Hlavní stan  |  České vinyly  |  Recenze  |  Rozhovory  |  Odkazy  |  Kapely

Hledané  |  Nabídka  |  Inzerce  |  Poznámky  |  O nás  |  Kontakt  |  English info


>>>   H l a v n í   s t a n   >>>   A r c h i v   >>>   2011 - 1. čtvrtletí

>>>   Archiv novinek 2011 - 1. čtvrtletí

>>> BERRY | 2011-03-31 >>>
Na konci února vyšla u vodňanského labelu DOOMENTIA RECORDS druhá řadová deska písecké kapely LAHAR "Umění strachu". Vinyl byl vydán ve dvou verzích, klasicky černý v jednoduchém vnějším a vnitřním kartonovém obalu s inlayem obsahujím texty, a limitovaný bicolor, konkrétné modročerný vinyl se stejným inlayem, vnitřním kartonovým obalem, ale navrch bonusovým potištěným slipmatem (plstěnou podložkou na gramofon) a v ultratuhém rozvíracím obalu. Limitovaná verze ohraničená striktními 150 kusy je vyprodaná, standardní LP k dispozici i v našem obchodu. Obě verze obsahují kromě sedmi nových autorských skladeb jihočeských poslů hardcore / thrasmetalu i předělávku Kritické situace, konkrétně cover "Snad kdesi za Pijavou".


>>> MERŤÁK | 2011-03-27 >>>
MÖRKHIMMEL "Sheep In The Labyrinth" LP (2010 Death Trap Records, Forced Expression Records, Hardcore Attack Records, Phobia Records, Slave Of Beer Records, State Fucker Records, Svoboda Records, Totalitarianism Still Continues, Undislessed, Up Yours Records, Waking The Dead)
Mezinárodní bordel přímo z pekla!
S Mörkhimmel jsem se poprvé setkal na koncertě v roce 2009 a hned jsem byl jejich temným pojetím crustu a metalu uchvácen. Trpělivě jsem vyčkával až vyjde jejich muzika i na nejlepším hudebním nosiči, tedy na vinylu. A tato má vize se naplnila albem "Sheep in the Labyrinth" v loňském roce. Neodpustím si trochu stručné historie na úvod - kapela se dala dohromady v roce 2007 a hned o rok později vypustila na svět svou první nahrávku, ovšem pouze na CD. Materiál z tohoto počinu letos vyšel na vinylu s názvem "In The Shadow Of The City", ale tomuto LP se budeme věnovat až v jiné recenzi. Deska "Sheep In Zhe Labyrinth" je tedy postavena na novějším materiálu téhle smečky. Tahounem kapely je od začátku zpěvák Slávek, který je mimochodem i bývalým vokalistou dnes již dávno rozpadlých Mass Genocide Process. V kapele se vystřídala celé řada muzikantů a bývalých (i současných) členů kapel jako např. Angry Brigade, Die Outsiders, Beton či Guided Cradle! Navíc členové kapely pocházeli kromě České republiky i ze Slovenska, Nového Zélandu a Ameriky, tudíž není od věci brát Mörkhimmel jako mezinárodní kapelu, bohužel která se v loňském roce uložila ke spánku. Nyní už ale zpátky k samotné desce. ... více


>>> BERRY | 2011-03-19 >>>
Už téměř druhý týden bliká na titulce banner k nový fošně FESTA DESPERATO "Psi Vatikánu". Před chystanou regulérní recenzí tedy pojďme mrknout na obal a doplnit základní info. Deska vyšla u INSANE SOCIETY RECORDS na černém vinylu v nákladu 525 kusů, obsahuje šestipanelový černobílý obal v tradici desek Crass a v drážkách chřestí nemilosrdný d-beat hardcore / crust v dávce devíti vlastních skladeb plus Bombanfall cover a finální stopáži necelých 20 minut.


