S u š i c k ý    r o c k o v ý    p u l s    2 0 0 3
 
Archiv historických aktualit z titulní strany Sušického rockového pulsu

 

         30. 12. 2003

       PF 2004 všem pozitivně smýšlejícím čtenářům Sušického rockového pulsu a pochopitelně rovněž tak návštěvníkům této informační nástěnky!!!

 

 

         10. 11. 2003

       V sobotu 8. 11. proběhl druhý ročník tradičního listopadového "festu" NOVEMBEER FEAST, který se v čase pochmurného podzimu rozhodla pořádat první sušická deathmetalová, tedy MORTIFILIA. Tentokrát začal přesně ve 20 hodin, z důvodu ten večer vytíženého kytaristy Asmodea, kterého čekalo ještě hraní na maturitním plese, nicméně lidé se sešli nikoliv na desátou večerní, jak bývá v Kloubu pravidlem, ale drtivá většina dnes příchozích (celkem asi 50 ks) tu stanula do půl hodiny po přesně stanoveném začátku.

       Akci spustili ASMODEUS, kteří naživo představili LP "Sabat v Carnegie Hall", cca před měsícem pokřtěnou (viz. níže) novinku, naživo kompletně přehranou svěží thrashmetalovou sbírku, kterou doplnili především staršími věcmi z "Prosincovky". Scénář stejný jako při křtu, shodně zazněla i stařičká pecka "A.I.D.S.". Koncert neměl chybu, dokonce ani po odjezdu zmiňovaného indisponovaného kytaristy to ve třech nešlapalo zle, ale lidi zůstali na židlích a spořádaně zatleskali po každé skladbě.
       Komorního ducha nepřerušila ani
MORTIFILIA svým namakaným deathmetalovým i melodickým masakrem. Místní sběři předhodila svůj výborný standart a odpochodovala poměrně brzo, po silnější půlhodince.
       
COLP (poprvé tu hráli těsně před otevřením Tradičního kloubu, v polovině roku 1998, tenkrát ještě v Husově sále Sokolovny, kde jsme do té doby pořádali koncerty) na to vlítli po svém a od počátku byli do přítomných svůj přesný, tikající a na změny temp a rytmů bohatý thrashcore. S Kosťou jsme nezůstali v klidu a šli trochu protáhnout kostry a provětrat (spíš tedy vyudit, že...) vlasy. Budějovičáci nabídli věci z právě nahrané druhé desky, která vyjde co nevidět na Dodově labelu CBR, přidali pár cover verzí (Rammstein /ti si mj. vybrali právě Colp a jejich cover verzi umístili na svůj nedávný CD singl.../, "T.N.T." od AC/DC) a bylo vytapetováno.
       Parádní koncert, průměrná návštěvnost (ale není nač si stěžovat, lepší to asi nebude, tak buďme rádi za to, co je). Každopádně však v Sušici neexistuje jen tzv. metalová komunita. Pokud tu je něco jako "sk8" komunita, přísahající na lokální Slax a stylově podobné partičky, pak nechápu, kde se dnes zapomněla. COLP je v "jejich" žánru minimálně republiková špička, tak je s podivem, že se nepřijdou ani podívat, natož si zaskotačit... Opravdu nevím, koho už bychom měli do Sušice pozvat, aby akce uspokojila širší tvrděrockové obecenstvo. Nebo je odradilo vstupné 60,-, později 40,- Kč? Je fakt, že pro někoho je větší zážitek dát si ten večer o dvě piva víc a vést kecy o tom "jaký by to bylo, kdyby..." apod. Každopádně každý má právo volby a to mu v žádném případě nebudu upírat, že?

 

 

         5. 10. 2003

       Klatovská legendární thrashmetalová veličina ASMODEUS oslavila v pátek 3. října 15 let své existence. A oslava to byla velkolepá a nadmíru podařená. Výroční koncert byl situován do klatovského KD Družba a otevřeli jej místní kapelky Promises a Head Down.

       PROMISES stagnují a dokladem toho bylo i dnešní vystoupení. Neustálé změny v sestavě a především zpěvák, který dnes nedosahuje ani kvalit Viktora Svobody, způsobují fakt, že se skupina ocitá mezi průměrnými.

