind Core & Live Your Life!
Stejně jako ve světě není větší grindcorové kapely, než je kolos Napalm Death, není v České republice větší grind core maniak, než je Čurby. Úvodem holá fakta. Stejně jako Napalm Death mají skvělé a talentované synky, tak Čurby šíří jejich poselství dál.
Jestli se hlupák domnívá, že sedmdesátkovej hard rock je třeba řádně naposlouchat a osmdesátkovej grind core nikoliv, nechť zůstane hlupákem v sedmdesátkách. Já sice zatuhnul v osmdesátkách a devadesátkách, ale nikdy nepodceňuju žádnou novou hudbu, i kdyby byla už zcela mimo mý - předsudkama domnělý - pravidla, i kdyby to byl dosud neslyšený extrém drolící na prach stávající nejextrémnější konvence. ... více


>>> BERRY | 2011-10-29 >>>
JELLY BELLY "Deaf Till 30" 12" EP (2011 Deadred, Starcastic)
Maják na východnom pobreží
Pink Floyd psychedelic předehry, rozšmelcovaný pod trychtýřem mixeru electro beaty a suicidal loopy. (Žalm A1 / J311Y B311Y "2 Count /2/ 3")
Nebo ještě blíž ke žhavýmu jádru, přibyvší zpěv na pozadí údernýho, ústředního startéru. A kytarovka, dokud prsty nekrvácej za to blbě použitý slovo. (Žalm A2 / J311Y B311Y "Miami Vice")
Nejcivilnější song, co si osvobozenýho posluchače omotá, jako když rozdováděná ždímačka z osmdesátek přilepí netrendový hadry na svý stěny. (Žalm B1 / J311Y B311Y "Prime #######")
Zmatenej orientační běh graduje tenisovým podáním, který následuje rychlej hokejovej set s rolbou na ledě v roli hostů. (Žalm B2 / J311Y B311Y "#43"). ... více


>>> BERRY | 2011-10-26 >>>
14. 10. 2011 vyšlo již 7. split 7" SP série Aran Epochal, nyní poprvé vybočující z řady, formy a jisté grafické uniformity. Titul ARAN EPOCHAL "s/t" | TIM REMIS "s/t" zrealizoval D.I.Y. label DOG LOVERS RECORDS uprostřed lesů lidskýma rukama v nákladu 130 kusů. Singl na 45 otáček obsahuje po dvou zcela nových skladbách od každého svérázného písničkáře. Oba jsou teď uprostřed tuzemského turné, pro termíny omrkněte stránky labelu.


>>> BERRY | 2011-10-09 >>>
KOMUNISTI "Dlouhá zima" LP (2011 Silver Rocket)
Bizarre Bazaar
Letos poprvé - v historicky druhé rozsáhlé vlně renesance tuzemských vinylů - šeptají opatrné hlasy, že některá vylisovaná alba jsou zbytečná. Která konkrétně už nikdo nevysloví, natož napíše. Na povrch scény tak nyní sem tam pomyslně vyvře tichá řevnivost mezi fanoušky i , ale co chcete, na tržnici už je málo místa pro stánky, nicméně všichni sběratelé se tam s řádnou rezervou stále vejdou. Tak nevokecávej, jsou teda ty Komunisti na vinylu zbyteční? Dokud jsem tuhle desku nedržel fyzicky v rukou a uších, byl jsem přesvědčený předsudky, že právě tak. Ta fošna má prvoplánově notně provokující pachuť, se kterou ve chvíli prvního střetu koliduje její civilní, ale maximálně působivý grafický design (třeba s tuzemskou premiérou - vnitřním obalem z tuhého kartonu). ... více


>>> LADISLAV OLIVA | 2011-10-06 >>>
HYPNOS "Halfway To Hell" mini LP (2011|06|01 Magick Disk Musick)
Bruno se znovu ohání smrtící kosou
Když někdy počátkem roku 2006 zmizela ze scény formace HYPNOS, tehdy označovaná přehlasovaně jako HYPNÖS, vypadalo to na konec jedné veličiny, která si během svých šesti let vedla lépe a v jistém smyslu „krabathorštěji“ než rychle vyhasínající „speckmannovský“ KRABATHOR. Nakonec tedy nejen Christopher, ale také jeho někdejší souputník Bruno se nějak vytratil z metalového dění. Na přelomu let 2009 a 2010 ale došlo k žádoucímu obratu a alespoň jedna z dvojice úspěšných deathmetalových značek se vrátila zpět. Přestože následné koncerty disponovaly i vícero kytaristy, na počátku veškeré obnovy stály pouze dvě figury - všestranně kytarující Bruno a bubnující Pegas. Červenec 2010 přinesl minialbum v podobě digipakového kompaktu, který se po necelém roce dočkal rovněž vinylové edice. Smrtící komando se tak znovu rozjelo do funkční rotace. ... více


>>> BERRY | 2011-10-02 >>>
ZKOUŠKA SIRÉN "...a nechtěl bys už přestat?" LP (2011 Silver Rocket)
Dnešek už končí, zítřek nás nečeká
Sirény pravidelně řvaly nepřerušovaným tónem. Každou první středu v měsíci v pravý poledne. Silver Rocket tak svým důkladně vyvinutým emocionálním smyslem přivedli do světa vinylů další výraznou kapelu, mladou krev posilující katalog.
Psychedelický obal desky s pološíleným metalovým logem, na opačné straně tracklist vzhůru nohama, uvnitř lidskou rukou psaný inlay s kódem a černý vinyl ve standardním bílém vnitřním obalu.
S odstupem doby a po mnoha posleších oceňuji nejprve vkusně rozvržený poměr instrumentálních pasáží - poměrně dlouhých skladeb - a zpěvu, ke kterýmu se dá dostat a navyknout jak od sbírání známek k vinylům. Výstředním se může jevit, že o tomhle nelíčeném výrazu zpěvu se místy dost možná zdá kdejakýmu rádoby prudkýmu Billovi, kdekoliv a kdykoliv na tripu. Věřím každý slovo, a to i ono, kterýmu zrovna hned nerozumím. ... více

nahoru | Hlavní stan


Srpuls.CZ | Vdmusick © Λ-Ω Magick Disk Musick 

NAVRCHOLU.cz