>>> PETR PHR | 2011-03-11 >>>
Rožnovská scéna byla vždycky originální a kapely z oblasti rožnovska většinou rozeznáte na první poslech. U zrodu fenoménu „rožnovská scéna“ stála mimo jiné důležité party taky skupina Telefon. Kapela vznikla v roce 1992, v půlce devadesátých let vydala LP "Háková panenka", které časem získalo v podstatě kultovní status, odehrála hromadu koncertů a složila písně na novu nahrávku, ke které už ale nikdy nedošlo - v devětadevadesátém roce se Telefon rozpadl a nikdo nepředpokládal, že se kdy dá znovu dohromady. Členové kapely spolu dál pokračovali v různých jiných skupinách, nakonec se tři čtvrtiny sešly v Commplicité Candide. V roce 2008 od CO-CA odchází bubeník. Zbývající muzikanti si prohodí nástroje, přiberou nového basáka – a Telefon je zpět. Se starým přístupem, ale s novou energií a hlavně s novou deskou! Album TELEFON "Smysl malých činů" vyšlo u PAPAGÁJŮV HLASATEL RECORDS, a to pouze na vinylu. Obsahuje 16 tracků energického punku, který částečně navazuje na tvorbu Telefonu z jejich prvního období, ale vše je okořeněno léty zkušeností a modernějším zvukem. Krom klasického černého asfaltu vychází i barevná verze, ke které je přiložena linorytová nášivka.


>>> BERRY | 2011-03-09 >>>
19. ledna 2011 vyšla u VOLE LOVE PRODUCTION debutová deska I LOVE 69 POPGEJU "Let's Gold Corridor", a sice na zlatém vinylu v limitované edici 275 kusů. 12 tracků shrnuje dosavadní historii slezsko-valašské skupiny. Její oficiální materiály přibližují kapelu následovně: „Duo Jakub Adamec a Pavel Pernický ve své tvorbě překračuje hranice mezi hudbou a výtvarným uměním. Audio-vizuální, fyzický a barevný disko-punk plus věčně čerstvý campingový dekadancefloor. Podklady z kláves pumpují různou rychlostí v rozlišných stylech mixu disko a punku, country a náboženské muziky, elektro s cirkusem, vše s dodatkem hravosti, neodolatelného narcismu, úpadkovosti a špinavosti. Energii a intenzitu, kterou vyzařují na svých živých vystoupeních a která je jejich poznávacím znamením, se snažili zachytit a předat na své debutové nahrávce, která se - narozdíl od předešlých EP - konečně dočkala dopracování detailů až do konce.” Kapela má za sebou přes 100 koncertů po Čechách, Slovensku, Polsku, Německu, Maďarsku nebo Švýcarsku. Koncertovala např. s Final Fantasy, Felixem Kubinem, Kevinem Blechdom a dalšími. Přejít nelze ani fakt, že byla vyhlášena jako nejzajímavější projekt soutěže Malá Alternativa 2009. Aktuální vinylovou desku distribuuje Malárie Records.


>>> BERRY & SYKY | 2011-03-03 >>>
GRIDE, SHEEVA YOGA, SEE YOU IN HELL, LAHAR - 26.2.2011, Velbloud, České Budějovice

„Když jedu na koncert mám triko Lahar“ - tímhle statusem se mohla chvástat půlka sušický výpravy do Budějovic a mě se tak trochu vybavily časy před patnácti a víc roky, kdy jsme jezdili na koncerty do strakonický sokolovny, pražskou Sedmičku, Ladronku a další jednotlivý místa, která už si teď ani nevybavím. Byly to hezký roky, ale teď jsou lepší, mladickej vzdor je sice ten tam, ale jezdíme pořád, i když se složení proházelo a omládlo.
Kolem sedmý parkujeme před Velbloudem, zdravíme se se See You In Hell, jedna parta mizí v indický restauraci (kde to - jak se později ukáže - fakt přežene) a já s Kennedym kecáme v prázdným klubu. Pomlouváme kapely a řešíme, která je nejvíc, trochu se šťoucháme i mimo facebook. Urážíme nějaký pivo a mezitím se klub zaplní do posledního místa. ... více


>>> BERRY | 2011-03-02 >>>
Vyhlášení a výsledky >>>


>>> BERRY | 2011-02-28 >>>
Dnešním dnem, tedy pondělkem 28. 2. 2011 úderem půlnoci končí možnost hlasování. Poslední šance. Instrukce.
V prvních březnových dnech zveřejníme výsledky a pak se naplno ponoříme do přívalu již zrealizovaných, naplánovaných či zvažovaných českých vinylů 2011. V poznámkovém bloku máme tužkou poznamenaných cca 40 titulů! A pár čerstvých postřehů, tedy buďte ve střehu!