       HEAD DOWN byli o dvě třídy lepší, jejich nadupaný grunge zněl skvěle, byť nehráli v klubu, kde má jejich projev teprve razanci!

       ASMODEUS na to vlítli hned zkraje pěkně zostra věcmi z "Prosincovky" a neubírali. Vůdčí persona a mozek Asmodea vsadil na nejstarší a nejtvrdší tracky a hravě se mu podařilo vyvolat "starého ducha" zlatého thrasmetalového období přelomu 80. a 90. let. Došlo samozřejmě na všechny desky diskografie včetně pokřtěné novinky "Sabat v Carnegie Hall", která zazněla kompletní od A do Z. Ještě "Muka existence" v přídavku a bylo vymalováno.

       Když ke všemu přičteme perfektní zvuk, pořadatelsky skvěle zajištěnou a na dnešní dobu výtečně navštívenou akci, nezbývá než smeknout a popřát Asmodeu vše nej a stálé zdraví do let budoucích!

 

 

         13. 9. 2003

       Včera proběhl v Kloubu koncert dvou lety a Kloubem prověřených táborských partiček WAAWE a DEVEROVA CHYBA. První jmenovaní (vzpomene si někdo na jejich vůbec první koncert tady u nás, který proběhl před téměř sedmi lety v tehdy fungujícím dlouhoveském klubu DC-10?) se do toho obuli s vervou sobě vlastní a nabili příchozí kytarově hlučícím post hardcorem obohaceným flétnou, klávesami či saxofonem. Trio DEVEROVA CHYBA nastoupivší vzápětí po spřízněných krajáncích však teprve spustilo ten pravý poprask, byť jej doprovázely problémy s jedním basovým aparátem. Oslava rytmiky sekaná dvěma basami a soupravou bicích nenechala jednoho posluchače (a že jich tu bylo na sedmdesát) ve vnitřním klidu, chlapi museli přidávat a tak nabídli nějaké nové skladby zahrané se stejnou vysokou zručností a intenzitou jako ty předešlé. Škoda jen nízké hlasitosti, která doprovázela český zpěv. Každopádně jsou DEVEROVA CHYBA originální kapelou jako dělanou do klubu pro svý publikum, který to náležitě ocení a rozpozná. Více o kapelách na jejich stránkách zde...

 

 

         18. 8. 2003

       Právě je venku aktuální 38. díl S.R.P., který je reportáží z jubilejního 10. ročníku festivalu Šumava Rocks 2003. Jeho znění doplněné o několik fotografií je zde. V Sušických novinách vyjde v pátek 5. 9. 2003.

 

 

         30. 7. 2003

      Nový díl pulzu vyjde online cca v polovině srpna a bude se jednat o reportáž z festivalu Šumava Rocks X. doplněnou o několik fotografií. Zatím si prohlédněte alespoň sekci Aktuální koncerty, nachází se tam pár zajímavých akcí, které zde proběhnou v Kloubu, na Boudě a na Santosu.

 

 

         22. 6. 2003

      Neoficiální znovuotevření Tradičního kloubu, který byl kvůli rekonstrukci od začátku května na měsíc a půl uzavřený a mezitím oslavil 5 let od svého vzniku (12. 6.), připadlo na pátek 20. června.

      Zvětšené a po všech stranách praktičtěji zařízené prostory zaplnila takřka stovka příchozích, kterým k tomuto v historii Kloubu slavnostnímu aktu zahráli nejprve klatovští HEAD DOWN se svým velmi nadprůměrným standardem, který mě osobně dnes až tolik nebavil, aby po dlouhé zvukovce stanula na prknech Kloubu klubová legenda hip hop / hard coru, JOLLY JOKER & THE PLASTIC BEATLES OF THE UNIVERSE. Na jejich koncert jsem se dost těšil, ale jak už to v takových případech bývá, zklamal mně. Instrumentálně i chemicky vše v pořádku, pověstná rytmika nade vším, nováčci v sestavě otrkaní, ale zpěv, resp. jeho zvuková podoba hnaná do poddimenzovaných reproduktorů, zahuhlaná a vše rušící, byla kámenem úrazu celého setu, snad vyjma prvního kousku, kterému bylo ještě trochu rozumět. Samozřejmě, lidi byli nažhavení, tudíž jich ve špičce dobrá dvacka skákala s kapelou, ale nebýt právě jich, Žolíci by koncert ukončili mnohem dříve. Takhle hráli lidem před pódiem, kterým bylo jedno, že kvůli technickýcm potížím opakují již jednou odehrané písničky. Když k tomu přidám ještě všudepřítomný z Kloubu asi nadobro nevyvětratelný cigaretový dým, musím konstatovat jediné: Dnešní akce rozhodně nesplnila má očekávání.