>>> BERRY | 2011-02-27 >>>
MOTHER "Through This Disappearing Land" LP (2010|12|12 Insane Society Records)
Emotivní soundtrack k apokalypse
Bejt lehčí bulvár, máme tady dvanáctipalcovej titulek „Pokud byli Thema Eleven death metal, Mother jsou country!“, ale bulvár nejsme a i když zní podobnej škvár atraktivně, ve skutečnosti tomu tak samozřejmě není. Ale srovnávání s minulou kapelou se v případě dlouhohrajícího debutu nové formace (s většinou starých členů) nevyhneme, s tím nemůže nikdo počítat.
Pokud posluchač pronikal do "The Great Misanthrope" déle, "Through This Disappearing Land" rozhodně nebude mít natráveno rychleji. Obě desky jsou svorně na delší dobu, ovšem s trvalou hodnotou. "The Great Misanthrope" bylo pestřejší album s mnoha tajemnými zákoutími, "Through This Disappearing Land" je proti němu přímočaré a živočišnější, úder bez varování. To by ale ke slavné minulosti stačilo, nová epocha je tady, tak konec přílišného ohlížení se. ... více


>>> BERRY | 2011-02-26 >>>
OTK "Kot" double LP (2010 Inerziaformisharecords A.C., Silver Rocket)
Tuplovanej Kot
Sakra, ale že si tady s těma recenzema kolikrát umíme dát na čas! Na naši obranu budiž zopakován fakt, že dlouhohrající deska je dlouhodobé médium - co se jednou vylisuje do drážek, zůstává v nich navěky, a tak ani necítíme nutnou potřebu psát o všem obratem po vylisování, zvlášť pak o reedicích, na které se rovněž nějaký čas čekalo. Ale abychom si rozuměli, delší doba jsou jisté úroky v podobě zažití desky v čase a formulování trvanlivého názoru na ni.
Tak jo, OTK vloni dvakrát, nejprve již recenzovaným purpurovým vinylem OTK "Sona a kuva", a teď pro změnu debutem coby double elpíčkem. Pomineme-li motiv obalu, který je pro většinu zvláštní stejně jako obecně hudba mimo rádia, zastavme se u provedení. Masivní lakovaný karton ukrývá ve své rozevírací podobě dva černé vinyly uložené ve standardních papírových bílých vnitřních kapsách se středovými otvory. Navenek působí deska monumentálně, a co teprve zevnitř! ... více


>>> BERRY | 2011-02-22 >>>
EVIDENCE SMRTI "Demo 2008" one-sided 12" mini LP (2010 Insane Society Records)
Však nemusíš se bát, oni postarají se o tebe!
Jednostranné mini 12" LP - pro někoho plýtvání výrobním materiálem, pro jiného fetiš non plus ultra. Historicky první s tímhle formátem u nás vyrukovali jihočeši - GRIDE "Tanec bláznů" má na B straně doslova vyleptaný znak francouzského labelu, který jim tenkrát desku vydal. Pak lze registrovat ILLEGAL ILLUSION "Veto" - vyleptaný motiv je již profi vzezření, mají tam titulku, ale chvíli trvá, než ji oko odhalí. CRUX "Řev smrti" obsahuje vyleptané logo - zřejmě nejčistější design, byť na barevných vinylech se trochu ztácí. Domácí kapely následuje domácí vydavatel zahraniční hvězdy - MACABRE "Human Monsters" je jednostranné mini LP, jehož B strana je čistá, pomineme-li tam v podstatě zbytečně umístěný středový label. A jsme v současnosti a máme co do činění s profi d.i.y. pojetím volného béčka. EVIDENCE SMRTI "Demo 2008" se jeví být technologicky nejnáročnějším a efektem nejsilnějším počinem ze vzpomenutých. Béčko bylo ošetřeno sítotiskovým válečným motivem, ruční práce deska po desce. ... více


>>> BERRY | 2011-02-20 >>>
V kooperaci 8 labelů či příznivců kapely, jmenovitě ABACK RECORDS, EVERYDAYHATE, G.R.F. RECORDS, HELLBEAT, JN THE BEAST, MATES PROKOP RECORDS, NOISE MAFIA a RARACH KATUS RECORDS právě spatřila světlo světa dlouhohrající deska 6MAS "Rape The Earth...". Černý vinyl limitovaný 500 kusy obsahuje 11 skladeb, intro a outro (to v podobě nekonečné drážky), úhrnem téměř půl hodiny fast crustu kříženého s grindcorem. Brněnská kapela 6MAS existuje od roku 2003, velkou debutovou desku vydává právě nyní. LP je mj. skladem i v našem online store.


>>> LADISLAV OLIVA | 2011-02-16 >>>
Svého šíření se konečně dočkala debutová gramodeska orlovské anarcho-hardcore-punkové kapely TUPAK AMARU "Fuck The System!!! ...a co dál?", vydaná v kooperaci 15 podzemních labelů, jimiž jsou BAŽINA, BLINDMAN MELODIES, BURINA RECORDS, BURYZONE ZINE, DIY PIRATEN, FOLLOW YOUR DREAMS, HITCHIN' TO REVOLUTION, CHYBA, KILLING ART RECORDS, KOŘENY BAOBABU, OLGA HEPNAROVÁ RECORDS, PAPAGÁJŮV HLASATEL RECORDS, RAUHA TURVA, REALITA.TV a SCREAMING MIND. Přestože distribuci LP opozdil obsáhlý A4 booklet, 500 kusů oranžového vinylu v barevném obalu bylo vyrobeno ještě v roce 2010 a právě do něj je titul oficiálně řazen. Sehnat jej lze za 200 Kč + poštovné například na e-mailu bazinator[at]email[dot]cz >>> [at]=@, [dot]=.


>>> BERRY | 2011-02-13 >>>
U berlínského labelu PALE MUSIC právě vyšlo debutové album KILL THE DANDIES! "I Saw White Fields". Pražská kapela založená pohrobky The Nihilists jej sice vydala již v roce 2009, ovšem pouze na CD. Kill The Dandies! podle svých zcela výstižných slov míchají smrtící zvukový koktejl garážového rocku šedesátých let, výrazného zvuku hammondových varhan, analogových syntezátorů a útočných kousavých kytar. Jejich hlavním inspiračním zdrojem je především psychotický rock'n'roll á la The Cramps, Lee Hazlewoodovské lízátkové country balady, neučesaná syrovost The Velvet Underground na konci jednom a Spectorovské hlukové stěny na konci druhém. Produkce alba se ujala sama skupina spolu s legendárním holandským zvukařem Bertem Nevenem, známým též těsnou spoluprácí s post punkovou kapelou Killing Joke. Jako hosté se na desce objeví například Chérie, zpěvačka ze známého berlínského seskupení Warren Suicide, nebo sám Steve Morell, šéf vydavatelství Pale Music. Speciální sběratelská vinylová edice obsahuje exkluzivní bonustracky, jiný sled songů, jednoduchý obal a černý vinyl.


>>> BERRY | 2011-02-12 >>>
BONUS "Konec civilizace" LP (2010 Deadred, Starcastic)
Se neposer vole
Jako jeden ze sedmi headlinerů Magick Musick 2011 open air festivalu vystoupí 18. 6. na Boudě v Čermný u Sušice Bonus. „Hele, jo, asi znam, něco mi to říká...“. Tak přesně pro ty bude tahle recenze, totiž pro druhou skupinu, co denně visí na netu jak malý dítě na mámě, není třeba vytvářet „další“ článek o konci civilizace, protože oni jsou konec civilizace. ... více


>>> BERRY | 2011-02-12 >>>
Královéhradecký label PURE HEART RECORDS vůbec nezahálí a navíc nezanedbává ani českou scénu, čehož důkazem jsou dva nedávno vydané tituly. Starším z nich je split LP GATTACA "s/t" | CLAMANT! "s/t", který vyšel v kooperaci s francouským labelem DREAM COMES TRUE v červenci minulého roku. Domácí zástupci vinylu, Gattaca hrají emo / crust s politickými texty a Clamant! z Mexika devadesátkový emo / hardcore. Split LP vyšlo v nákladu 250 kusů.
Novějším titulem je singl chebské screamo kapely ESAZLESA "Chtěl bych vidět svět dětskýma očima". Pětisetkusová edice vyšla stejně jako split LP na černém vinylu, 7" singl v kooperaci s českobudějovickým labelem NOISE ASSAULT AGENCY BUDWEISS.