 

 

         13. 6. 2003

      Je pátek třináctýho a na stránky byl vložen již 37. díl Sušického rockového pulsu (reportáž z festivalu Rock na Santosu, konaném 7. 6. 2003 - viz. aktuální díl) doplněný o fotografie od Jana Jandy. V Sušických novinách dnes vyšla offline verze dílu předchozího - proč bez hlavičky Sušický rockový puls je mi zatím neznámo...

 

 

         9. 6. 2003

      Další díl bude vložen na web koncem tohoto týdne - půjde o reportáž z nadmíru vydařeného festivalu Rock na Santosu. V pátek 13.6. by měla vyjít v Sušických novinách offline verze zatím stále aktuálního dílu - rozhovoru s pořadatelem Šumava Rocks. Mrkněte taky do sekce koncerty - byla aktualizována a pár zajímavých akciček sem přibylo...

 

 

         29. 5. 2003

      Dnes byl na stránky vložen Sušický rockový puls XXXVI. ( 3/2003 ) [ zmáčkni sem ], který není ničím jiným, než rozhovorem s hlavním pořadatelem největšího sušického festivalu ŠUMAVA ROCKS, Lubošem Křivancem. Zároveň v tento den vyšla v Sušických novinách offline verze předchozího dílu (rozhovor s Černým světlem).

 

 

         21. 5. 2003

      První tvrdší rockový koncert na Horách Kašperských proběhl dle mého očekávání. Většina lidí pocházela z okolních obcí a místních jsem tam moc nepotkal. První kapela byla KOTTEL z Netolic a zahrála svůj heavy metal (?) pro dva místní opilé punks, kteří - zaklesnutí do sebe - neustále padali na podlahu. Hoši se mylně domnívali, že hraje jejich oblíbená kapela Sex Pistols :o). Další v pořadí zahrála skupina WITH-CARE ze Strakonic - s nadupaným hard corem, kde vyčníval jejich odredovanej zpěvák. A nejlepší na konec. Strakonická už ne SxE kapela DELUSION, která mě opět nezklamala svým americkým hard corem. A lidi už nezůstali neteční... Co říci závěrem? Dost velká odvaha od člověka, kterej provozuje diskotéky. Jak mi bylo řečeno, prodělal 4 tisíce, ale snad se dočkáme Rockové noci č. 2!
P.S. Opět se projevila moje nakupovací mánie - jsem
vlastník nového CD od obou ST kapel. A zvlášť Delusion jsou super.

Kašperák

 

         11. 5. 2003

      Venku je aktuální díl Sušického rockového pulsu (zmáčkni sem), který není ničím jiným, než rozhovorem se sušickou bluesrockovou formací ČERNÝ SVĚTLO.

 

 