>>> BERRY | 2011-02-10 >>>
Španělské provázané labely Vampisoul a Munster Records nepolevují ve vydávání dávných českých interpretů na vinylových deskách. Po předloňských double vinylech Marty Kubišové a Emila Viklického u Vampisoul vyšlo vloni na Munster Records triple LP The Plastic People Of The Universe (o všech třech titulech jsme aktuálně informovali). Právě MUNSTER RECORDS stojí za dalším, letošním vydáním double LP THE MATADORS "Get Down From The Tree!". Limitovaná edice jeden tisíc kusů obsahuje kompletní sbírky studiových nahrávek z let 1966–1968, a sice od raných instrumentálek, přes R&B / soul covery, až ke klasickým psychedelicky freakbeatovým vlastním skladbám. Všech 24 songů bylo remasterováno z originálních analogových pásů. Double LP obsahuje sleeve note odborníka Lukáše Machaty, fotografie a reprodukce dobových materiálů.


>>> BERRY | 2011-02-08 >>>
Zajímavým a na české scéně pop music výjimečným projektem kombinujícím stejnou měrou a důrazem hudební a výtvarnou stránku je pražská kapela Toxique. Jejich druhá řadová deska je unikátním nadžánrovým projektem, který designérsky zaštítila domácí grafická špička, Studio Najbrt. TOXIQUE "Outlet People" vychází v mnoha audio a vizuálních podobách a bylo by pošetilé domnívat se, že jednou z nich je klasická černá deska. Pochopitelně není tomu tak. Vinyl samozřejmě vyšel, ovšem konkrétně jako jediný loňský domácí picture disk, navrch kombinovaný s další specialitou, tzv. shape - tedy ořezaný zcela v souladu s vizuální podobou znaku aktuální desky. Sedmiskladbová obrázková deska je uložena v jednobarevně potištěném inlayi z ofsetového papíru (prvních 50 kusů má inlay z lesklé křídy) a to vše v jednoduchém vnějším kartonovém obalu s lesklým laminem. Album vyšlo u TOXIQUE MUSIC S.R.O. v limitované edici 500 kusů.


>>> BERRY | 2011-02-08 >>>
Pražský soul / popový objev Navigators má za sebou dvě alba, která letos vyšla souhrnně jako triple LP u SUBPUB RECORDS. Limitovaná edice pěti set kusů obsahuje tedy rovnou tři asfaltové supernosiče, na kterých tím pádem najdete nejen novou desku "My Place", ale i úspěšný debut "Sky Travellin'", a sice včetně všech textů. Z koncertních úspěchů sedmičlenné kapely připomeňme předskakování legendám žánru, Earth, Wind & Fire či Seala. Triple LP je ve vodách domácího mainstreamu velmi ojedinělá a odvážná věc, dá se však předpokládat, že během let se komplet NAVIGATORS "Sky Travellin'" / "My Place" stane ve svých kruzích ceněnou raritou.


>>> BERRY | 2011-02-07 >>>
DRAG ME PISSED "La Guerre Des Sons" 10" EP (2010|10|10 Greta Sound System Records)
Emo devadesátky na černém desetipalci
Je to klišé jak blázen, ale nejzazší západ Čech je pro mě již nějaký rok synonymum živočišnýho hardcoru, bez obalu ceděnýho přes city. Nebudu se hrabat v historii tamních koncertů a nahrávek, ale současnost žije dvojkou nejvýraznějších kapel z tohoto cípu Čech, které se vloni probojovaly na vinyl (obě snad až symbolicky shodně o rozměrech deseti palců), Esazlesa a Drag Me Pissed. Nemám ve vědomém úmyslu je detailně srovnávat, každá jede individuálně v tom svém, i když k sobě mají velmi blízko, a nikoliv jen fyzicky. ... více


>>> MERŤÁK | 2011-02-07 >>>
Na začátku února vychází u francouzského labelu SHOGUN RECORDINGS nová deska česko-americko-novozélandské crust / punkové úderky Mörkhimmel. Deska nese jméno MÖRKHIMMEL "In The Shadow Of The City" a materiál pochází z nahrávky, která vyšla v roce 2008, ovšem pouze jako CD. Celá nahrávka byla kompletně remasterována a vychází v nákladu 500 kusů jako LP. Očekávejte recenzi jak této úplné novinky, tak loňského titulu MÖRKHIMMEL "Sheep In The Labyrinth".