          9. 5. 2003

      V rámci gymnaziální akce Majáles při sušickém gymnáziu vystoupilo na ostrově Santos šest rockových skupin. Úvodní horažďovická studentská partička s "dokonalým" názvem JEŽÍŠEK NENÍ zaznamenala bouřlivého ohlasu až s několika závěrečnými cover verzemi - typická záležitost Majálesu, která sem zapadla. Jako třetí vystoupili klatovští Sušici do povědomí vstupující SUN INSIDE, příjemná rockovka s dívkou za mikrofonem. Utrpěla však horším zvukem, než třeba 30.3. v Kloubu (viz. níže), a tak se její skladby staly méně výrazné. POMERANČOVÝ DŽUS a JSME LISTÍN.Y., personálně propletené sušické skupiny, odvedly standartní výkony (opět jako v případě klatovských kolegů v horším zvuku než obvykle) a odehrály mj. starý věci, který (tedy alespoň v případě Stínů) jsou zdejšímu publiku téměř notoricky známé. O závěr se postaraly místní hvězdy SLAX, jež se blýskly novou, resp. rozšířenou sestavou, kdy k Tonymu Polákovi (kytara), Emilovi Onderovi (řev) a Michalovi Regnerovi (basa) přibyl Jirka Vítovec (ex-Skelet, Brainworker) a vynikající bubeník Honza Kavale. S novou krví vznikly nový tracky ve stylu pseudo hard core, jejichž čitelnost však srážel skutečně plochý zvuk přeřvaných kytar. Hrálo se i z jediného, tři roky starého debutového dema "Mata Hinae" a nechyběly ani cover verze (Nirvana, Twisted Sister), z nichž především ta druhá postrádala alespoň minimální úroveň. Jako zábava to však bylo fajn. Lidi ve varu, kotel - a to je měřítko úspěchu. Hudební složka dnešního odpoledne / večera / noci byla standartní a uspokojila každého, kdo na Majáles přišel.

 

PS: Autokomentář k vystoupení druhé kapely Asistar_t je zde.

 

 

          26. 4. 2003

      Včera a dnes jsem byl s Mortifilií ve Strakonicích, kde kromě této sušické deathmetalové jedničky vystoupili nadření deathmetalisté ICTUS, čím dál zralejší jihočeští AVENGER (v jejichž řadách mimo jádra - Honzy a Rámuse - hrají sušičtí pardálové Petr Turek - kytara a Adam Růžička - basa), a legenda českého deathmetalu, KRABATHOR (viz. foto z akce).Všechny kapely odehrály v plném nasazení a dobrém zvuku za podpory více jak stovky příchozích, kteří téměř všichni věděli, na co dnes do strakonické Kashe (kde se to s koncerty mimochodem parádně rozjíždí) přišli. Brzo sem přibudou i nějaké další fotografie, jichž jsme na akci pár pořídili...

 

 

 

          12. 4. 2003

      Včera pořádala Mortifilia koncert v nedavno zcela přestavěné horažďovické Houbě a protože jsem se stal zkraje tohoto roku opětovně jejich promo managerem, vyrazil jsem jim s tím trochu pomoci... Trochu nás strašila návštěvnost, ale zhruba v polovině koncertu jsme měli asi 45 platících příchozích a vložené investice se tak téměř vrátili.

      Koncertní večer otevřeli klatovští PROMISES v nové sestavě a neztěžovali si. Já byl u vstupu (kam po přestavbě klubu, kde se teď hraje dole ve sklepení, nedolehne z pódia ani tón) a z jedné vyslechnuté věci nemohu sloužit. Stejně tak v případě následujících deathmetalistů ANIMAL HATE. Mladou krev vystřídala mnohem energičtější, která už dobrých 15 let koluje v krvi liberecko-brněnských V.A.R. Jejich koncert, který jsme měli v našem okrsku poprvé možnost shlédnout před čtyřmi roky v sušickém Kloubu, opět vyzařoval sílu, zápal pro věc a radost z hraní stylu, který pardálům už nikdy nikdo nevezme a který jim lze věřit každou vteřinu... "Proti vizím", "Prdel Evropy", vzpomínáte? Bezchybné. Chlapi rozpumpovali i přítomné v klubu, přilákali od baru většinu příchozích a koncert stál fakt za to!!! MORTIFILIA to měla o to těžší, ale předhodila standard, který rozhodně rovněž stojí za pozornost. Ale žádná z těch "mladejch" kapel zkrátka a jednoduše nedokázala předat svou muziku jako pánové z V.A.R. Určitě tu nebyli naposledy, to mi věřte!

 

 

          30. 3. 2003

      Předevčírem večer jsem úplnou náhodou dorazil do Kloubu na posezení se starým kámošem a až z plakátu před vchodem zjistil (Luboši, tý propagaci se chce věnovat opravdu víc, takhle přijdou fakt jenom Ti, kdo by přišli i tak /viz. já/ a vůči kapele to není moc důstojný - mohl jsi to mít tady (pár lidí sem přece jen mrkne), v novinách a týdenní pronájem těch deseti plakátovacích ploch v Sušici se Ti vrátí s prvníma pěti platícíma...), že tu dnes bude živá produkce klatovských Head Down. 