>>> MERŤÁK | 2011-02-01 >>>
MAD PIGS "W.W.B.L.O." LP (2010 Voltage Records)
Brněnský útok, který zakope i toho posledního kritika!
Brněnská hardcore / punková skvadra Mad Pigs „konečně“ vydala na konci minulého roku svůj první velký vinyl. A protože mám pro tuhle kapelu už léta slabost, netrvalo dlouho a ona deska se točila i na mém gramofonu a já pln očekávání poslouchal první tóny kytar a bicích. Ano, dopadlo to výtečně, Mad Pigs nahráli materiál, který fanoušky hodně potěší a kritikům nemilosrdně nakope prdel! ... více


>>> BERRY | 2011-01-29 >>>
CÉMUR ŠÁMUR "...Japabyne!" LP + CD (2010|11|19 Cémur Šámur)
Tnout do živého, stavět do pozoru
Popravdě, nebýt vinylového formátu a undergroundového šílenství okolo něj, vrchlabská skupina Cémur Šámur by mne zřejmě dokonale minula. Tahle věta by šla velice květnatě a zcela konkrétně rozvinout, ale použiju jen obecnější fakt, a sice, že vinylové vydání je jistá záruka - pokud jím někdo prezentuje nahrávku, potažmo kapelu, většinou nepůjde o fakt pokusu - buď je obsah natolik výjimečný, anebo své kapele, resp. hudbě bezmezně věří. Cémur Šámur je na aktuálním albu, svém vinylovém debutu, koktejlem obojího. ... více


>>> BERRY | 2011-01-26 >>>
Alternativa pod alternativou, hudba pod hudbou, psychedelic noise či natvrdo manipulace s gramofony - mj. tím vším je pražské duo Birds Build Nests Underground, které vydalo na samém konci minulého roku u vlastního labelu LOVE NEST - v tomto případě kolaborujícího s OPAX RECORDS - svůj historicky druhý velký vinyl. Všelijak by mohl titul BIRDS BUILD NESTS UNDERGROUND & MY CAT IS AN ALIEN "GRAMOFONU = Voice Of The Universe" posluchače mylně navádět, že se jedná o split LP, ovšem není tomu tak. Italští MCIAA s BBNU toliko kolaborují, a sice formou dohrání kytar, vokálů beze slov a elektroniky do původních gramofonových improvizací. Černobílý stylový obal, černý vinyl a náklad 300 kusů, z nichž 90 obsahuje inlay. Aby toho nebylo málo, 20 kusů vyšlo ve speciální umělecké edici - každá ze dvaceti desek je zabalena do plátna o rozměrech 30 x 90 cm s originální malbou autora obalu, Roberta Opalia, který každou jednu opatřil signaturou a číslem. Desku uvádí Vítězslav Nezval.


>>> LADISLAV OLIVA | 2011-01-22 >>>
TORTHARRY "Beneath" LP (2010 Monster Nation)
Ve zlověstně rotujícím víru nabroušených kos
Hronovská deathmetalová družina Tortharry patřila především v devadesátých letech k nepochybně výstavním exponátům tuzemské smrtící scény. Jezdila i po světě a proto nemůže být divu, že ji leckdo tehdy respektoval coby „menší Krabathor“. Jemu se dokázala kvalitativně vyrovnat, ne-li jej dokonce překonat mimořádně povedeným albem "Unseen" z roku 1999, které lze dodnes považovat za jeden z vrcholných počinů českého smrtonosného metalu. Žel, následující dlouze chystané album "White" bylo nevelkým, přesto znatelným krokem vzad, takže vzpomínka na tehdejší sněhobílou image kapely se s odstupem času jeví silněji než cokoliv z oné desky. Další počiny přinášely lehoučký vzestup formy, ale na úroveň druhé poloviny devadesátých let se kapela dosud nevrátila. Přestože se tak neděje ani s touto deskou, rozhodně není třeba lámat hůl. ... více