      Pokecat jsme stihli a někdy po devátý večerní koncert načali klatovští SUN INSIDE. Mladí, hráčsky zruční muzikanti s aparaturou vychytanou přesně do klubu a dívka za mikrofonem odehráli a odezpívala (to ještě nebylo úplně ono, stejně jako rutinní "díky moc" po každém potlesku za písničkou) dlouhý set s místy silnými motivy, ale chvílemi i již nudícími momenty. Každopádně mně kapela zaujala.

      Po přestavbičce stanula před asi dvacítkou příchozích (víc lidí fakt nepřišlo, nepočítaje kapely + doprovod a personál Kloubu) svérázná klatovská odpověď na Nirvanu, resp. Foo Fighters, HEAD DOWN. Ti to ve trojici rozpumpovali hned zkraje tak, že to pulzovalo v každém až do posledního tónu. Říznej grunge, kterýmu před lety (ještě jako Brown Underpants /fakt blbej název/) uvěřili a kterej valí stále dál, pořád je oslovuje a jeho podání jimi jejich příznivce. Docela se k nim řadim.

 

 

          1. 3. 2003

       Do on-line verze pulzu se konečně dostaly i první fotografie, a tyto se zatím nachází za "obsahem jednotlivých dílů", tedy v S.R.P. XXXII. (na fotografii Brainworker s Jeňýkem) a v S.R.P. XXXIII. (na fotografii Venušecha). Další fotky budou přibývat postupně se staršími díly.

       Výzva pro kapely a pořadatele: sdělujte průběžně data a obsazení koncertů, novinky, případně inzeráty.

       Pokud chce kdokoliv průběžně dostávat aktuální info e-maily, nechť mi zašle svou e-mailovou adresu.

       A na závěr: Sledujte off-line verzi pulzu, která se od pátku 7. 3. 2003 vrací na stránky Sušických novin!

 

      

          17. 2. 2003

      Dnes dostála naplnění kolonka "Aktuální díl" - po dvou letech od zakonzervování Sušického rockového pulsu je tento definitivně zpět prostřednictvím v pořadí 34. dílu, který formou ankety mapuje současný (a budoucí) stav sušických rockových formací

( ASISTAR_T, ČERNÝ SVĚTLO, DRAGON, JSME LISTÍN.Y., MORTIFILIA, POMERANČOVÝ DŽUS, SLAX a VENUŠECHA ).

 

 

          15. 2. 2003

      Do obsahu jednotlivých dílů byl přidán Sušický rockový puls XXX. ( 5/2002 ). Koho zajímá relativně nedávná historie, ať se podívá. Takto budou postupně přidávány starší a starší díly, aby byl puls na síti sítí kompletní, navíc doplněný nezveřejněnými fotografiemi, atd. Na druhou stranu, aktuální díl je již téměř hotov, schází poslední odpověď...

 

 

          8. 2. 2003 

      Dnes jsem z praktických důvodů přesměroval stránky Sušického rockového pulsu na adresu Asistar_t, kde budou postupně doplňovány o starší články, vpravdě historické fotografie, novinky (kapely a pořadatelé, buďte v kontaktu), atd.

 

 

          12. 1. 2003

      Po dvou letech od zakonzervování S.R.P.,  jsem se rozhodl v seriálu pokračovat dál a jako důkaz vyjde v nejbližší době 34. díl o minulém (poslední dva rocky – 2001 a 2002) a budoucím (rock současný - 2003) směřování  aktivních sušických rockových formací.

 

 


[ Headquarters ]   [ Sušický rockový puls ]

[ Návštěvní sešit | Poznámkový blok ]   [ Odkazy ]   [ Koncerty ]   [ Sušická rocková pouť ]

[ Aktuální díl ]   [ Ankety ]   [ Archiv ]   [ Recenze ]   [ Inzerce ]   [ Kontakt ]

 

Srpuls.CZ © 1996-2007 Sir Rex PULS Productions 

NAVRCHOLU.cz