>>> BERRY | 2011-01-15 >>>
Tradiční anketa o nejlepší český vinyl roku se dožila svého čtvrtého pokračování a troufáme si tvrdit, že jsme ji letos pojali nejdůkladněji v celé historii a mj. skoro jako sociologický průzkum. Tak tedy, dostalo-li se k vám alespoň 5 desek, hlasujte a pomozte tak dokázat, že česká vinylová scéna žije.
Instrukce k hlasování a vůbec kompletní info k anketě CZECH BEST VINYL DISK 2010 je k dispozici buď jako samostatná stránka s náhledy obalů všech vydaných LP a SP/EP, nebo jako prostý text.


>>> BERRY | 2011-01-09 >>>
Jak si pravidelný čtenář jistě všiml, začali jsme k novinkám vkládat ankety pro zpestření jinak statického webu. Ke dnešnímu dni jich bylo publikováno celkem deset. Podle hlasování usuzujeme, že tahle naše snaha není úplně zbytečná, přesto všem předkládáme anketu o anketách, zda v tomto našem počínání pokračovat.
Momentální lehké polevení s novinkami vyvažujeme přípravou ankety CZECH BEST VINYL DISK 2010, ve které je již možné hlasovat, leč bude oficiálně vyhlášená a propagovaná o pár dnů později. Pokud vám stačí prostý text, hlasujte hned, pokud chcete pro obraznost soupis vinylů s veškerými obrázky jejich titulek, dočkáte se i této stránky. Každopádně dík za váš zájem.


>>> MERŤÁK | 2011-01-04 >>>
Na samém konci již uplynulého roku vyšlo split 12" LP tuzemských skupin Life Possession a Gomora. Obě kapely hrají svižný crust/punk a crust/beat se záhrobním vokálem, dvěmi kytarami a bicími valící nekompromisní d-takt tempo. Strana Life Possession nese název "K přírodě zády" a obsahuje celkem osm nových válců, zatímco strana Gomory je pod názvem "Znamení doby" se sedmi novými vály. Deska LIFE POSSESSION "K přírodě zády" | GOMORA "Znamení doby" vychází v kooperaci českých labelů ABACK RECORDS, WOLFDRUNK, G.R.F. RECORDS, ÚCHYLNÁ KOST, slovenských HARDCORE ATTACK RECORDS, německých WAHNFRIEND RECORDS, UNDISLESSED z Francie a italských GUSTO RANA! PRODUCTION. Vinyl vychází v nákladu 500 kusů na mléčném vinylu s černými cákanci. Recenze v budoucnu samozřejmě zde na webu.


>>> BERRY | 2011-01-02 >>>
LYCANTHROPHY "s/t" LP (2010|10|16 Amertume, Circus Of The Macabre Records, Grind Block Records, I Feel Good Records, Insane Society Records, Noise Attack, Sumoggu Records, Zaraza Production)
Vinyly scéně a smrt obchodníkům
Po téměř desítce vinylových split EP a LP letos natočili Lycanthrophy z Vysočiny svůj plnometrážní debut. Dvanáct let od založení, nikam nespěchali a kdyby chtěli, mohou teď jít příkladem, jak udělat velkou desku, aby z ní nečpěla uspěchanost, vyčnívala vyhranost a stala se elpíčkem, které nesplyne, nezapadne a nezapomene se na něj.
Parádní obal s pevným lesklým povrchem znázorňuje old school thrashera právě oddělujícího srdce a hlavu standardnímu kapitalistovi. Co si přát více? Graficky a především informačně vkusně zpracovaný inlay? Uvnitř nic takového nechybí! Velmi přehledně a detailně zpracované informace o albu včetně obsáhlého děkovného listu střídají na druhé straně texty v angličtině i češtině, obě strany pak obsahují fotografie a první pak i plány do budoucna. Na řadě je teď celkem 5 dalších konkrétních vinylových počinů, které obsáhnou formáty split 5", 7", 10" a 12" LP a EP. Tahle kapela prostě maká. ... více

nahoru | Hlavní stan


Srpuls.CZ | Vdmusick © Λ-Ω Magick Disk Musick 

NAVRCHOLU.cz